Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2017-02-07

 

22.6

Г 59

Гокінґ, Стівен. Найкоротша історія часу/ С. Гокінґ, Л. Млодінов.  Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. – 160 с.

Легендарна книжка, яка перекладена понад 40 мовами! Стівен Гокінґ – людина-легенда, науковець, відомий своїми дослідженнями в астрофізиці. Хвороба прикувала його до інвалідного візка, але не зломила дослідницького духу. Він читає лекції, популяризує наукові знання, знімається в наукових фільмах. Твір написаний живою мовою і розрахований на широке коло читачів без академічних знань з фізики. Це скорочене й доповнене новими відкриттями в науці перевидання бестселера Стівена Гокінґа «Коротка історія часу», який розійшовся по світу накладом понад 10 млн примірників! Ви дізнаєтесь про появу Всесвіту, чорні діри, теорію суперструн і квантову механіку. 

22.3

Х 70

Хокинг, Джейн. Быть Хокингом: история жизни Стивена Хокинга, рассказанная Джейн Хокинг / Д. Хокинг. –  М. : Эксмо, 2015. – 608 с.

Стивен Хокинг известен читателям как выдающийся физик современности, сделавший множество открытий в теории «черных дыр». А что мы знаем о Хокинге как об обычном человеке, любящем отце и муже, жизнелюбе и мечтателе, на долю которого выпали такие испытания судьбы, которые нельзя пожелать даже врагу? Джейн Хокинг была рядом с ним 26 лет, любила и разделяла с мужем все трудности. Про ее непростой опыт совместной жизни с гением, обо всех трудностях, выпавших на долю их семьи, и моментах счастья расскажет эта книга. Такого Хокинга вы еще не знали.

 

88

К 48

Клейнман, Пол. Психологія 10: факти, теорія, статистика, тести й таке інше : [усе про емоції, мислення, характер, звички, поведінку] / П. Клейнман ; пер. з англ. Ю. Кузьменко. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016.   240 с. 

Психологія   це наука про ментальні й поведінкові процеси. Власне, люди, які працюють у галузі психології, намагаються знайти відповіді на запитання: "Що спонукає нас жити?" і "Як ми бачимо світ?". Ці прості ідеї охоплюють складні об'єкти вивчення, зокрема емоції, мисленнєві процеси, сни, спогади, сприйняття, особистість, захворювання й лікування. Отже, готуйтеся метикувати, влаштовуйтеся зручніше - на вас чекає прозріння. Час пізнати себе до таких глибин, про які ви навіть гадки не мали. Ласкаво просимо до світу психології всіх, хто збирається поновити у пам'яті цю науку, і всіх, хто тільки починає її вивчати. До вашої уваги  "Психологія  101".

 

 81.411.1

Б 48

Береза, Тарас. Мова   не калька: словник української мови  / Т. Береза, І. Зубрицька, Ю. Зелений.   Львів : Апріорі, 2015.   664 с. 

Сучасний словник гарної української мови «Говорімо гарно!» розкриває велич і красу рідної мови, звільняє її від суржику й чужомовних запозик. Словник містить самобутні українські слова та вислови, поставлені на противагу звичному (буденному) словниковому запасу сучасних українців. У Словнику опрацьовано понад 20 000 найбільш проблемних слів та висловів украй потрібних для збагачення мовної культури кожного українця.Призначений для найширшого кола шанувальників української мови: викладачів, студентів, учнів і вчителів, урядовців, ділових людей, учених, письменників, перекладачів, журналістів, працівників редакцій і видавництв тощо, одне слово, для всіх, кому небайдужа доля рідної мови, культури й словесності.

 

 

63.3(4УКР)64

Б 48

Березовець, Тарас Валерійович. Анексія: Острів Крим: хроніки "гібридної війни" : [голов. дослідж. захоплення півострова] / Т. В. Березовець.  К. : Брайт Стар Паблішинг, 2015. 392 с.

У книзі аналізуються механізми та технології т. зв. "гібридної війни", розв'язаної військами Російської Федерації ("зеленими чоловічками") на території АР Крим. Окремо досліджується розвідувальна та інформаційно-пропагандистська операція російських спецслужб, яка дозволила підготувати анексію Криму, починаючи з 1991 року. Твір містить велику кількість документів та фото, які є доказами злочинного характеру окупації півострова.Книга у хронологічному порядку охоплює період з 18 лютого 2014 року – початку масових розстрілів на Майдані Незалежності за участі російських спецслужб – і закінчуючи 18 березня 2014, коли Крим і Севастополь було офіційно анексовано та включено до переліку суб'єктів Російської Федерації. "Анексія: острів Крим" містить ексклюзивні свідчення, надані спеціально для цієї книги українськими, російськими і міжнародними політиками та військовими, експертами, журналістами, активістами, які стали очевидцями окупації.

 

63.3(4УКР)

Б 87

 "Братня" навала. Війни Росії проти України ХІІ-ХХІ ст.  / В. Брехуненко [и др.] ; за заг. ред. В. Брехуненко.   К. : Віпол, 2016.   248 с.

У книзі в науково-популярному форматі розглядаються численні російсько-українські війни включно з Вітчизняною війною українців за незалежність, яка розпочалася зі вторгнення російських окупантів в Україну в лютому 2014 р. Простежено, що коріння цих війн сягають XII ст Показано, що саме війни як втілення постійних агресивних планів Московії / Росії заволодіти українськими землями визначали головну вісь російсько-українських стосунків. Описано мотиви, визрівання та хронологію війн, перебіг військових дій, наслідки війн та їхній вплив на українську перспективу. Вітчизняна війна, яку Україні доводиться вести з 2014 р., розглядається на тлі перегуків між путінською агресією та московськими стратегіями війн проти України ХV-ХХ ст. Для всіх, хто цікавиться історією українсько-російських стосунків та історією України загалом. 

"Українська культура" (журнал)

"Українська культура"   один із найстаріших культурологічних журналів в Україні; основні теми   музика, кіно, література, образотворче мистецтво, архітектура, нові медіа, дизайн. Перший номер вийшов у 1921 році. Назва журналу змінювалась 5 разів, сучасна сформувалась у 1991 році. Основними напрямками публікацій є утвердження національної самосвідомості, захист національних пріоритетів у культурології та мистецтві; висвітлення справжньої  української історії, духовності та науки. 

"Музика" (науково-популярний журнал)

"Музика" - музичний ілюстрований науково-популярний журнал. В ньому представлено музичну культуру України в усьому її розмаїтті: історія мистецтва, творчість українських композиторів і виконавців різних жанрів, фестивалі, конкурси, концерти, музичні вистави, проблеми молодіжного мистецтва, освіти, науки, музичне життя української діаспори тощо. 

"Міфологія і фольклор" (загальноукраїнський науково-освітній журнал)

Загальноукраїнський журнал «Міфологія і фольклор» видають спільно Львівський національний університет імені Івана Франка й Українське товариство дослідників фольклору та міфології, яке об’єднує викладачів і науковців вищих навчальних закладів та наукових установ України. Головна мета цього періодичного та передплатного видання – сприяти підвищенню наукового рівня досліджень і публікацій нових текстів фольклору та міфології, які є важливим духовним надбанням українського народу.

"Шо" (журнал)

Журнал «ШО» —  присвячений літературі та культурі. Видається в Києві з 1995 року. За словами головного редактора, початково «ШО» був запланований як гуманітарний проект, спрямований на розширення українського культурного простору. Є одним з небагатьох журналів, який містить самвидав (розділ «Шоиздат»), де письменники, іноді початківці, презентують свої літературні твори.

"Український театр" (науково-популярний журнал)

Український театр — всеукраїнський ілюстрований науково-популярний журнал, на сторінках якого висвітлюється історія і сучасний стан театрального мистецтва. Виходить раз на два місяці. Видання веде своє літочислення з 1917 року. Протягом своєї історії висвітлює театральні процеси в Україні. З ним співпрацюють провідні науковці-театрознавці, театральні критики, майстри театрального мистецтва, актори, режисери.

"ART class" (всеукраїнський освітньо-мистецький часопис-посібник)

Цікавий ексклюзивний ілюстрований посібник для поціновувачів мистецтва. Є корисним виданням для вчителів, учнів старших класів і батьків, спрямований на пізнання історії та культури українського народу в світовому контексті; на формування у дітей і молоді культури смаків, почуття патріотизму, духовних і художньо-естетичних цінностей.

 


Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день