Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2021-11-04
Продовжуємо знайомити вас з новими надходженнями у відділ художньої літератури, які отримані від державної установи "Український інститут книги".
 
821.161.2
С 14
Сайко, Оксана. Забута мелодія : роман / О. Сайко. – Л. : Видавництво Старого Лева, 2019. – 272 с. 
 
Після конфлікту з батьком молода скрипалька Романа переїжджає до провінційного містечка й починає працювати в музичній школі. Якось серед мотлоху на стриху старого будинку вона знаходить скрипку, ноти невідомої мелодії і лист. Кому належало все це? Хто жив тут раніше? Тепер їй потрібно пізнати таємницю й повернути пам’ять про несправедливо втрачене, про незвичайну забуту особистість. Крок за кроком Романа розплутує клубок чиєїсь давньої історії, яка оживає й змінює не лише її життя…
821.111(73)
Ш 53
Шеффер, Мері Енн. Клуб любителів книжок та пирогів з картопляного лушпиння : роман / М. Е. Шеффер, Е. Берровз ; пер. з англ. Т. Скрипник. – Х. : Vivat, 2019. – 272 с. 
 
Шукаєте сюжет для нової книжки? Будьте обережні! Не відповідайте на листи незнайомців із острова Ґернсі. І ліпше не радьте їм хороші книжкові крамниці в повоєнному Лондоні. Оминайте цю тему. Бо ризикуєте дізнатися про «Клуб любителів книжок та пирогів з картопляного лушпиння». Виникне безліч запитань. І ви напишете листа у відповідь… Почнеться листування. Життя перевернеться догори дриґом. Ви з головою поринете в карколомні пригоди. Там буде все: війна та похмурі часи німецької окупації, створення забороненого товариства, де таємно збиратимуться ті, хто не втратив надії. Ці дивакуваті книголюби знають, якою має бути надзвичайна книжка. Саме такою, як ця…
 
821.162.1
Л 31
Лачина, Анна. Фактор кохання : [трилогія : для ст. шк. віку]. Кн. 1 / А. Лачина ; пер. з пол. Н. Зотова. – Х. : Школа, 2018. – 304 с.
 
Головні героїні книги — дівчата Патриція і Магда — мріють про палке романтичне кохання. Кожна з них знаходить собі хлопця-друга по-своєму: хто в реальному житті, фактично по сусідству, а хто в неозорому інтернет-просторі. І хоч події, подеколи бурхливі й таємничі, розвиваються по-різному, проте дівчат, як і сучасних підлітків, хвилюють ті самі гострі питання: як «розгадати» свого друга? Як побороти власні страхи та комплекси і виявити почуття? Як бути самими собою і сприймати всіх такими, якими вони є?
 
821.111
К 33
Кей, Адам. Буде боляче : таємні щоденники лікаря-ординатора / А. Кей ; пер. з англ. А. Лапін. – Х. : Vivat, 2020. – 256 с.
 
Робота лікарів схожа на їхній химерний почерк — звичайний пацієнт нічого в цьому не втямить. Без допомоги спеціаліста, звісно. Такого, як Адам Кей — лікар-ординатор, який ділиться реальними історіями зі своєї багаторічної практики. Він знає все про будні звичайного медпрацівника, про те, що відбувається в кабінетах і палатах: daily routine британських лікарів та їхніх пацієнтів, складні діагнози і фатальні помилки, кумедні випадки та дивовижні зцілення, моральні дилеми і професійні хитрощі, понаднормові години праці та майже цілковиту відсутність особистого життя. Будні супергероїв у білих халатах, приправлені тонким англійським гумором та щирим співпереживанням. Ви будете здивовані тим, як багато спільного мають британські doctors та українські лікарі. Тож заходьте, вдягайте халат і приготуйтеся до того, що буде трішки боляче, смішно, сумно та загалом більш ніж просто захопливо.
 
821.111(73)
Б 87
Бредбері, Рей. Прощавай, літо : [роман] / Р. Бредбері ; пер. з англ. І. Кобилінська. – Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2019. – 144 с.
 
Нарешті довгоочікуване продовження «Кульбабового вина», над яким автор працював більше 50 років після завершення першої частини. Зізнайтесь, ви теж скучили за чудернацькими пригодами Дуґласа Сполдінґа? Цього разу тихий, розімлілий від літа, що затягнулось, Ґрінтаун, штат Іллінойс, здригнувся від справжньої війни — Дуґлас Сполдінґ із друзями проти усіх стариганів міста. Молодість проти старості, розквіт проти занепаду, запізніле літо проти неминучої осені. Хто переможе у цій війні? І чи бувають у таких війнах переможці та переможені? У романі «Прощавай, літо» автор шукає відповіді на ці запитання і дарує читачам можливість знову поринути у світ Дуґласа Сполдінґа.
821.161.2
К 59
Кокотюха, Андрій Анатолійович. Третій рівень : короткі історії : [збірка] / А. А. Кокотюха. – К. : Нора-Друк, 2020. – 240 с. 
 
Кілер може отримати вигідне замовлення – але для цього треба зіграти в ризиковану гру. Зухвалі грабіжники взяли в заручники звичайного таксиста — і раптом ролі помінялися. Викрасти з музею шедевр — лише половина справи. Маньяк при­значає самотнім жінкам побачення через інтернет — як це зупинити. Усе це та багато чого іншого відбувається тут і те­пер, у вашому великому місті. «Третій рівень» — перша і єдина збірка короткої гостро­­сю­жет­ної прози Андрія Кокотюхи. Тут всі форми кримінальної прози: від класичного детективу до трилера, від шахрайської історії до іронічної новели. А шанувальники детективу істо­рич­ного дізнаються, хто ж насправді убив легендарного Олексу Довбуша.
 

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день