Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2013-05-13

 

 

 85.113(4РОС)

П 29

                Петергоф. Фонтаны  / Гос. музей-заповед. "Петергоф" ; авт. текста Н. Вернова ; фот.: В.  Барановский, Л. Богданов. - СПб. : Абрис, 2007. - 48 с. : фото.цв. - (Альманах "Сокровища России" ; вып. 78). 

 

Петергоф (від нім. Peterhof — «двір Петра», з 1944 по 1997рр.. -Петродворец) — місто в Росіїмуніципальне утворення у складі Петродворцового району міста федерального значення Санкт-Петербургу. Місто розташоване на південному березі Фінської затоки. Значний туристичний, науковий та навчальний центр. Знаходиться за 29 км на захід від Санкт-Петербургу по залізниці

Петергоф заснований к 1710 році, як імператорська заміська резиденція. Поселення отримало статус міста у 1762 році. У місті знаходиться пам'ятка світової архітектури та палацово-паркового мистецтва XVIII–XIX століть музей-заповідник «Петергоф». Саме про це та багато іншого розповідає дана книга.

 

 

85.37(4УКР)

П 18

                Сергій Параджанов = Sergei Parajanov : колажі, графіка, твори декор. мистец. : альбом / Нац. худож. музей України, Музей С. Параджанова ; упоряд. З. Саркісян. - К. : Дух і Літера, 2008. - 56 с. : фото.кол. 

До альбому ввійшли найкращі художні твори кінорежисера Сергія Параджанова (1924-1990) із зібрання єреванського музею митця, експоновані на виставці в Національному художньому музеї України (січень-березень 2008 року). Варто зазначити, що музей було створено рішенням вірменського уряду в 1988 році після першої виставки доробку Параджанова в Музеї народного мистецтва Вірменії. Тоді було придбано 40 творів митця і виділено приміщення - два будинки в етнографічному кварталі Дзорагюх - під музей і оселю Параджанова. Землетрус 1988 року затримав будівництво, і музей відкрили в 1991 році.

Основу зібрання складають понад 600 художніх творів Параджанова, більшість яких експонувалися в 1988 і 1989 роках на двох виставках єреванському Музеї народного мистецтва, а також інтер*єр тбіліської оселі кінорежисера й особисті речі, перевезені до Єревана ще за життя майстра згідно з його волею. У фондах музею зберігається особистий архів митця, який містить листи багатьох знаних діячів культури. У постійній експозиції, побудованій із використанням естетичних засад Параджанова, - понад 250 творів мистецтва, а також архівні документи й фотографії. Відтворено дві меморіальні кімнати.

За 15 років музей зорганізував 48 виставок: у Бостоні, Канах, Києві, Лондоні, Москві, Парижі, Пекіні, Римі, Салоніках, Тегерані, Токіо та інших містах.

 

 

85.96

Л 63

Лисенко, Микола Віталійович.

                Кантати для хору та симфонічного оркестру [Ноти] : партитура / М. В. Лисенко ; упоряд., передм. М. В. Лисенко, слова Т. Г. Шевченко. - К. : Муз. Україна, 2012. - 176 с.

Перше видання симфонічних партитур кантат геніального українського композитора-класика Миколи Віталійовича Лисенка на слова Тараса Григоровича Шевченка. Творча спадщина засновника національної української композиторської школи й по сьогодні цікава слухачеві, адже змушує людську душу резонувати у відповідь на музичні полотна, написані цілою палітрою звукових барв, основою яких часто є народно-пісенна інтонаційна стихія. Іноді музика Лисенка - тонка та інтимна, іноді - тужлива та лірична, а іноді в ній на повний зріст буяє епос нашої історії, рясно политої кров*ю героїв та оспіваеої великими поетами.


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день