Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Йосип Вікторович Антоні

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Йосип Вікторович Антоні

30.03.1985 – 20.07.2023

Позивний, псевдонім:
Звання, посада: Солдат, розвідник-навідник розвідувального відділення 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади.
Нагороди:

Указом Президента України  №741/2023 від  8 листопада 2023 року «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку», Антоні Йосип Вікторович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Рішенням позачергової сесії Ужгородської міської ради від 31 серпня 2023 року Йосип Вікторович Антоні нагороджений званням «Почесний громадянин міста Ужгорода» (посмертно).


Біографія:

Народився Йосип Вікторович Антоні 30 березня 1985 року в Ужгороді. Навчався у місцевій школі №20, згодом в енергетичному технікумі. Працював у ПрАТ «Закарпаттяобленерго». Із початком повномасштабного вторгнення росії в Україну пішов захищати Батьківщину, служив розвідником-навідником розвідувального відділення у військовій частині А4267.
28 липня 2023 року Ужгород віддав шану та попрощався із загиблим на війні Героєм – 38-річним солдатом Йосипом Антоні
Поховали Йосипа Антоні з усіма військовими почестями на Пагорбі Слави в Ужгороді.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

В Ужгороді прощатимуться із полеглим у війні з росією Йосипом Антоні [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jtqzq. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощалися із полеглим на війні Йосипом Антоні [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ehdcjr. – Назва з екрана.

47 військовослужбовцям посмертно присвоїли звання "Почесний громадянин міста Ужгород" [Електронний ресурс] : [в т. ч. Йосип Вікторович Антоні – «Почесний громадянин міста Ужгорода» (посмертно)]. – Режим доступу : http://surl.li/tvulfm. – Назва з екрана.

 Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-07-16

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу художньої літератури.

2024-07-11

15 липня святкує своє 85-річчя поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України – Павло Михайлович Мовчан. З цієї нагоди пропонує вашій увазі віртуальну виставку „Глибини Слова і велич Чину”.

2024-07-09
11 липня о 17:00 запрошуємо на зустріч "Пам’ять поколінь” з колекціонером, дослідником історії Ужгорода та Мукачева Олександром Волошиним. Вхід вільний.
2024-07-05
Навіщо тисячі людей з усього світу вирушають у подорож?  „Істинне призначення вашої подорожі – це не місце на карті, а новий погляд на життя”, – стверджував  Генрі Міллер. Пропонуємо вам почитати перед початком подорожі, або й під час, книжки, сюжет яких крутиться і закручується безпосередньо довкола мандрівок та усіляких мандрівних пригод українських письменників. Почитати і надихнутися... До вашої уваги віртуальна виставка "Книгомандри з українськими письменниками".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день