Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2024-03-05
 Пропонуємо вашій увазі нові романи американської письменниці Тесс Ґеррітсен, що надійшли у відділ художньої літератури
 
Тесс Ґеррітсен — популярна американська письменниця, авторка бестселерів у жанрі медичного трилера. За мотивом її надуспішного циклу романів було відзнято серіал «Ріццолі та Айлз». Твори Тесс опубліковані в 40 країнах. 
821.111(73)
Ґ 39
Ґеррітсен, Тесс. Двійник : роман : [16+] / Т. Ґеррітсен ; пер. з англ. О. Оксенич. – 3-тє вид. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. – 384 с. 
Мора Айлз бачила чимало страшних речей. Коли працюєш судмедекспертом, вже не боїшся смерті. На секційний стіл потрапило тіло жінки, як дві краплі води схожої на Мору. Судмедексперта охопив справжній жах. Хто ця незнайомка? Загадкова сестра-близнючка? Чи це просто збіг? Але якщо так, то на кого насправді полював убивця: на цю дівчину чи на Мору? Можливо, це попередження? Час знайти відповіді на всі запитання, випередивши вбивцю та вийшовши на слід того, хто роками уникав правосуддя...
821.111(73)
Ґ 39
Ґеррітсен, Тесс. Смертниці : роман / Т. Ґеррітсен ; пер. з англ. О. Оксенич. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. – 336 с.
Мертва дівчина в морзі виявляється... живою. Патологоанатом Мора Айлз помічає це випадково і рятує її. Проте смертниця не квапиться дякувати. Вона вбиває охоронця й бере у заручники працівників та пацієнтів лікарні. Серед них — вагітна детектив Джейн Ріццолі. Мора і чоловік Джейн, ФБР-івець Гебріел, намагаються з’ясувати, кому і за що мститься незнайомка. Але вашингтонський спецзагін, який вривається до лікарні, розстрілює смертницю. В останню мить дівчина встигає шепнути Джейн одну-єдину фразу. Це — ключ, за допомогою якого можна відімкнути двері від злочинних секретів найвищих владних ешелонів США.
821.111(73)
Ґ 39
Ґеррітсен, Тесс. Клуб "Мефісто" : роман / Т. Ґеррітсен ; пер. з англ. О. Оксенич. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2022. – 384 с.
Це Різдво мало стати дивом. А перетворилося на кошмар. На очах Джейн Ріццолі руйнується багаторічний шлюб її батьків, а подруга Мора зізнається у гріховних стосунках зі священником. Одне за одним відбуваються моторошні вбивства, схожі на ритуальні жертвоприношення. Шокована детектив Ріццолі починає свою звичну роботу: пошук убивці. Розслідування виводить Джейн на таємничий фонд «Мефісто», члени якого переконані: ці вбивства — справа рук демона, що ходить поміж людей. Що в їхніх словах правда, а що — вигадка? Що приховує директор фонду, Ентоні Сансоне? І чи справді його організація прагне допомогти, чи лишень зводить поліцію на манівці? Запитань так багато. А тим часом убивця вже готовий завдати нового удару...
821.111(73)
Ґ 39
Ґеррітсен, Тесс. Дівчина, яка мовчить : роман : [18+] / Т. Ґеррітсен ; пер. з англ. О. Оксенич. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. – 384 с.
Детектив Джейн Ріццолі менш за все вірила в те, що колись розслідуватиме витівки… потойбічних сил? Утім саме таке пояснення вона отримує, коли прибуває на місце злочину в бостонський Чайна-таун. Привид-убивця, що відрубує жінкам руки та перерізає горлянки, залишаючи поряд із жертвою жмутик чужого волосся. Джейн переконана: містикою тут і не пахне. Хтось цілком живий та реальний розпочав криваву різанину в місті. Розслідування виводить детективів на подію майже двадцятирічної давності: масове вбивство у китайському кварталі Бостона. Хтось вирішив повторити криваву історію з минулого? Чи завершити те, що почав колись?
821.111(73)
Ґ 39
Ґеррітсен, Тесс. Останній, хто помре : роман : [18+] / Т. Ґеррітсен ; пер. з англ. А. Саженюк. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. – 384 с.
Троє підлітків опиняються в одній школі. Жахлива трагедія зруйнувала життя кожного з них.
Сім’ю Тедді було вбито на борту власної яхти під час навколосвітньої подорожі. Батьків Клер застрелили в автомобілі. Родина Віла загинула в авіатрощі. Кожен із цих дітей — єдиний, хто вцілів зі всієї родини. Але чи надовго?
Коли Джейн Ріццолі бачить закривавлених ляльок на дереві біля школи, де переховуються діти, серце її пропускає удар. Хижак повідомляє, що підлітки — його здобич, і він не відступить. Разом із судмедексперткою Морою Айлс детектив Ріццолі робить перший крок по сліду вбивці…
821.111(73)
Ґ 39
Ґеррітсен, Тесс. Убивчий холод : роман / Т. Ґеррітсен ; пер. з англ. О. Оксенич. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2022. – 352 с.
Потрапивши в аварію на засніженій гірській дорозі, докторка Мора Айлс та її приятелі вимушені шукати прихисток у селищі з химерною назвою Царство Небесне. Це місце не позначене на мапах, тут немає електрики і відсутній мобільний зв’язок… А ще навколо ні душі - лише дванадцять ідентичних будинків, незамкнених, із відчиненими вікнами, незайманою замерзлою їжею на столах й однаковим портретом чорнявого чоловіка з проникливим поглядом у кожній вітальні.
В одному з будинків Мора наштовхується на моторошну знахідку - калюжу засохлої крові на дерев’яній підлозі біля підніжжя сходів. Чи тут було скоєно вбивство? Чи причетні до цього зниклі місцеві? Чи, може, в околиці орудує небезпечний злочинець? Пошуки правди наразять Мору і її товаришів на певну смерть…

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день