Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ КРАЄЗНАВСТВА

2024-03-18
821(477.87)
М 58
Між Карпатами і Татрами: "Чорт і лісоруб" Петера Яроша  в укр. пер. І. Яцканина : [філософ.-реаліст. казка]. Вип. 40 / вступ. сл. Т. В. Ліхтей ; пер. укр. І. Яцканин. – Ужгород : РІК-У, 2024. – 36 с. – Текст укр., словац. мовами.
 
Черговий, 40-ий, випуск серії «Між Карпатами і Татрами» презентує філософсько-реалістичну казку словацького прозаїка Петера Яроша «Чорт і лісоруб» (Čert a drevorubač) в українському перекладі Івана Яцканина.
 
39(437.6+477.87)
П 90
Путівник фольклорними фестивалями та культурно-історичними пам’ятками околиць Раславіц та Закарпатської області України / упоряд., ред. П. Пала,  фот. М. Трібус. – Раславіце : ВБ Видавництво Бардіїв, [20??]. – 98 с. : фот. кольор. 
 
"Путівник фолькльорними фестивалями та культурно-історичними пам’ятками околиць Раславіц та Закарпатської області України " є одним з результатів проекту "Люди для людей – ефективне співробітництво, засноване на любові до фолькльору", реалізованих в рамках програми транскордоного співробітництва ЄІСП Угорщина – Словаччина  – Румунія  – Україна.
Путівник орієнтований на представлення перлин прикордонних словацько-українських регіонах та пропонує місцевим зацікавленим особам і туристам огляд найбільш значних фолькльорних заходів, які організовуються у цих регіонах. 
Ця публікація сприятиме також підвищенню зацікавлення до традиційної культури та збереженню фолькльорного спадку предків для наступних поколінь.
 

 
78(477.87)"20"
С 31
Сенченко, Людмила Іванівна. Сучасне музичне виконавство Закарпаття / Л. І. Сенченко. – Ужгород : РІК-У, 2023. – 176 с. : фот. кольор. – Бібліогр. наприкінці ст.
 
Популярне видання містить вибрані статті, які друкувалися в щоквартальному віснику «Культурологічні джерела» комунального закладу «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради з 2009 по 2023 рр. Декілька статей публікуються вперше. У виданні дається аналіз творчих досягнень навчальних колективів та відомих виконавців, які зробили значний внесок у музичну культуру не лише Закарпаття, але й України загалом.
Статті відповідають науково-методичним уподобанням автора, власному педагогічному та виконавському досвіду, який розпочався в рідному Закарпатті. Мета видання – розкрити традиції унікального багатонаціонального краю України, показати розвиток професійного мистецтва, узагальнити досягнення композиторської творчості та виконавської культури Закарпаття.
 
821.161.2(477.87)
К 79
Кремінь, Дмитро Дмитрович. Скрипка з того берег: лірика = A violin from the other riverside : poems / Д. Д. Кремінь ; пер. з укр. С. Лавочкіна ; упоряд. Т. Д. Кремінь. – Вашингтон : Лост Горс, 2023. – 216 с. – Текст укр., англ.
 
До книги «Скрипка з того берега» увійшли 67 віршів, написані у різні періоди. Унікальність книги в зібранні з найцікавіших та найкращих віршів Дмитра Кременя. Серед тих, що відомі широкому загалу – це  «Загублений манускрипт», з якого починається батькова книга «Пектораль», за яку він був удостоєний Шевченківської премії.
Поява цієї книги – це справді величезний внесок у скарбницю визнання української поезії, як явища світового маштабу. Українська література стає відкритішою для іноземного читача.
Над перекладом «Скрипка з того берега» англійською працювала літературна редакторка, перекладачка Світлана Лавочкіна.
 

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день