Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Андрій Федорович Марич

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Андрій Федорович Марич

27.11.1980 – 26.10.2023

Звання, посада: Солдат, військовослужбовець 65-ї окремої механізованої бригади
Нагороди:

Указом Президента України № 866/2023 від 30 грудня 2023 року, «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку», Марич Андрій Федорович нагороджений медаллю “Захиснику Вітчизни” (посмертно).


Біографія:

Марич Андрій уродженець села Минай Ужгородського району. У квітні 2022 року в складі 65-ї окремої механізованої бригади став на захист територіальної цілісністі нашої країни. Був нагороджений відзнакою Козацький Хрест за бойові заслуги.
42-річний Андрій Марич, воїн військової частини А 7013, загинув 26 жовтня 2023 року від кулі загарбників.
6 листопада 2023 року в селі Минай відбулося прощання з Героєм, згодом шану загиблому захиснику віддав Ужгород. На набережній Незалежності відбувся чин похорону. Священники відслужили заупокійну літургію, після чого жалобна хода вирушила до Пагорба Слави, де захисника поховали із усіма військовими почестями.

 

 

Вшанування пам'яті:

В 2024 році у Холмківській ТГ відкрили пам’ятні дошки загиблим воїнам Андрію Маричу та Володимиру Блазі. Мармурові плити встановили на будівлі Концівського ліцею, де навчалися захисники України.

Джерельні приписи:

У понеділок в Ужгороді попрощаються із полеглим Андрієм Маричем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/necoa. – Назва з екрана.

Ужгород віддав шану полеглому Герою Андрію Маричу [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/trhem. – Назва з екрана.

Пам’ятні дошки загиблим захисникам Володимиру Блазі та Андрію Маричу відкрили в Холмківській ТГ [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/trewr. – Назва з екрана.

Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-07-11

15 липня святкує своє 85-річчя поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України – Павло Михайлович Мовчан. З цієї нагоди пропонує вашій увазі віртуальну виставку „Глибини Слова і велич Чину”.

2024-07-09
11 липня о 17:00 запрошуємо на зустріч "Пам’ять поколінь” з колекціонером, дослідником історії Ужгорода та Мукачева Олександром Волошиним. Вхід вільний.
2024-07-05
Навіщо тисячі людей з усього світу вирушають у подорож?  „Істинне призначення вашої подорожі – це не місце на карті, а новий погляд на життя”, – стверджував  Генрі Міллер. Пропонуємо вам почитати перед початком подорожі, або й під час, книжки, сюжет яких крутиться і закручується безпосередньо довкола мандрівок та усіляких мандрівних пригод українських письменників. Почитати і надихнутися... До вашої уваги віртуальна виставка "Книгомандри з українськими письменниками".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день