Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2017-12-18
821.161.1(477)
М 48
Мельниченко, Єлизавета. Іншопланетна Рашка / Є. Мельниченко ; пер. з рос. Н. Лизогуб ; худ. І. Михайлов. – К. : Укр. пріоритет, 2017. – 296 с.
 
"Инопланетная Рашка" - книга про Рашку, войовничу країну неземного походження, і її миролюбиву сусідку Україну, що важко страждає через набіги Рашки на українські території. Описані в книзі події, що відбуваються в Україні, - із реального, звичайного життя. Життя в Рашці при цьому неординарне у вищій можливій мірі: воно абсурдне, криве й незбагненне для землян.
 
84(4УКР)6
С 31
Сєнцов, Олег Геннадійович. Купіть книгу - вона смішна : ненауково-популярний роман з елементами гумору / О. Г. Сенцов. – Х. : Фоліо, 2016. – 224 с. 
 
Цікаво, а що зробили б ви, якби з'явився, скажімо, хтось і запропонував згадати одне - єдине бажання, яке виповниться? Герої цього роману думають не довго, бо важають цю пропозицію просто жартом. Ось і замовляє один вагон алмазів, другий - ціле поле конопель, ну а третій ... З третім складніше, адже він чомусь дуже серйозно поставився до такого неймовірного пропозицією. Як же розпоряджаються юнаки драми, що звалилися на них? Почитайте цей роман і ви зрозумієте (втім, як і наші герої), що є дещо цінніше, ніж алмази. Так, і ще: ніякого повчання, ніякого моралізаторства, ніяких висновків в тексті ви не знайдете.
«Купіть книгу - вона смішна» - це той випадок, коли назва твору абсолютно точно відображає його зміст: Це дуже веселий, дуже смішний, дуже легкий для читання роман.

 
821.161.2
С 48
Слоньовська, Ольга. Дівчинка на кулі : [роман] / О. Слоньовська. – Вид. 2-ге. – К. : Укр. пріоритет, 2017. – 456 с.
 
Це роман про дитину, але він не лише для дітей. Коли люди читають цю книжку, вони впізнають себе. Хай, може, вони так не чинили, як  героїня, але вони чинили близько до того. Вони жили, переживали, бачили знущання батьків — це називалося в сім’ї “щоб діти не вилізли на голову”. Насправді, це робилося не для того, щоб дитина не вилізла на голову, а щоб вона не опинилася за ґратами. Краще було дитину забити у зав’язі – “не можна, сиди тихо, не говори дурниць”, щоб вона потім не мала  життєвих неприємностей, ніж дозволити їй говорити все і сушити сухарі для тієї дитини.
Авторка хотіла ще й показати тло, епоху, і, на нашу думку, це вдалося. Це портрет дитини на тлі епохи кінця 60-их – середини 70-их. Це те, що наше покоління дуже добре пам’ятає.
 
821.161.2
С 48
Слоньовська, Ольга. Упольоване покоління : [роман] : [у 2 кн.] / О. Слоньовська. – К. : Укр. пріоритет, 2017. – 752 с.
 
Дилогію знаної письменниці Ольги Слоньовської "Упольоване покоління" її численні прихильники, без жодного перебільшення, чекали ще відтоді, як кілька років тому прочитали сенсаційну "Дівчинку на кулі". І ось - сталося! ". Роман вийшов у двох книгах. Перша книга роману суголосна із назвою книги в цілому й називається "Упольоване покоління", друга має назву "Закон айсберга", проте обидві, без сумніву, є продовженням як тематично, так і творчо "Дівчинки на кулі", хоч у романі-дилогії талант письменниці розквітає новими барвами, а життя підносить її героїні все нові випробування, дуже актуальні й сьогодні вже для молодих українців. Через увесь роман проходять думки, що людина - завжди більше, ніж просто людина. Незважаючи на похмурий контекст - "добу,жорстку,як вовчиця", - у романі багато світла,оптимізму,дотепних гумористичних подій. Художній світ книги перетворює читача на співавтора,спонукає осмислювати життєву позицію і доленосні вчинки літературних персонажів, щоб робити власні висновки.
 
821.161.2
Ш 78
Шовкошитний, Володимир Федорович. Зорі не стали ближчими : проза / В. Ф. Шовкошитний. – К. : Укр. пріоритет, 2017. – 136 с.
 
До нової книги одного з провідних сучасних письменників України Володимира Шовкошитного увішли зразки його малої прози різних літ. Книга охоплює майже сто років життя Українців в Україні й на Кубані, в селі, в станиці та в столиці. Автор майстерно проводить читача разом зі своїми героями через всі перепитії XX столліття і вводить його в третє тисячоліття. Книга яскраво демонструє ще одну грань таланту відомого романіста - його вміння дослідити події й розкрити характери героїв у форматі оповідання, новели чи повісті. Книга для шанувальників справжнього художнього письма. 
 

 


Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день