Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ЗБЕРІГАННЯ БІБЛІОТЕЧНИХ ФОНДІВ

2012-06-01

35.68
П 31
Пешук Л. В.
Технологія парфумерно-косметичних продуктів : навч. посіб. - К. : Центр учбової л-ри, 2007. - 376 с. : іл, табл.

Наведено сучасну класифікацію, номенклатуру, властивості парфумерних та косметичних продуктів і туалетного мила, вимоги до їхньогї якості, основні принципи та особливості складання рецептури, теоритичні та інженерні основи їх отримання, упакування, транспортування, зберігання й використання, подано техннологічні схеми виробництва парфумерно-косметичних продуктів різного агрегатного стану та перспективи їх виробництва.

 

36.92
Б 64
Бірта Г.О.
Товарознавство м'яса : навч. посіб. - К. : Центр учбової л-ри, 2011. - 164 с. : іл, табл.

Навчальний посібник присвячений вивченню товарознавчої характеристики м’яса сільськогосподарських тварин, птиці та пернатої дичини.
М’ясо- джерело повноцінних білків тваринного походження і необхідно для побудови тканин організму людини, синтезу і обміну речовини. Харчова цінність продуктів тваринництва визначається їх хімічним складом- вмістом білків, жирів, екстрактивних речовин, вітамінів, макро- і мікроелементів.

 

36
Н19
Назаренко В. О.
Формування якості товарів : навч. посіб. Ч. 1. - К. : Центр учбової л-ри, 2012. - 386 с. : рис., табл.

Навчальний посібник розроблено у відповідності з програмою курсу з урахуванням сучасного стану харчової промисловості України. Наведено чинники, що впливають на якість продовольчих товарів рослинного походження, вимоги до сировини, що використовуються передовими підприємствами, основи сучасного виробництва окремих груп продовольчих товарів. Розглядається закономірності формування споживчих властивостей в процесі виготовлення продукції.

 

36.81
Т 50
Товарознавство вторинної сировини: навч. посіб. - К. : Професіонал, 2009. - 336 с. : табл., мал.

В навчальному посібнику надано класифікацію вторинної сировини харчової промисловості; надається список відходів та побічних продуктів, які утворюються під час переробки сировини рослинного та тваринного походження, а також наведено її хімічний склад.
Надані рекомендації щодо раціонального використання відходів виробництва та побічних продуктів в різних галузях народного господарства, що дає можливість значно розширити асортимент харчових продуктів та непродовольчих товарів.

 

48
П 31
Пешук Л. В.
Основи тваринництва і ветеринарно-санітарна експертиза м'яса та м'ясних продуктів: підручник. - К. : Центр учбової л-ри, 2011. - 416 с. : іл, табл.

Підручник написано згідно з програмою дисципліни " Основи тваринництва і ветеринарно-санітарна експертиза м’яса та мясних продуктів " і вимоги державного стандарту з підготовки фахівців спеціальності " Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса".

 

42.8
П 56
Пономарьов, П. Х.
Товарознавство тропічних і субтропічних фруктів : навч. посіб. - К. : Центр учбової л-ри, 2006. - 184 с. : табл., рис.

У посібнику викладений матеріал про походження, класифікацію, сорти, країн-виробників, експортерів, поживну цінність, дієтичну цінність, використання, особливості споживання, показники, норми якості, умови транспортування, зберігання і достигання , фактори, які впливають на винекнення захворювань, фізіологічних розладів, дефектів маловідомих тропічних фруктів, які є - на європейському і вітчизняному ринках.

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день