Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ КРАЄЗНАВСТВА

2014-08-29

К 85.9
Б 61
Білик, І. М. Білий птах : зб. пісень / І. М. Білик ; комп. Ігор Михайлович Білик. – Ужгород : Ліра, 2013. – 120 с.

Збірка "Білий птах" найбільш повне видання композитора Ігоря Білика до якого увійшли пісні написані, як для дітей, так і для дорослих.

К 85.14
Г 12
Габда, В Г. Василь Габда. Живопис  = László Habda = Vasil Habda : альбом / Василь Георгійович Габда ; упоряд. В. В. Габда. – Ужгород : Вид-во Олександри Гаркуші , 2013. – 156 с. : кол.іл.

Василь Габда належить до відомих продовжувачів традицій закарпатської школи живопису. Альбом презентує творчість народного художника України, автора пейзажів і натюрмортів, великих епічних ландшафтів і скромних ліричних робіт, і вміщує 70 полотен закарпатського митця. Особливий метод малювання та улюблена тема весни ("габдівська весна") створюють звучання музики на полотнах митця.
Твори художника зберігаються в музеях, приватних збірках, картинних галереях України та зарубіжжя.

К 84
К 88
Кудрявская, Л. Б. Азбука природы  : стихи для мл. и сред. шк. возраста / Людмила Борисовна Кудрявская . – Ужгород : Вид-во Олександри Гаркуші , 2013. – 112 с. : ил.

Вишенька і огірочок, тюльпан і незабудка, собака та кішечка, антилопа гну й рожевий птах фламінго, і ще багато інших мешканців нашої Землі проведуть вас поетичними та загадковими лабіринтами живої Природи, якщо ви відкриєте нову віршовану книгу Людмили Кудрявської про дивовижний, надзвичайно різноманітний і яскравий світ, в якому нам з вами, шановні читачі, пощастило жити.

К 84
К 89
Кузан, В. В. Все по 14 копійок або Сонетний двір : [сонети] / Василь Васильович Кузан. – Ужгород : Карпати, 2013. – 216 с. : іл.

У своїй творчій практиці Василь Кузан не раз звертався до однієї з улюблених поетичних форм – сонету. Строго дотримуючись англійських та французьких канонів, український автор експериментує, порушуючи частково чи повністю форму, граючись із сонетом, як із кубиком Рубика. Але тим цікавіше.
У книзі подано і класичні сонети, і білі, і вінок сонетів, і вінок білих сонетів, і гроно сонетів – форму, яку придумав сам поет. Головне ж у сонетних рядках – закоханість поета-лірика в життя, відчайдушний оптимізм і щира, непідробна, романтична віра у те, що любов здатна змінити світ. І нас із вами, шановні читачі.

 

К 84
С 56
Сова, П. П. Седые замки повествуют : авт. легенды и ист. рассказы / Петр Петрович Сова. – Ужгород : Карпати, 2014. – 144 с. : ил.

У своїй книзі літературно-історичних пошуків, написаній 40 років тому, відомий ужгородський краєзнавець, хранитель нашої старовини Петро Сова оповідає про іноді маловідомі, а часто зовсім невідомі сучасному читачеві факти з бурхливого життя закарпатських замків, їх власників, чиї імена, героїчні і трагічні, праведні і неправедні діяння відображені в документах і переказах, а також з життя простих трудівників і воїнів, що жили в ті далекі від нас часи, вірою і правдою служили в першу чергу рідній землі.
З цієї мозаїки документальної історії та легенд перед молодим сучасником відтворюється унікальна доля Закарпаття та його гордих, волелюбних, творчо обдарованих синів і дочок, які і створювали нашу історію.

 

 

К 84
Ш 66
Шкіря, В. В. Таємниця Смерекового замку : казки / Василь Васильович Шкіря. – Ужгород : Карпати, 2013. – 232 с. : іл.

До нової збірки "Таємниця Смерекового замку" увійшли кращі твори знаного закарпатського прозаїка Василя Шкірі, чиї авторські казки однаково адресовані як малятам, так, водночас, що характерно, і дорослим. Переважна більшість творів письменника є своєрідними притчами для нас із вами, шановні читачі, і у казкових героях м так легко впізнаємо тих, з ким працюємо поруч і живемо.

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день