Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Василь Михайлович Міовканич

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Василь Михайлович Міовканич

07.12.1987 – 06.02.2023

Звання, посада: Сержант, головний сержант взводу механізованого батальйону 66-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України.
Нагороди:

Наказом № 2477 від 18.04.2023 р. нагороджений нагрудним знаком «66 окремої механізованої бригади Сухопутних військ».

 


Біографія:

Народився 7 грудня 1987 року у селі Загорб Великоберезнянського (нині Ужгородського) району. Із 1996 року проживав у селі Сюрте Ужгородського району. Навчався спочатку в Ужгородській загальноосвітній школі № 20, а потім у Сюртівській загальноосвітній школі. Закінчивши школу здобував професійно-технічну освіту в училищі № 5 міста Ужгорода. Працював автослюсарем-механіком, був відповідальним працівником.

У 2022 році, після повномасштабного вторгнення росії в Україну, був мобілізований до лав Збройних сил України. Під час проходження служби отримав звання головного сержанта взводу механізованого батальйону 66-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України.

Загинув 6 лютого 2023 року у бою поблизу села Невське Сватівського району  Луганської області внаслідок артилерійського обстрілу, залишаючись вірним військовій присязі.

20 лютого 2023 року відбувся чин похорону та прощання із загиблим Героєм на площі Народній міста Ужгорода. Похований з всіма військовими почестями на Пагорбі Слави (кладовище Калварія).

Залишилися батьки та син.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

В Ужгороді вручили державні нагороди військовим [Електронний ресурс] : [нагруд. знак «66 окремої механізованої бригади» сержанту В. Міовканичу вручили матері Г. Мушак]. – Режим доступу : http://surl.li/jznxp. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощалися з Героєм Василем Міовканичом [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/43mYxJ2. – Назва з екрана.

В Ужгороді провели в останню дорогу полеглого у війні Василя Міовканича [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/40ZNyUk. – Назва з екрана.

В Ужгороді прощатимуться із полеглим у війні Василем Міовканичем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3XVG7eq. – Назва з екрана.

На війні загинув захисник із Ужгорода Василь Міовканич [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3GBRNNQ. – Назва з екрана.

На Закарпатті поховали військового, який загинув у Луганській області [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3UtAQdP. – Назва з екрана.

Сумні новини із війни надійшли на Закарпаття [Електронний ресурс] : [загинули два воїна М. Андріюк та В. Міовканич]. – Режим доступу : https://bit.ly/3MC5TCt. – Назва з екрана.

Сьогодні в Ужгороді прощатимуться з Героєм, який загинув на війні [Електронний ресурс] : [загиблим захисником В. Міовканичем]. – Режим доступу : http://surl.li/jznwx. – Назва з екрана.

36 портретів Героїв: в Ужгороді вшановують загиблих у повномасштабній війні росії проти України [Електронний ресурс] : [в т. ч. В. Міовканича]. – Режим доступу : https://bit.ly/3VCjWJN. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день