Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2015-12-21
84(4УКР)6
Г 37
Герасим’юк, Василь Дмитрович. Кров і легіт  : вибрані вірші і поеми / В. Д. Герасим’юк. – Чернівці : Букрек, 2014. – 320 с.
 
«Кров і легіт» можна порекомендувати, мабуть, передовсім для поступового, «порційного» читання. Для вибіркового читання – в цій книжці однозначно не все підійде всім, не всі її моменти, зрештою, витримані на однаковому універсально високому рівні. Але кожен у ній неодмінно знайде щось для себе. Така вже особливість класики, навіть у виконанні живого і бадьорого, все ще багатообіцяючого поета.
 
84(4УКР)6
Л 86
Луценко, Юрій Віталійович. По обидва боки колючого дроту : [розмова-повість] / Ю. В. Луценко ; у записі М. Найєм ; ред. О. Ірванець . – 2-е вид. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2014. – 208 с.
 
Розмова журналіста Мустафи Найєма з Юрієм Луценком відбувалася протягом липня 2013 року, майже відразу після виходу політика з ув’язнення. 
Ох і дали шпрейсу ці два феєричні шукачі справедливості — Юрій Луценко і Мустафа Найєм! Ох і поговорили! Про зустрічі тет-а-тет з Януковичем, Юлією Тимошенко, Ющенком, про школу виживання з тюремними авторитетами і кінченими ментами. Юрій Луценко не лише чудовий оратор, він ще й блискучий оповідач. Його чіпка пам'ять утримує найдрібніші деталі розмов і спостережень. Тут є все — від грубуватих жартів до найніжніших одкровень.
Це одна з найвідвертіших книжок про українські політичні і тюремні авгієві стайні. Це розмова, що тягне на повість.
 
84(4УКР)6
Р 51
Римарук, Ігор Миколайович. Божестенний вітер : останні вірші / І. М. Римарук. – Чернівці : Букрек, 2012. – 272 с.
 
Ігор Римарук (1958-2008) спалахнув яскравим метеоритом на поетичному небосхилі 80-х. Його дебютна збірка «Висока вода», як і наступні «Упродовж снігопаду», «Нічні голоси» та удостоєна Шевченківської премії «Діва Обида», залишили слід генія в національній літературі, - слід, який прочитувати наступним поколінням.
Книга «Божественний вітер» вмістила майже все, написане поетом у III тисячолітті і збережене спадкоємцем і упорядником.
 
84(4ЧЕХ)
Р 83
Рудіш, Ярослав. Останні дні панку в "Гельсінкі" / Я. Рудіш ; пер. з чеської Т. Окопна. – К. : Темпора, 2013. – 288с.
 
«Останні дні панку в «Гельсінкі» – роман про останнє панк-покоління і про те, що від нього лишилося за двадцять років. Оле вже нічого не хоче від життя. Йому сорок, він курить, п’є і вечорами стоїть за стійкою малого запльованого бару «Гельсінкі» у великому східнонімецькому місті. Забутий бар – остання оаза для його старих друзів, коханок і навіжених завсідників. Головного героя переслідують прокурені спогади і погляд молодої дівчини, яка занотовує свою особисту революцію в ритмі панкових пісень до щоденника. Це роман про розірвані стосунки, про непогамовну спрагу і минущість, про світ, який змінюється так швидко, що ми вже давно перестали його розуміти.
 
84(4УКР)6
С 13
Савченко, Надія Вікторівна. Сильне ім’я Надія  / Н. В. Савченко. – К. : [б. и.], 2015. – 328 с. 
 
Ця книга – один великий і живий лист до українців. Лист із російської в’язниці воїна і жінки, яка стала символом нескореної української нації. У притаманній їй емоційній манері Надія пригадує навіть дрібні, але важливі події зі свого життя, з яких і були сплетені її характер, вдача, незламність. В тексті книги зберігаються особливості авторського письма.
Ідея написання книги належить її адвокату Іллі Новікову. Він наполіг, щоби Надія описала початок війни, бій, у якому льотчицю полонили, викрадення, тюрму. Книгу Надія Савченко писала в СІЗО під час голодного страйку. Сестра льотчиці Віра переносила рукописи в комп’ютер.
Вперше книгу було презентовано читачам на Форумі видавців у Львові. 

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день