Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Олександр Іванович Мулеса

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Олександр Іванович Мулеса

12.10.1989 – 01.10.2022

Звання, посада: Солдат 128-ої окремо гірсько-штурмової бригади Збройних сил України, водій польової лазні 2 взводу матеріального забезпечення 4-ї стрілецької роти 2 стрілецького батальйону.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 12 жовтня 1989 року в селі Сімер Перечинського району (нині Ужгородського). Навчався в Сімерській школі з 1-9 клас, далі в Туря-Реметівській школі 10-11 класи, згодом продовжив навчання в УжНУ та в університеті міста Київ. Зростав зразковим хлопчиною, добре навчався, мав багато друзів, завжди всім допомагав. Любив свою родину тому і пішов захищати життя рідник під час повномаштабного вторгнення росії.

Вірний військовій присязі проходив службу солдатом, водій польової лазні  2 взводу матеріального забезпечення 4-ї стрілецької роти 2 стрілецького батальйону 128-ої окремо гірсько-штурмової бригади Збройних сил України.

1 жовтня 2022 року противник у складі незаконних збройних формувань та сил російської федерації здійснив штурмові дії та обстріл позицій підрозділів Сил Оборони України поблизу населених пунктів Любимівка, Крещенівка, Петрівка, Херсонської області зі ствольної артилерії та мінометів, внаслідок чого загинув на полі бою, від отриманих травм та поранень несумісних із життям. Всі ці місяці рідні та близькі молилися з надією в серці, що зниклий безвісти солдат живий. Але дива, на жаль не сталося...

5 лютого 2023 року в останню дорогу траурним кортежем проведено тіло Героя до його рідного будинку села Сімер. Після відспівування Героя було віддано землі на Алеї Слави на сільському кладовищі.

Героя не дочекалися додому батьки, сестра, дружина та 7-ми місячний синочок.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Закарпаття втратило ще одного Героя: На війні загинув Олександр Мулеса [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3XqNU3w. – Назва з екрана.

На війні загинув 33-річний Олександр Мулеса із Закарпаття [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3RtWbSZ. – Назва з екрана.

На війні загинув закарпатець Олександр Мулеса [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YpH7Zq. – Назва з екрана.

На нього чекав 7-ми місячний синочок: війна забрала життя ще одного закарпатця [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Yq6n1x. – Назва з екрана.

Перечин. Громада села Сімер попрощалася з Героєм України – Олександром Мулеса [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3jSiB3W. – Назва з екрана.

У боях на Херсонщині загинув воїн із закарпатського Сімера Олександр Мулеса [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3HX9I1l. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день