Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2017-10-09
88.5
В 88
Вуйчич, Нік. Життя без обмежень  : шлях до неймовірно щасливого життя / Н. Вуйчич ; пер. з рос. О. Добряков. – К. : Форс Україна, 2016. – 352 с.
 
Кожен з нас потрапляв у ситуацію, коли руки опускаються, віра в світле майбутнє випаровується, як вода крізь пальці, а затяжна депресія, безсоння і нескінченне невдоволення собою стають щоденними супутниками. Людина без кінцівок спромоглася побудувати щасливе і успішне життя. Як він це зробив, розповідає в своїй історії.
84(4УКР)6
Д 84
 Дупешко, Максим. Історія, варта цілого яблуневого саду : роман / М. Дупешко. – Чернівці : Книги - ХХІ, 2017. – 160 с.
 
Цей роман – історія одного (не)звичайного чоловіка, який казав про себе: «Ich bin ein Czernowitzer». Але дехто побачить у цій книжці насамперед історію міста з украденою душею, що протягом ХХ століття побувало у складі півдесятка держав. Той, хто шукає велике в малому, знайде тут недавню історію всієї Європи. Ще інший – свою особисту історію в декораціях минулого. Для декого цей текст буде романом-екскурсією місцями далеко не тільки туристичними. Хоч на перший погляд – це одна із мільйонів історій кохання, яку автор усе ж оцінив у цілий яблуневий сад.
 
 
84(4УКР)6
З-33
Запрошення на Цитеру  : белетризовані біографії / упоряд., передм. В. П. Агеєва. – К. : КОМОРА, 2014. – 336 с. 
 
Ми поступово осмислюємо свою минувшину, розрізняємо дедалі багатші й розмаїтіші історичні ландшафти, пізнаємо події й імена. В історичний простір повертаються його найчільніші діячі, про яких десятиліттями воліли не згадувати, змушували про них забути. Зібрані у цій книжці художні життєписи митців різних епох дають змогу відчути особистісний вимір культури, задуматися про ціну драматичного вибору між старою й новою вірою, між мистецтвом українським та імперським. Кохання піаністки Аліни Краґельської й професора Миколи Костомарова, розпачливі мандри Європою художника Антона Лосенка, творчі здобутки й поразки харківського поета-романтика Амвросія Метлинського, український вибір письменника Юрія Федьковича – все це захопливі біографічні сюжети ХVІІІ – ХІХ століть.
 
84(4СЕР)
К 21
Каранович, Звонко. Три картини перемоги  : [роман] / З. Каранович ; пер. з серб. З. Гук. – К. : КОМОРА, 2016. – 224 с. 
 
Звонко Каранович (1959) – відомий сербський письменник, автор 12 поетичних збірок та роману-трилогії. Почав писати під впливом літератури «покоління бітників», поп-культури та кіно, згодом розвинув власний стиль – «темний неоекзистенціалізм», і довгий час був культовим поетом міського андеграунду. Працював журналістом, редактором, радіоведучим, ді-джеєм та організатором концертів, упродовж 13 років був власником музичної крамниці.
Твори Карановича перекладено англійською, грецькою, угорською, болгарською, македонською, словенською, словацькою, чеською і польською мовами.
 
84(4ФІН)
Л 28
Лаурен, Анна-Лєна. Україна. На межі  : [есеї] / А.-Л. Лаурен, П. Луденіус ; пер. зі швед. Н. Іваничук. – Львів : Піраміда, 2016. – 134 c.
 
"Україна. На межі" - четверта книга фінської письменниці й журналістки Анни-Лєни Лаурен, перекладена українською. Вона написана разом із побратимом по перу Петером Луденіусом. Високі журналістські стандарти авторів і симпатія до України дали їм змогу правдиво та зримо відобразити події Революції гідності та анексію Криму.
 

 


Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день