Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2022-01-18
398.3(477)
Н 72
Нова радість стала : улюблені колядки та щедрівки з нотами, живим звучанням та розкішним ілюструванням : [для малят від 2 до 12] / упоряд., заг. ред. І. А. Малкович, іл. А. Потурайло, іл. Р. Попський, іл. В. Єрко [та ін.]. - Вид. 3-тє, допов. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2021. - 36 с. : кол.іл.
 
Ця прегарна книжка пропонує улюблені колядки та щедрівки, які ви зможете ще й послухати за допомогою QR-коду в безкоштовному музичному додатку, тут і відомі виконавці, і нові музичні формації, і уривки з двох щойно народжених різдвяних симфоній Мирослава Скорика та Івана Небесного. Ця книжка спонукає вивчити бодай дві-три колядки, щоб заспівати їх з друзями і відчути незнану досі насолоду. Отож колядуймо натхненно, щедруймо завзято на радість добрим людям і самим собі! Хай повсюдно лунають наші неймовірні різдвяні співи у кожному місті, в кожному селі, у кожній оселі по всій Україні, в усьому світі, де є українці, бо вірю, що наша спільна коляда здатна творити особливу духовну єдність і витравлювати усяку скверну.

 

398
Г 37
Гербіш, Н. Велика різдвяна книжка / Н. Гербіш, Я. Грицак ; худ.: К. Борисюк, Ю. Несмеянова [та ін.]. - К. : Портал, 2020. - 200 с. : кол.іл.
 
Різдво — свято з особливою атмосферою надії та дива. В історії чимало зворушливих прикладів, як-от перемир'я під час Другої світової, коли по обидва боки фронту звучала та сама колядка. Голоси двох авторів переплітаються, щоразу додаючи нових смислів та інтонацій у розмову про найсвітліше свято. Історичні факти, роздуми про народження Бога, традиційні та комерційні символи, Різдво в маскультурі — мозаїка тем, що витворює особливе різдвяне співзвуччя.

 

75(477)
М 18
Малаков, Д. В. Мальовнича Україна : 190 локацій, які варто побачити : [альбом] = Picturesque Ukraine : 190 locations worth seeing / Д. В. Малаков ; вступ. ст. В. М. Кузьменко ; фотозйомка: А. Л. Прибєга, В. О. Балюх [та ін.] ; пер. англ. О. К. Подшибіткіна. - К. : Мистецтво, 2019. - 208 с. : кол.іл. 
 
Альбом розповідає про багатовікову культуру та мальовничу природу держави Україна. Храми і монастирі, замки та фортеці, палаци й маєтки та сучасні споруди характеризують творчий злет народних майстрів і професійних митців, які від часів Київської Русі до сьогодення створили неоціненну спадщину нашого народу. Видання знайомить із різноманітними чарівними куточками всіх регіонів країни – від Карпатських гір на заході до донецьких степів на сході, від голубоплесого озерного Полісся на півночі до сонячних берегів Криму й Одеси на півдні. Альбом зачарує кожного читача неповторною красою природи України, її давніми архітектурними пам’ятками і новобудовами.

 

002
Н 56
Нестеренко, П. В. Художній образ української книги XX-XXI століть / П. В. Нестеренко. - К. : Саміт-книга, 2021. - 272 с. : кол.іл. 
 
Книжка пропонує читачеві дослідження Петра Нестеренка, яке стосуєтся не тільки ілюстрації та книжкової графіки XX-XXI століття, а й інших компонентів естетичного образу книги - формату, паперу, обкладинки, форзаців, фронтисписів тощо.
Читач знайде тут дуже цікаві міркування автора щодо інших елементів мистецтв книги - від обкладинки й титула - до футляра як декоративно-графічного засобу презентації коштовних мистецьких видань - монографій чи альбомів.

 

75.05(477)
Р 83
Рудзицький, А. Ілюстратор "Кобзаря" Василь Седляр та його доба / А. Рудзицький. - К. : Мистецтво, 2019. - 240 с. : іл.
 
Перша монографія про художника Василя Седляра (1899–1937) за автор-ством історика мистецтва Артура Рудзицького розповідає про одного із найяскравіших представників бойчукізму, видатного українського майстра першої третини ХХ століття, творча та життєва доля якого склалася трагічно. У книзі з максимальною повнотою репродукуються живописні та графічні роботи художника, зокрема, шедеври української книжкової графіки – ілюстрації Василя Седляра до «Кобзаря» Тараса Шевченка 1931 та 1933 років, які майже вісім десятиліть залишалися невідомими та недоступними любителям мистецтва. Видання побудоване на використанні широкого кола архівних документів, авторських замальовок, ескізів, фотографій, листів, які зберігаються в державних та приватних збірках. Великий масив матеріалів та документів оприлюднюється вперше.

 

741
К 44
Кістлер, М. Ви зможете малювати за 30 днів : простий і веселий спосіб швидко навчитися малювати / М. Кістлер ; пер. з англ. М. Коваленко. – Х. : Моноліт, 2021. - 300 с. : іл. 
 
Вміння малювати - навичка, яку можна придбати, а не вроджений талант, як вважає багато хто. Кожен може навчитися красиво малювати! Все, що вам для цього потрібно - олівець, аркуш паперу і готовність відкрити в собі справжнього художника. Про все інше ви дізнаєтеся з цієї книги. У ній розкрито всі секрети створення складних тривимірних зображень. У книзі ви знайдете: швидкі та легкі покрокові інструкції малювання будь-яких предметів: від простих сфер до яблук, дерев, будівель і облич людей; необхідні поради, техніки і невеликі хитрощі, які допомагають у створенні об'ємних малюнків; 9 основних законів малювання, за допомогою яких ви зможете створити ілюзію глибини в будь-якому зображенні; Приділяючи всього 20 хвилин на день протягом місяця, ви навчитеся малювати все, що захочете. Беріть свій олівець і починайте сьогодні! Фішка книги У цій книзі представлено понад 500 малюнків олівцем, які докладно ілюструють кожен етап малювання. А також близько 100 студентських робіт, які просунуть вас в навчанні і допоможуть усвідомити власний рух до успіху. Для кого ця книга Для всіх, хто безнадійно дивиться на свої художні здібності, але завжди мріяв красиво малювати.
 

 

792(477)
Л 97
Лягущенко, А. Г. Український театр : видатні діячі та менеджмент / А. Г. Лягущенко. - К. : Мистецтво, 2021. - 496 с. : іл.
 
Книжку присвячено видатним діячам українського театру, в яких дар творчості гармонійно поєднувався з умінням ефективно організовувати процес колективної художньої творчості. Вперше в українському театрознавстві в широкому контексті суспільно-культурної ситуації розглядається менеджерська діяльність Івана Штейна, Людвіга Млотковського, Марка Кропивницького, Михайла Старицького, Івана Карпенка-Карого, Миколи Садовського, Панаса Саксаганського, Івана Мар’яненка, Леся Курбаса, Гната Юри, Василя Василька. Значну увагу приділено аналізу організаційно-правових форм функціонування вітчизняного сценічного мистецтва. Розглянуто історичний процес формування та розвитку моделі сценічного колективу, яка залишається актуальною й до сьогодні. Проаналізовано багаторівневі стосунки українського театру із владою і процес становлення державного менеджменту в галузі виконавського мистецтва.
 

 

005
Б 81
Бонні, Ґ. Жіноча компанія : поради й натхнення від 100 мисткинь і підприємниць / Ґ. Бонні ; пер. з англ. О. Журавльова ; фотозйомка С. Ізраель. - K. : ArtHuss, 2020. - 360 с. : кол.іл.
 
Понад 100 виняткових жінок, які зробили вагомий внесок кожна у своїй царині, розповідають, як вони повірили у власний творчий дух і здолали негаразди та виклики глобального підприємництва. Медіатитанеси та керамістки, готельєрки та художниці тату, комікеси й архітекторки - усі разом вони витворюють прекрасну картину того, що буває, коли йдеш за своєю пристрастю і мрією.
«Жінки, яким присвячено цю книгу, віком від дев’ятнадцяти до дев’яносто чотирьох років, — яскравий приклад того, ким можна стати, наполегливо працюючи та підтримуючи одна одну. Їхній бізнес також вражає розмаїттям: молоді чимраз дужчі стартапи, компанії з багатолітнім досвідом, індивідуальні бізнес-ініціативи, більші корпорації з сотнями співробітників… Історія кожної жінки унікальна, проте червоні нитки жіночих шляхів практично однакові: долати труднощі, самотужки дертися на вершину й усвідомлювати потужність спільної роботи для здійснення мрій. Як часто жінки надихали одна одну і ставали взірцями для майбутніх поколінь! Будь-яка з цих жінок здатна надихнути на зростання в улюбленій справі, а разом вони — потужний і беззаперечний чинник впливу.»  - Ґрейс Бонні
«Мені хочеться вирвати кожну сторінку з цієї чудової книги й повісити собі на стіну, аби бути в оточенні цих неймовірних жінок цілий день». - Емма Штрауб, авторка бестселера New York Times «Відпочивальники та коханці»
«Я вірю в силу жіночого підприємництва, і на прикладі Всі. Свої бачу, яка ця сила потужна. Ця книга точно може стати натхненням і поштовхом для багатьох жінок, які наразі тільки планують відкрити власну справу. І сьогодні я би радила всім таким дівчатам та жінкам: просто починайте діяти, бо найстрашніше — зробити перший крок. Будьте впевнені в собі, довіряйте своїм ідеям та інколи дозволяйте собі помилятися! Якщо ви вагаєтеся, чи йти за своєю мрією — а чи податися за чужою, вам ця книга точно потрібна.» - Ганна Луковкіна

 

75/76.071
Г 70
Алла Горська. Спалах перед світанком / Музей шістдесятництва ; упоряд. О. О. Лодзинська. - К. : Кліо, 2019. - 136 с. : кол.іл. 
 
Видання присвячене 90-річчю з дня народження видатної української художниці Алли Олександрівни Горської. Алла Горська – активна учасниця українського шістдесятницького руху спротиву тоталітарній системі в СРСР. Її називали душею українського шістдесятництва, вона була люблячою жінкою і матір’ю з ніжним, вразливим серцем митця. Її вбили, і обставини смерті Алли Горської досі оповиті таємницею. А її безкомпромісність і мужність в обстоюванні власних переконань, жертовність і патріотизм досі лишаються взірцем для кожного небайдужого серця. До книжки увійшли світлини з родинного альбому Зарецьких із фондової колекції Музею шістдесятництва та архіву онуки художниці Олени Зарецької.
 

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день