Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2015-11-11

У відділ надійшли нові видання для дітей. Ми представимо деякі з них:

84(4ВЕЛ)
Д 15
Дал, Роальд. Чарлі і шоколадна фабрика / Р. Дал ; пер. з англ. В. Морозов ; за ред.: О. Негребецький, І. Малкович. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2015. – 240 с.
 
   Автором книги «Чарлі і шоколадна фабрика» є Роальд Дал, англійський письменник норвезького походження, автор романів, казок і новел, поет і сценарист. Його розповіді знамениті своїми несподіваними кінцівками, а дитячі книги-відсутністю сентиментальності і часто - дуже чорним гумором. Над книжкою «Чарлі і шоколадна фабрика» Р. Дал працював у складний період життя (1961 – 1962рр.), коли молодший син Тео потрапив в аварію, а донька Олівія тяжко хворіла. Щоб підтримати дітей, письменник почав розповідати їм казку про пригоди хлопчика Чарлі. Потім він цю історію почав записувати. Так виникла одна з найкращих дитячих сучасних книжок. Герої твору – сучасні діти, у характері кожного з них автор відобразив якусь одну ваду: жадібність, розбещеність надмірне захоплення телевізором та інше. В образі Чарлі втілено спогади про дитинство самого письменника, його мрії й захоплення шоколадом фабрики «Кед - Бері». 
 
84(4ВЕЛ)
Д 42
Джонс, Діана Вінн. Мандрівний Замок Хаула / Д. В. Джонс ; пер. з англ. А. Поритко. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. – 352 с.
 
    Зла відьма перетворює Софі на старезну бабусю. Дівчина потрапляє в таємничий замок чарівника Хаула і укладає угоду з вогняним демоном, завдяки якому i рухається замок. На шляху до звільнення від закляття Софі доведеться розгадати багато загадок та побороти численні перешкоди...
 
84(4УКР)6
Р 90
Рутківський, Володимир. Джури козака Швайки : [іст. трилогія для дітей]. Кн. 1 / В. Рутківський. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2009. – 432 с.
 
    Усі ми знаємо імена Северина Наливайка, Богдана Хмельницького, Івана Мазепи. А ким були найперші козаки? Звідкіля вони взялися? На ці запитання ти знайдеш відповідь у новому гостросюжетному історичному романі Володимира Рутківського — одного з найблискучіших сучасних українських дитячих письменників. Його дивовижні герої — Грицик та малий волхв Санько, юний богатир Демко Дурна Сила, його мама-велетка, невломий козак Швайка зі своїм вірним вовком Барвінком та їхні численні друзі — з честю виходять із найскладніших ситуацій. А небезпека чигає на кожному кроці, а надто, коли ти зважився підняти шаблю на могутню татарську орду, а за твоєю спиною — майже нікого…
 
84(4УКР)6
Р 90
Рутківський, Володимир. Джури-характерники : [іст. трилогія для дітей]. Кн. 2 / В. Рутківський. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2009. – 448 с.
 
   «Джури-характерники» — друга книга захоплюючої історичної трилогії провідного сучасного українського письменника Володимира Рутківського. У новому гостро-сюжетному романі читачі зустрінуться зі своїми улюбленими героями з попереднього роману «Джури козака Швайки» — юним характерником Саньком та його вірним другом Грициком. Хлопці підросли, змужніли, і тепер нарівні з дорослими козаками беруть участь у військових виправах. У романі з’являється ще один відчайдушний герой — маленький характерник Телесик зі своєю дитячою ватагою. А небезпека й надалі чигає на кожному кроці...
 
84(4УКР)6
Р 90
Рутківський, Володимир. Джури і підводний човен : [іст. трилогія для дітей]. Кн. 3 / В. Рутківський. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2010. – 400 с.
 
    «Джури і підводний човен» — заключна книга захоплюючої історичної трилогії «Джури». У цьому романі Володимир Рутківський знову постає блискучим оповідачем і чарівником слова. На тебе, любий читачу, чекають неймовірні пригоди, шалені звитяги і нові відкриття. Разом з героями роману ти оборонятимеш Київ, перепливеш неприступні дніпровські пороги, розвідаєш таємниці підземної Хортиці, штурмуватимеш Очаківську фортецю. Ти також дізнаєшся, як Санько допоміг Грицикові стати непереможним воїном-характерником, чому Демко Дурна Сила знову змінив своє прізвисько, і як Телесикові з Чорториєм вдалося винайти підводний човен і перепливти на ньому Чорне море. А небезпеки… На те вони й небезпеки, аби їх долати.
 
84(4УКР)6
Ш 87
Штанко, Катерина. Дракони, вперед! : пригодницько-детективна казкова повість / К. Штанко. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2015. – 272 с.
 
    Одна з найулюбленіших українських дитячих графіків Катерина Штанко майже закинула малювання. Справжні поціновувачі її таланту в розпачі — як таке могло статися? яка цьому причина?.. Нелегко повірити, але причина насправді прекрасна: віднедавна Катерина Штанко відчула в собі вулканічні пориви до... письменницької праці. Замість ілюструвати чужі твори, вона вирішила писати свої. І що вже найнеймовірніше — з легкістю написала просто цікавенну казкову повість! Київський школяр, захопившись біологією, випадково вирощує... дракона, який круто змінює його звичне життя... Ця феєрична казка є певною мірою і детективом, і пародією на детектив. Тут і легке фентезі, і дитяча «бондіана», і багато пізнавальних моментів. Це перша повість визначної української ілюстраторки. І якби ж ви знали, як нелегко було вмовити її проілюструвати власну книжку...

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день