Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2017-01-11
74.03(5ІНД)
Г 19
Ганді, Махатма. 
Педагогіка ненасильства. М. Ганді ; вступ. нарис, пер., упоряд., прим. В. А. Василенко.  Вид. 2-е, допов. - Кіровоград : Імекс-ЛТД, 2016.  400 с. 
 
       «Світло нашого життя…» — так назвав свого вчителя Махатму Ганді інший великий син Індії Джавахарлал Неру, бо вважав— той підніс свідомість кожного індійця над прірвою повсякденності, подарував їм зрозумілий сенс буття. Сам же Ганді твердив: «Найвища честь, яку мені можуть надати друзі, — це прямувати у своєму житті дорогою мого вчення, або ж боротися проти нього до кінця, якщо вони в нього не вірять». Максималіст в етиці, прагматик в політиці — Махатма Ганді залишив нащадкам неосяжний творчий доробок. Його самобутню педагогічну складову вже понад двадцять років вивчає і пропагує Володимир Василенко. Ця книга— підсумок постійного спілкування нашого сучасника з ідеями та вчинками надзвичайної ваги і якості. Педагогічні вподобання Ганді— оригінальні та зрозумілі. Вони вперше відтворені українською мовою. Сподіваємось, книга зацікавить як фацівців з історії світової педагогіки, так і читачів, для яких є важливим шлях Махатми Ганді, успадкований від Льва Толстого, шлях до«Царства Божого, що всередині Вас»
   
88.5
К 82
Крістенсен, Клейтон. 
Як ви збудуєте своє життя?  К. Крістенсен, Д. Олворт, К. Діллон ; пер. з англ. О. Любарська.– Львів : Видавництво Старого Лева, 2015.  192 с.
 

        Ця книжка – спроба крізь призму бізнес-ідей показати можливості для досягнення цілей, які ставить перед собою кожна людина: побудова кар’єри, щасливі сімейні стосунки, гармонійне виховання дітей. Автори не обмежуються загальними теоріями, а на конкретних прикладах розглядають стратегії для досягнення успіху.

«Як ви збудуєте своє життя?» − книжка для тих, хто хоче знайти відповідь на важливі життєві питання та готовий брати на себе відповідальність за отримані результати.

20.1
К 60
Колберт, Елізабет. 
Шосте вимирання : неприродна історія / Е. Колберт ; пер. з англ. В. Плискін.  К. : Наш Формат, 2016.  296 с.
 
        Елізабет Колберт у своїй книзі нікого не повчає. Зрештою, навіть не попереджає про наслідки нашого бездумного користування планетою. Вона - майстерна і досвідчена репортерка, яка простими словами розповідає про складні речі, від котрих залежить майбутнє нашої планети і, зрештою, людської цивілізації загалом. «Шосте вимирання» входить у «must read» - список книг від Барака Обами та Білла Ґейтса.
Під час роботи над книгою авторка побувала майже на всіх континентах, відвідала наукові бази в тропіках Амазонії і на островах Великого Бар'єрного рифу, спілкувалася з сотнями людей. Колберт шукає відповідь на питання, що станеться, якщо темпи вимирання прискоряться. Ця книга – не наукова праця. Вона - швидше велетенська стаття для суспільно-природничого 
88.5
Б 46
Бен-Шахар, Тал. Бути щасливіше. Сьогодні. Зараз. Завжди / Т. Бен-Шахар.  Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016.   192 с.
 
    Чи замислювались ви коли-небудь над тим, що щастя – це стан, у якому можна перебувати постійно? Автор робить крок уперед, заявляючи про те, що щастя – це наука, яку необхідно вивчати та популяризувати. Тал Бен-Шахар – найвпливовіший учений в сфері позитивної психології, засновник дослідницького Інституту благополуччя – вже понад 10 років вивчає та викладає тему щастя. Його курс відвідують щорічно понад 1000 людей. Ця книжка побачила світ завдяки співпраці викладача зі студентами, які присвятили себе вивченню глобального питання: яким чином ми можемо допомогти собі та іншим стати щасливішими? Автор допоможе вам зрозуміти природу щастя, а також пропонує конкретні вправи, виконуючи які, ви краще зрозумієте себе.
65.9(0)
Т 16
Талеб, Нассим Николас. Черный лебедь. Под знаком непредсказуемости / Н. Н. Талеб ; пер. с англ.: В. Сонькин, А. Бердичевский [и др.]. – Изд. 2-е, доп. включает в себя эссе-постскриптум "О секретах устойчивости" и афоризмы автора.  М. : КоЛибри : Азбука-Аттикус, 2016.  736 с.
 

    За одно только последнее десятилетие человечество пережило ряд тяжелейших потрясений: 11 сентября 2001 года, война в Осетии, мировой финансовый кризис. Все эти события, представляющиеся нам сейчас закономерными, казались абсолютно невозможными, пока они не произошли.

Сорокадевятилетний ливанец, выпускник Сорбонны и нью-йоркский финансовый гуру Нассим Талеб называет такие непредсказуемые происшествия Черными лебедями. Он убежден: именно они дают толчок как истории в целом, так и существованию каждого отдельного человека. И чтобы преуспеть, надо знать, как с ними обращаться. Сразу после выхода этой книги автор блестяще продемонстрировал свою «не-теорию» на практике: на фоне финансового кризиса компания Талеба заработала (а не потеряла!) для инвесторов полмиллиарда долларов.

Из главного еретика Уолл-стрит, который в одиночку выступил против легиона футурологов и аналитиков, Нассим Талеб превратился в фигуру, чье влияние распространяется далеко за пределы финансового мира.

Его «Черный лебедь» семнадцать недель держался в списке бестселлеров «New York Times» и переведен на 27 языков.

85.33(4УКР)
Г 67
Горак, Роман Дмитрович. Втеча у прірву : есеї про Леся Курбаса / Р. Д. Горак.  Львів : Апріорі, 2016.  600 с.
 
      У новій книжці львівського письменника Романа Горака простежується життєвий і творчий шлях великого реформатора українського театру Леся Курбаса. Книжка побудована на документальній основі, яка досі залишалась поза увагою дослідників. Основну увагу звернено на період життя і творчої діяльності, який передував його виїзду в Радянську Україну, де сподівався реалізувати свої творчі задуми і вивезти український театр на світовий рівень. Видання присвячене 125-річчю від народження Леся Курбаса та 150-річчю українського народного театру товариства «Руська Бесіда».
 

 


Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день