Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ЗБЕРІГАННЯ БІБЛІОТЕЧНИХ ФОНДІВ

2024-03-13
620.3
С 90
Сусліков, Леонід Михайлович. Фізика і технологія наноматеріалів [Текст] : навч. посіб. для студентів фіз.-техн. спец. / Л. М. Сусліков, В. С. Дьордяй ; М-во освіти і науки України, Держ. вищ. навч. закл. "Ужгород. нац. ун-т". - Ужгород : Говерла, 2023. - 444 с. 
 
У посібнику систематично викладається сучасний стан досліджень нанокристалічних матеріалів. Узагальнено експериментальні результати щодо впливу нанокристалічного стану на мікроструктуру та механічні, електричні, теплофізичні, оптичні, магнітні властивості металів, сплавів та твердофазних сполук. Розглянуто основні методи одержання ізольованих наночастинок, ультрадисперсних порошків та компактних нанокристалічних матеріалів. Розглянуто основні методи дослідження наноматеріалів, описано структуру та властивості різних видів наноматеріалів, галузі їх застосування, особливості застосування.
 
629.7(410.1)
К  59
Козярчук, Леонід Леонідович. Життєвий шлях Кена Волліса та його автожири [Текст] / Л. Л. Козярчук. - Луцьк : Side by Side, 2024. - 94 с.
 
У виданні послідовно представлено життєвий шлях англійського пілота й конструктора Кена Волліса. Описи автожирів розміщені у хронологічному порядку і супроводжуються фотографіями та схемами. Інформація для книги, фотографії та схеми взяті із власного архіву автора, а також з інтернету, деяких періодичних видань та книг. Видання буде корисним для широкого кола читачів, котрі зацікавляться геніальними конструкціями автожирів Кена Волліса.
 
629.7
К 59
Козярчук, Леонід Леонідович. Пілотовані літальні апарати СКБ ХАІ (1959-2019) [Текст] : кат. конструкцій / Л. Л. Козярчук. - Луцьк : Вежа-Друк, 2020. - 134 с.
 
У книзі читач знайде описи конструкцій літаків, автожирів та гелікоптерів відомого в Україні та за її межами СКБ Харківського авіаційного інституту. Описи розміщені в хронологічному порядку і супроводжуються фотографіями та кресленнями. Фотографії й креслення взяті частково з власного архіву автора, приватних архівів співробітників ХАІ, а також з інтернету, деяких періодичних видань та книг.
 
629.7(477)"20"
П 27
Перервана місія [Текст] : пам’яті Леоніда Каденюка / Ю. Туниця, А. Толстоухов [та ін.] ; упоряд. Ю. Туниця. - Львів : Піраміда, 2023. - 212 с.
 
Розповідається про земну, соціально значущу місію першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка, яка стосується проблем екологічної безпеки планети. Блискуче виконавши свою місію в Космосі, побачивши звідти, що планета Земля – «надзвичайно вразлива та фактично незахищена». Осмисливши побачене своїм непересічним розумом та щиро перейнявшись відповідальністю за долю людства, українець Леонід Каденюк до останніх днів свого життя працював над тим, щоб змінити наше антиекологічне мислення і природоруйнівний спосіб господарювання, припинити безглузді війни.
 
656(477)
І-72
Інструкція з сигналізації на залізницях України [Текст] : [надано чинності наказом М-ва транспорту та зв’язку України від 23.06.2008 № 747] / М-во трансп. та зв’язку України, Держ. адмін. залізнич. транспорту України "Укрзалізниця". - К., 2008. - 160 с. 
 
Ця Інструкція визначає систему видимих і звукових сигналів для передачі наказів та вказівок щодо руху поїздів і маневрової роботи, а також види сигнальних приладів, за допомогою яких ці сигнали подаються. Інструкція з сигналізації є обов'язковою для застосування підприємствами і організаціями залізничного транспорту України.
 

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день