Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2017-02-14
84(4УКР)6
Г 12
Гаврилів, Тимофій. Де твій дім, Одіссею? : поема / Т. Гаврилів. – Львів : Видавництво Анетти Антоненко, 2015. – 216 с.
 
Приголомшливі оповіді відомого військового тележурналіста. Репортера захопили кримські бойовики. Попереду бетонні стіни, голод, тортури.
Як він вирвався на волю?.. Що насправді відбувалося в Дебальцевому?
Погляд зсередини...
Роман-поема Тимофія Гавриліва "Де твій дім, Одіссею?" очолила десять найкращих художніх книжок 2015 року за версією часопису Forbes-Україна.
84(4УКР)6
Г 94
Гуменюк, Борис Іванович. Блокпост : вірші, новели, публіцистика / Б. І. Гуменюк.– К. : Академія, 2016. – 336 с. 
 
«Блокпост» - це нова книга Бориса Гуменюка, в якій ідеться про події в Україні часів Майдану і війни на Донбасі. Як стверджує сам автор: «Я не знаю, який там із мене вояка, скоріш за все – «так собі», але свій суб’єктивний кут війни намагаюся тримати усіма доступними мені засобами. Сподіваюся, колись із таких суб’єктивних картинок складеться одна правдива мозаїка».
63.3(4УКР)64
К 76
Кошкіна, Соня. Майдан. Нерозказана історія: головне розслідування подій Революції Гідності / С. Кошкіна. – К. : Брайт Стар Паблішинг, 2015. – 400 c.
 
Більшіть текстів, що є в книзі, з’являлися спершу на Фейсбуці і є різними за стилем. Це публіцистичні нотатки, художня проза і вірші. В  дизайні книжки збережено вузький формат стрічки новин Фейсбука, а різними шрифтами позначено різні жанри і стилі творів. 
84(4УКР)6
У-45
Ушкалов, Леонід Володимирович. Що таке українська література  : есеї / Л. В. Ушкалов. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. – 352 с.
 
До книги ввійшли 45 есеїв, які вперше побачили світ у 2012–2013 роках на шпальтах газети «Україна молода» в рубриці «Уроки літератури від Леоніда Ушкалова». У них автор порушує цілу низку питань, важливих для кожної людини: щастя, свобода, любов, правда, поезія, самотність... А героями есеїв є і добре відомі всім класики, зокрема Сковорода, Квітка-Основ’яненко, Шевченко, Гоголь, Драгоманов, Франко, Леся Українка, Кобилянська, Винниченко, Хвильовий, Йогансен, Маланюк, Довженко, Яновський, і куди менше знані автори: Кримський, Шпол, Буревій, Чернов, Теліга, Лівицька-Холодна й інші. Написані в яскравій публіцистичній манері, ці «уроки» незаперечно свідчать про одне: українська літературна традиція від давнини до сьогодні – багата, барвиста і надзвичайно цікава.
 
84(4УКР)6
Ц 17
Цаплієнко, Андрій Юрійович. Книга змін : історія з переднього краю : [оповідання] / А. Ю. Цаплієнко ; пер. з рос. Ж. Куява. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. – 256 с. 
 
Приголомшливі оповіді відомого військового тележурналіста. Репортера захопили кримські бойовики. Попереду бетонні стіни, голод, тортури.
Як він вирвався на волю?.. Що насправді відбувалося в Дебальцевому?
Погляд зсередини...

 


Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день