Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2024-05-22
159.95
М 42
Медіна, Джон. Правила мозку для роботи : наука мислити розумніше в офісі та вдома / Дж. Медіна ; пер. з англ. О. Якименко. – Х. : Фабула, 2023. – 272 с. 

Що я маю зробити, аби віднайти баланс між особистим життям і роботою? Як мені зацікавити людей під час своїх презентацій? Що я можу змінити у своєму офісі, аби з нетерпінням чекати приходу до нього в понеділок? Як мені підвищити продуктивність своєї команди, свого відділу, своєї компанії? Відповіді на ці та багато інших запитань стосовно нашої роботи знають нау­ковці. Автор, молекулярний біолог Джон Медіна, досліджує різні аспекти трудової діяльності крізь призму науково доведених фактів, спираючись на сучасні погляди наук про мозок та еволюційної біології стосовно організації офісного простору, динаміки влади, взаємодії на роботі під час і після пандемії COVID-19 та багатьох інших питань. Книжка "Правила мозку для  роботи" містить чимало підказок щодо практичного застосування отриманої інформації, тож ви точно знатимете, що зробити наступного понеділка, аби покращити своє робоче життя та робоче життя тих, хто вас оточує.

159.922.7
П 27
Перрі, Брюс. Хлопчик, якого ростили як собаку та інші випадки дитячих психологічних травм та лікування з практики психіатра / Б. Перрі, М. Салавіц ; пер. з англ. Т. Андріяшина. – К : Видавництво Ростислава Бурлаки, 2023. – 536 с. : іл. 

Нове видання світового бестселера про дитячу травму, перекладено 27 мовами. Відомий психіатр Брюс Перрі розповідає десять історій своїх маленьких пацієнтів, які пережили страшні потрясіння: стали жертвами фізичного чи сексуального насильства, свідками вбивств, вихованцями сект чи пережили геноцид. Випадки з його практики та багаторічні наукові дослідження доводять, що психологічні травми мають колосальний вплив на розвиток дитини та її психіку, і діти нічого не забувають, як вважали фахівці раніше. Але своєчасна та професійна допомога може повернути таких дітей до нормального життя та дозволити їм вирости психологічно здоровими. У своїй книзі доктор Перрі розкриває дивовижні здібності мозку та психіки до відновлення та дарує надію на зцілення.

159.9
П 17
Пападопулос, Ренос. У чужому домі : травма вимушеного переміщення: шлях до розуміння і одужання / Р. Пападопулос ; пер. з англ.: І. Бодак, Н. Яцюк. – К. : Лабораторія, 2023. – 416 с. : іл. 

Нове видання світового бестселера про дитячу травму, перекладено 27 мовами. Відомий психіатр Брюс Перрі розповідає десять історій своїх маленьких пацієнтів, які пережили страшні потрясіння: стали жертвами фізичного чи сексуального насильства, свідками вбивств, вихованцями сект чи пережили геноцид. Випадки з його практики та багаторічні наукові дослідження доводять, що психологічні травми мають колосальний вплив на розвиток дитини та її психіку, і діти нічого не забувають, як вважали фахівці раніше. Але своєчасна та професійна допомога може повернути таких дітей до нормального життя та дозволити їм вирости психологічно здоровими. У своїй книзі доктор Перрі розкриває дивовижні здібності мозку та психіки до відновлення та дарує надію на зцілення.

159.923
П 12
Павер, Маріанна. Допоможіть! : чи дійсно книжки про саморозвиток здатні змінити життя : [аналіз 12 книжок, які допоможуть подолати власні забобони і змінити життя на краще] / М. Павер ; пер. з англ. О. Ванкевич-Серебрянська. – Х. : Vivat, 2020. – 400 с. – (Саморозвиток).

Автори книжок про саморозвиток обіцяють змінити ваше життя на краще. Як зазвичай радять так звані гуру, варто лишень дотримуватися "низки простих кроків". Багато років журналістка Маріанна Павер захоплювалася книжками про самореалізацію, але одного дня зрозуміла, що мрії про ідеальне життя без боргів, тривоги, безсонних ночей, похмілля чи серіалів на Netflix та реальність – це геть різне. Маріанна пообіцяла собі щомісяця читати книжку про саморозвиток й дотримуватись усіх порад аж до найменших дрібниць. Протягом року вона вивчатиме 12 посібників відомих коучів та консультантів, щоб перевірити, чи дійсно вони допоможуть їй стати щасливішою. Маріанна з гумором випробовує себе на міцність, діючи за рекомендаціями індустрії селф-хелп, а ще шукає відповідь на запитання, що означає бути "сучасною ідеальною жінкою".

159.98
П 32
Піз, Аллан. Чому чоловіки слухають вибірково, а жінки не розуміються на мапах / А. Піз, Б. Піз ; пер. з англ. Н. Лавська. – К. : КМ-БУКС, 2022. – 312 с. : іл.

Ця книга Аллана та Барбари Пізів присвячується усім чоловікам і жінкам, які хоча б раз у відчаї звертались до свого партнера зі словами: "Чому ти мене не розумієш?" Стосунки нерідко руйнуються через те, що представники сильної статі не можуть усвідомити, що їхні кохані є іншими, не схожими на них, а представниці прекрасної половини людства очікують, що герої їхніх романів за складних життєвих обставин поводитимуться так само, як вони самі. Видання базується на об’єктивних наукових даних, матеріалах, отриманих під час звичайних бесід, на багаторічних напрацюваннях авторів та реальних сценаріях людської поведінки, що варіюються від серйозних до відверто комічних. Свої висновки автори зводять до зрозумілих пояснень, одночасно уникаючи надмірного спрощення. Такий підхід робить інформацію цілком доступною для пересічного читача, а процес читання – легким і цікавим. Книга допоможе кожному дізнатися більше про себе і про кохану людину, навчитися поводитися так, щоб відносини з нею були більш повноцінними.

159.922.7
Н 21
Наказава, Доннна Джексон. Уламки дитячих травм : чому ми хворіємо і як це припинити / Д. Д. Наказава ; пер. з англ. В. Пушина. – К. : BookChef : Форс Україна, 2023. – 384 с.

Дитинство вважають найщасливішим і найбезтурботнішим періодом життя. Однак це не завжди так. Стреси, як-от сварки чи розлучення батьків, жорстоке поводження в сім’ї чи знущання ровесників, смерть рідних або близьких, часті переїзди тощо, стають причиною психічних розладів і фізичних недуг, навіть якщо безпосереднього зв’язку між ними дорослі не бачать. У книзі "Уламки дитячих травм" дослідниця Донна Джексон Наказава зібрала історії людей, яким удалося знайти цей зв’язок і розірвати його. Авторка докладно розповідає, як впливає на нас "застрягання" в негативному минулому, чому ми не можемо позбутися болючих спогадів, чим відрізняється переживання стресу хлопчиками та дівчатками й що саме потрібно зробити, аби змінити ситуацію.

159.922
П 32
Підлісна, Наталя. Про жінок : психологія змін зрілого віку / Н. Підлісна. – К. : Віхола, 2024. – 272 с. – (Психологія). 

Ви – жінка в розквіті осінньої життєвої пори. І, здається, раптом щось пішло не так: світ змінився в гірший бік, усі довкола вас не розуміють, та й ви почуваєтеся не надто добре, не встигаєте за сучасним ритмом на роботі й постійно конфліктуєте з родиною. Що трапилося? Де ви повернули не туди? Яких змін не помітили?
У цій книжці психологиня Наталя Підлісна пояснить особливості жіночих вікових змін, наведе приклади із власної психологічної практики, базовані на реальних історіях, і переконає, що нічого страшного з вами не трапилося, а незручне в нашому суспільстві слово "клімакс" – не таке страшне, як його малюють.

 


Новини

2024-07-11

15 липня святкує своє 85-річчя поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України – Павло Михайлович Мовчан. З цієї нагоди пропонує вашій увазі віртуальну виставку „Глибини Слова і велич Чину”.

2024-07-09
11 липня о 17:00 запрошуємо на зустріч "Пам’ять поколінь” з колекціонером, дослідником історії Ужгорода та Мукачева Олександром Волошиним. Вхід вільний.
2024-07-05
Навіщо тисячі людей з усього світу вирушають у подорож?  „Істинне призначення вашої подорожі – це не місце на карті, а новий погляд на життя”, – стверджував  Генрі Міллер. Пропонуємо вам почитати перед початком подорожі, або й під час, книжки, сюжет яких крутиться і закручується безпосередньо довкола мандрівок та усіляких мандрівних пригод українських письменників. Почитати і надихнутися... До вашої уваги віртуальна виставка "Книгомандри з українськими письменниками".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день