Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2021-11-17
14
Д 29
Делорі, О. Л. Вабі-сабі : пошук краси в недосконалості / О. Л. Делорі ; пер. з англ. Н. Лавська. - К. : КМ-БУКС, 2020. - 160 с. : кол.іл. 
 
Під принципом вабі-сабі розуміють уміння бачити красу в усьому, навіть у недосконалому, швидкоплинному чи, скажімо, незавершеному. Японські монахи описують вабі-сабі як "досягнення почуття вдячності за все, що є по-справжньому значущим у житті, та відсторонення від усього, що є неістотним". Сенс опанування цього стану — це прийняття і розуміння незворотності постійних змін, усвідомлення тимчасовості і плинності усього, що оточує людину впродовж її життя. Філософія вабі-сабі допомагає зрозуміти себе- власний розум, тіло і дух, що постійно перебувають у процесі змін. Перейнявшись основними положеннями цієї філософії, ви також відчуєте присутність духу вабі-сабі, усвідомите, як і чому змінюються ваші стосунки, погляди та бажання, робота і хобі. Станьте прихильником стародавньої японської філософії вабі-сабі і навчіться цінувати недосконалість, мінливість та незавершеність. Навчіться бачити красу та гармонію у швидкоплинних і простих речах і життєвих ситуаціях. Дізнайтесь, як позбутися стереотипів і почати дивитися на речі по-іншому.

 

612
Д 25
Девіс, Д. М. Диво-імунітет : неймовірні можливості природного захисту нашого організму / Д. М. Девіс ; пер. з англ. М. Солдаткіна. - К. : КМ-БУКС, 2021. - 288 с. 
 
Здатність організму боротися з хворобами і навіть самолікуватися - одна з найбільших таємниць природи. Ключем до здоров'я людини є її імунна система. Завдяки копітким дослідженням та експериментам вчених вже багато відомо про величезну і складну мережу спеціалізованих клітин, регуляторних білків та особливих генів, які постійно дбають про наш організм. Проте автор цієї книги, провідний імунолог Деніел М. Девіс, розкриває тему з дещо іншого кута зору, розповідаючи про імунну систему як про окремий всесвіт у межах нашого організму - приголомшливо красивий і досконалий. Імунна система набагато потужніша за будь-які винайдені ліки, тож завдання вчених полягає у пошуку способів використання природних захисних сил для створення проривних препаратів і застосування імунотерапії, що допоможуть для боротьби з раком, діабетом, артритом та багатьма віковими захворюваннями. Автор знайомить нас із дивовижним, часом детективним світом дослідження імунітету людини, сповненим життєво важливих відкриттів, успішно розгаданих головоломок та ще не розв'язаних шарад, розповідає про нове розуміння людського тіла і про мільйони збережених життів.

 

579
К 78
Крайф, П. Мисливці на мікробів : кн. про гол. відкриття у світі мікроорганізмів / П. де Крайф ; пер. з англ. М. Солдаткіна ; передм. Ф. Гонсалес-Круссі. - К. : КМ-БУКС, 2021. - 368 с. 
 
Книга Пола де Крайфа вважається одним із кращих видань, присвячених першим дослідникам мікросвіту. Перед читачем розгортається безсмертна драма про вчених, які, ризикуючи власним життям, виходили на бій із хвороботворними мікробами (і, на жаль, не завжди перемагали), про їхні злети і розчарування, про вчених, які, власне кажучи, заклали підвалини мікробіології, зберегли не один мільйон людських життів. Здавалося б, де Крайф пише про елементарні речі, але насправді йдеться про фундаментальні наукові відкриття, коли він розповідає і про те, як мікроби були вперше знайдені у прозорій краплі дощової води, і про те, як Луї Пастер зрозумів, що вакцина, атакуючи мікробів, здатна врятувати людину від жахливої смерті, спричиненої сказом. Цей непідвладний часу, перекладений вісімнадцятьма мовами бестселер, що витримав величезну кількість перевидань, безперечно, викличе справжнє захоплення й у сучасних читачів.

 

113
Л 82
Лоутон, Ґ. Звідки (майже) все взялося : за матеріалами журналу NewScientist / Ґ. Лоутон ; пер. з англ. Ю. Петік ; передм. С. Гокінг. - К. : КМ-БУКС, 2020. - 304 с. : іл. 
 
Чому зірки світять? З чого насправді складається Всесвіт? Що буде, якщо потрапити в чорну діру? Навіщо потрібна вушна сірка? Яким був перший кулінарний рецепт? Коли ми почали ховати мерців? Як ми приручили тварин? Як звучала найдавніша музика? Як антибіотики атакують бактерії - і як бактерії обороняються? Чому колесо винаходили так довго? Що зображено на першому в світі рентгенівському знімку? Хто став першою людиною в повітрі? Як зародилося життя і як виникли складні його форми? Навіщо ми спимо? Хто винайшов туалетний папір? Яка була перша писемність у різних народів? Книга головного редактора New Scientist Грема Лоутона, розділена на шість великих глав: "Всесвіт", "Наша планета", "Життя", "Цивілізація", "Знання", "Винаходи" - дійсно говорить про походження майже всього на світі.

 

159.9
К 23
Карлосон, Р. Не переймайтеся дрібницями : прості способи не дати повсякденній метушні взяти над собою гору / Р. Карлосон ; пер. з англ. Н. Лавська. - К. : КМ-БУКС, 2021. - 208 с.
 
Вам здається, що у вашому житті занадто багато злетів та падінь і що воно більше нагадує мильну оперу? Тоді дозвольте цій невеличкій книжечці, яка цілих сто тижнів протрималася у списку бестселерів за версією The New York Times, навчити вас, як позбавитися звички робити з мухи слона, не перейматися тим, що може статися (але, найімовірніше, не станеться), не зациклюватися на тому, що ви не здатні змінити, а також на тому, що не має значення, - і зрештою почати жити! Ця книга містить сто корисних порад стосовно того, як змінити своє життя на краще, зробити його цікавішим і динамічнішим, як-от: - Навчіться жити сьогоднішнім днем. - Уникайте бажання усе навколо вдосконалювати - Шукайте зерно істини в інших точках зору. - Перетворіть свої проблеми на реальні можливості. - Думайте про те, що маєте, а не про те, чого хотілося б. - Запитайте себе: "Чи буде нинішня проблема важливою за рік?". Річард Карлсон - був американським письменником, психотерапевтом і мотиваційним оратором. Його книга "Не переймайтеся дрібницями" була найбільш продаваною книгою за версією "USA Today" два роки поспіль! І також вона протрималася сто тижнів у списку бестселерів за версією The New York Times!

 

911.3(100)
С 50
Сміт, М. Міста : перші 6 000 років / М. Сміт ; пер. з англ. Н. Ференс. - К. : КМ-БУКС, 2020. - 272 с. : іл. 
 
Шість тисяч років тому на планеті не було міст, а сьогодні більше половини населення проживає в урбанізованих районах, і це число тільки зростає. Переплітаючи археологію, історію і сучасні спостереження, Моніка Сміт пояснює, чому міста стали такими необхідними й живучими утвореннями, якими їх ми знаємо сьогодні. Сміт проводить читачеві екскурсію стародавнім світом - від Тель-Брака в теперішній Сирії, Теотіуакана й Теночтитлана в Мексиці й до знаменитих Помпеїв, Рима й Афін, щоб визначити унікальні властивості, завдяки яким міста привели до розквіту цивілізації та стали точкою відліку глобальної економіки. Тисячі років дороги бігли до міста, торгівці саме тут полювали на останні тенденції в моді, а їжа на виніс в одноразовому посуді була тут основою денного раціону. Були в міста і свої вади: тлум, стрес, а головне - нескінченне сміття, проте це ніколи не зупиняло людей, які прагнули сюди переселитися. Сміт подає безсторонній і фаховий аналіз життя в стародавніх урбаністичних центрах, повний неймовірних подробиць, і доводить: давні міста мають багато спільного з сучасними, а головне, місто як важлива умова домінування людської раси не щезне ніколи.

 

929(41)
С 50
Сміт, С. Б. Її Величність королева Єлизавета : життя сучасного монарха / С. Б. Сміт ; пер. з англ. Я. Войтко. - К. : КМ-БУКС, 2021. - 592 с. : іл.
 
Англійську королеву Єлизавету ІІ, найвідомішу та найшановнішу жінку у світі, по праву називають живою легендою. Вона уже понад 65 років править однією з найстаріших монархій! Чи легко сьогодні бути королевою? Чи потрібна монархія в наш час і в чому полягають її функції? Скільки прем'єр-міністрів змінилося за час перебування королеви при владі? Як можна зберігати тисячолітні традиції та водночас вести свою країну і Співдружність уперед? І, зрештою, чи справді "все можуть королі?" Читач дізнається багато цікавого про Єлизавету ІІ як монарха і "жінку на тлі престолу". Що відбувається в її родині й чи має вона час на своїх рідних? Чи не пора Її Величності поступитися короною молодшим представникам королівської династії? Чи буває у королеви вільний час і що вона у такому разі робить? Про це читачеві розповідає американська журналістка Саллі Беделл Сміт — авторка біографічних книг про Джона та Жаклін Кеннеді, Білла і Гілларі Клінтонів, Памелу Черчилль Гарріман, Вільяма Пейлі та принцесу Уельську Діану, видань, що стали бестселерами.

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день