Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Станіслав Сергійович Зубко

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Станіслав Сергійович Зубко

15.07.2002 – 21.03.2023

Звання, посада: старший солдат 2-ої окремої Галицької бригади Національної гвардії України
Нагороди:

Указом Президента України №603/2023 від 28 вересня 2023 року, "за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові", Зубко Станіслав Сергійович нагороджений орденом «За мужність III ступеня» (посмертно).

 


Біографія:

Зубко Станіслав Сергійович, 2002 року народження, мешканець Горінчівської громади. 
Станіслав Зубко на початку повномасштабного вторгнення росіян повернувся в Україну з-за кордону і вступив до лав Національної гвардії України. Опанував навички стрільця і в складі підрозділу виконував бойові завдання на лінії фронту.
Станіслав Зубко героїчно загинув 21 березня 2023 року поблизу населеного пункту Новокалинове Донецької області, захищаючи сувернітет та незалежність України. Молодому Герою було всього 20 років, але він вже встиг зробити неймовірні справи.
Поховали Зубко Станіслава з усіма військовими почестями в селі Горінчово Закарпатської області.
 
 
 
 
 
Вшанування пам'яті:

21 березня 2024 року у селі Монастирець на будівлі Монастирецького ліцею відбулося відкриття меморіальної дошки в пам'ять про колишнього випускника школи – воїна Станіслава Зубка, старшого солдата 2-гої окремої Галицької бригади (військової частини 3002) Національної Гвардії України.

Джерельні приписи:

На війні загинув Герой із Закарпаття Станіслав Зубко [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/simud. – Назва з екрана.
Сьогодні, 26 березня, с. Горінчово прощатиметься з полеглим героєм Станісловом Зубком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/syqdf – Назва з екрана.
Батькам загиблого нацгвардійця Станіслава Зубко вручили орден [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/simkv. – Назва з екрана.
Його подвиг ніколи не забудуть: у Закарпатті посмертно нагородили загиблого патріота [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/sypww. – Назва з екрана.
 
Підготувала М. Бадида.

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день