Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Художники Закарпаття


Електронна база «Художники Закарпаття» надає можливість професійним художникам різних жанрів безкоштовно скористатись цим інформаційним ресурсом. До наданої Вами інформації (коротка творча біографія та фото власних творів) мають доступ всі користувачі України та інших країн, що цікавляться образотворчим мистецтвом.

 



Левляс Тетяна Василівна
Народився :27.04.1959
Місце народження: м.Макіївка Донецької обл.
Біографія. Тетяна Левляс - живописець, художник-кераміст, педагог. Нагороджена відзнаками «Відмінник освіти України» і «Софія Русова», лауреат обласної освітянської премії ім. А. Волошина. Народилась у м. Макіївка на Донеччині. У 1979 р. закінчила Ужгородське училище прикладного мистецтва (відділ художньої кераміки), а в 1988 р. – художньо-графічний факультет Одеського державного педагогічного інституту ім. К.Д. Ушинського. Вчителі з фаху: Бачинська.А.О., Петкі.О.Ш., Дідик.І.М. Член Національної спілки художників України (2008). З 1985 р. бере активну участь в обласних і всеукраїнських виставках. Провела декілька персональних експозицій. Багато років працює у Закарпатському обласному центрі науково-технічної творчості (завідувач відділу, заступник директора), де очолює гурток «Юний керамік». Загалом, кераміка займає особливе місце в творчості художниці. Отримавши значний практичний досвід під час роботи на Берегівському майоліковому заводі, художниця сьогодні втілює свою майстерність у філігранних майолікових писанках, квіткових ансамблях з глини, декоративно-ужиткових речах, в яких прослідковується симбіоз трипільської культури з сучасними традиціями кераміки Закарпаття. У її живописній творчості домінують яскраві, заряджені позитивними емоціями пейзажі, а також вишукано-рафіновані натюрморти. Художниця вміє розгледіти естетичну красу природного та предметного середовища навіть у скромних, позбавлених глянцевого блиску пейзажних мотивах і майстерно відтворити її ясною та колоритною мовою свого малярства.
ПосиланняОписІнше
Могилевський, Володимир. Живописне скерцо двох Тетян або руйнування стереотипів (Зарисовка з виставки Тетяни Левляс та Тетяни Сопільняк) // Карпат. Україна. - 2006. - 7 жовт.- С. 3.     
Мишанич, Володимир. З любов'ю до світу, мистецтва, творчості: днями в галереї "Ужгород" відкрилася вист. живопису і кераміки Т. Левляс, відомої худож. краю / В. Мишанич // Ужгород. - 2014. - 2 серп. - С. 7.     
Левляс Тетяна Василівна: (живописець) // Художники Закарпаття. - Ужгород : Вид-во О. Гаркуші, 2011. - С. 83.     
https://www.youtube.com/watch?v=xSCOu65PUFs     
     

Фото художниці
Натюрморт Магнолія (2013) Полотно, олія 60x65
Сонячно Полотно, олія 50x60
Храм.Седнів (2003) Полотно, олія 50x60
Натюрморт з яблуками (2011) Полтно, олія 55x70

Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день