Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Сергій Васильович Шикула

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Сергій Васильович Шикула

17.07.1981 – 28.08.2023

Позивний, псевдонім:
Звання, посада: Cержант Державної прикордонної служби України.
Нагороди:

Указом Президента України №870/2023 від 30 грудня 2023 року , «за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові», Шикула Сергій Васильович нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).


Біографія:

Сергій Васильович Шикула народився в селі Мокра Закарпатської області. З 2015 по 2017 рік проходив військову службу у підрозділах Чопського та Краматорського прикордонних загонів. 22 вересня 2022 року Сергій Шикула був прийнятий на військову службу за контрактом та призначений для проходження служби у відділ прикордонної служби «Ужгород» Чопського загону. У липні 2023 року сержант Сергій Шикула у складі зведеного підрозділу вирушив на захист України для виконання бойових завдань на Бахмутський напрям, де разом побратимами винищував агресора.
Прикордонник загинув 28 серпня 2023 року у бою з російськими окупантами поблизу населеного пункту Андріївка Донецької області.
Героя Сергія Шикулу поховали 14 вересня 2023 року в селі Тур’я-Бистра Ужгородського району, де він проживав з родиною.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

У війні за Україну загинув воїн із Тур’ї Бистрої на Ужгородщині Сергій Шикула [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/lcyfl. – Назва з екрана.

На щиті: в останню путь на Закарпатті провели полеглого воїна Сергія Шикулу [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/beufbs.  – Назва з екрана.

На Закарпатті попрощалися з Сергієм Шикулою, який загинув на фронті під час евакуації пораненого з вогневих позицій [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/lccwum. – Назва з екрана.
 
На Закарпатті вручили державні нагороди рідним полеглих прикордонників [Електронний ресурс] : [Державну відзнаку – орден «За мужність» ІІІ ступеня – вручили батькам, дружинам і дітям полеглих прикордонників Олександра Шімона, Василя Сідуна, Олександра Анталика та Сергія Шикули]. – Режим доступу : http://surl.li/utapb. – Назва з екрана.

Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-07-11

15 липня святкує своє 85-річчя поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України – Павло Михайлович Мовчан. З цієї нагоди пропонує вашій увазі віртуальну виставку „Глибини Слова і велич Чину”.

2024-07-09
11 липня о 17:00 запрошуємо на зустріч "Пам’ять поколінь” з колекціонером, дослідником історії Ужгорода та Мукачева Олександром Волошиним. Вхід вільний.
2024-07-05
Навіщо тисячі людей з усього світу вирушають у подорож?  „Істинне призначення вашої подорожі – це не місце на карті, а новий погляд на життя”, – стверджував  Генрі Міллер. Пропонуємо вам почитати перед початком подорожі, або й під час, книжки, сюжет яких крутиться і закручується безпосередньо довкола мандрівок та усіляких мандрівних пригод українських письменників. Почитати і надихнутися... До вашої уваги віртуальна виставка "Книгомандри з українськими письменниками".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день