Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Роман Іванович Козичка

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Роман Іванович Козичка

07.12.1984 – 18.02.2015

Звання, посада: Головний сержант взводу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади.
Нагороди:

Указом Президента України № 282/2015 від 23 травня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", Козичка Роман Іванович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Рішенням Тячівської міської ради від 2015 року звання «Почесний громадянин міста Тячів» (посмертно) було присвоєно учаснику бойових дій в зоні АТО – Козичко Роману Івановичу.


Біографія:

Козичка Роман Іванович народився 7 грудня 1984 року у місті Тячів Закарпатської області. Навчався у Тячівській загальноосвітній школі №1 ім В. Ґренджі-Донського. Професійну освіту здобув у Тячівському професійному ліцеї. 2004 року Роман був прийнятий на військову службу за контрактом, старшим патрульним прикордонної застави «Тячів» Мукачівського прикордонного загону де прослужив два роки 2006-го звільнився у запас. Проживав та працював у рідному місті.
31 липня 2014 року Роман Іванович був мобілізований. Головний сержант взводу ніс службу у 128-мій окремій гірсько-піхотній бригаді. На жаль, 18 лютого 2015 року Роман під час виконання військового обов'язку, вірний військовій присязі, захищаючи територіальну цілісність та державний суверенітет України загинув під Дебальцевим Донецької області.
б березня 2015 року з військовими почестями похований у місті Тячів – однак спочатку сталася прикра помилка, тоді поховали у Тячеві капітана Романа Башняка. 21 липня 2015 року відбулася ексгумація тіла Романа Башняка та поховання Романа Козичка.
 
 
Вшанування пам'яті:

14 листопада 2023 року на головній площі міста Тячева, відкрито Меморіал слави та пам’яті, де розміщені стели загиблих Героїв краю. Встановлено пам’ятний стенд з портретом та описом життєвого шляху Романа Козичка.

У Тячівському професійному ліцеї відкрили меморіальну дошку на честь загиблого в АТО Романа Козичка.
Джерельні приписи:

Козичка Роман Іванович [Електронний ресурс] : матеріал з Вікіпедії – вільної енциклопедії. – Режим доступу : http://surl.li/ueifd. – Назва з екрана.
Козичка Роман Іванович [Електронний ресурс] / Небесна гвардія. – Режим доступу : http://surl.li/ueigv. – Назва з екрана.
Козичка Роман Іванович [Електронний ресурс] / Книга пам’яті полеглих за Україну. – Режим доступу : http://surl.li/ueikw. – Назва з екрана.
У Тячеві з усіма військовими почестями поховали Романа Козичка, який загинув, обороняючи країну на сході [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3ztSdCG. – Назва з екрана.
У Тячеві перепоховали полеглого у російсько-українській війні Романа Козичка [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3oqJHOv. – Назва з екрана.
У Тячеві відкрили меморіальну дошку на честь загиблого в АТО Героя Романа Козичка [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ueikf. – Назва з екрана.
29 серпня – Дня пам’яті захисників України. Вічна слава Героям Тячівщини, які загинули в АТО! [Електронний ресурс] : [вшанув. пам’яті тячів. загиблих в зоні АТО ; в т. ч. сержанта Р. І. Козичка]. – Режим доступу : http://surl.li/ueilq. – Назва з екрана.
 
Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-07-11

15 липня святкує своє 85-річчя поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України – Павло Михайлович Мовчан. З цієї нагоди пропонує вашій увазі віртуальну виставку „Глибини Слова і велич Чину”.

2024-07-09
11 липня о 17:00 запрошуємо на зустріч "Пам’ять поколінь” з колекціонером, дослідником історії Ужгорода та Мукачева Олександром Волошиним. Вхід вільний.
2024-07-05
Навіщо тисячі людей з усього світу вирушають у подорож?  „Істинне призначення вашої подорожі – це не місце на карті, а новий погляд на життя”, – стверджував  Генрі Міллер. Пропонуємо вам почитати перед початком подорожі, або й під час, книжки, сюжет яких крутиться і закручується безпосередньо довкола мандрівок та усіляких мандрівних пригод українських письменників. Почитати і надихнутися... До вашої уваги віртуальна виставка "Книгомандри з українськими письменниками".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день