Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2018-04-19
84(7ЧИЛ)
А 56
Альєнде, Ісабель. Оповідки Еви Луни : [оповідання] / І. Альєнде ; пер. з ісп. С. Борщевський. – Львів : Видавництво Анетти Антоненко, 2016. – 256 с. 
 
Альма Беласко й Ірина Базілі, різні за віком, походженням, соціальним станом — не мали б ніколи зустрітися. Однак доля (чи воля письменниці) звела їх одного дня в інтернаті для літніх людей у Каліфорнії. Ця зустріч зумовила низку подій, які наче розсунули часові та географічні межі, відбуваються у різних куточках світу сьогодні й у минулому.
«Японський коханець» Ісабель Альєнде, як і інші її твори, не відпускає читача до останньої сторінки, зворушує і зачаровує, дивує і приголомшує, магія слів зі сторінок книжки просякає в реальне життя тих, хто її читає.
 
 
84(4УКР)6
В 48
Винничук, Юрій Павлович. Діви ночі : [повість] / Ю. П. Винничук. – К. : "Довженко Букс", 2017. – 320 с.
 
«Діви ночі» – один з найвідоміших бестселерів української літератури. За визначенням критиків – це перша українська кримінальна повість, написана за всіма законами жанру. Світ повій і кримінальних злочинців, партійних босів і збоченців – все це знайдете саме у «Дівах ночі». І нарешті в повному, а не спотвореному редакторами, обсязі. 
 
821.161.2
В 48
Винничук, Юрій Павлович. Лютеція : [роман] / Ю. П. Винничук. – Х. : Фоліо, 2017. – 320 с. 
 
«Лютеція» — роман-містифікація, де безлічі ірраціональних речей намагаються знайти раціональне пояснення. Це своєрідне загравання з уявою і здоровим глуздом читача, котре чинить Винничук. Й робить це так непомітно й мимовільно, як може тільки він. Читач не пручається, просто поринає у вигаданий світ снів й самонавіювання. Годі й зрозуміти, чи ти читаєш книгу, чи вона вже твориться сама в твоїй голові. Справжня магія слова. В цьому весь Винничук.
 
821.161.2
К 59
Кокотюха, Андрій Анатолійович. Гімназист і Чорна Рука : пригодн.-детект. повість : [для серед. шк. віку] / А. А. Кокотюха. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. – 224 с.
 
У наш час існує багато страшилок про так звану Чорну Руку. Вона пробиралася через кватирку і душила неслухняних дітей. Таким чином вона швидко завоювала славу одної з найпопулярніших страшилок. В історії Андрія Кокотюхи «Гімназист і Чорна Рука» ми зіткнемося із нею особисто й отримаємо можливість дізнатися, хто ж таки її мав. Гімназист Юрко Туряниця отримує послання, де стоїть відбиток чорної руки, з вимогою принести одну тисячу до спаленого будинку. Він вирішив принести гроші, бо «буде біда». Інші гімназисти також отримували це послання, і несплата ні до чого доброго не призвела. Але Юрко знаходить труп в калюжі крові й одразу ж зустрічається з приватним детективом Шпигом. Шпиг починає розслідувати справу з мерцем, яка пов’язана з іншою справою, яку він розслідує. Чим все це закінчиться, хто підписується Чорною Рукою, де знаходиться історично цінний щоденник Добрянського Олеся, і хто вбив злодія Якова Зозуленка —читайте у книжці «Гімназист і Чорна Рука»!
 
84(4УКР)6
У-51
Ульяненко, Олесь. Син тіні : роман / О. Ульяненко. – Х. : Бібколектор, 2017. – 282 с.
 
Олесь Ульяненко (справжнє ім'я Олександр Ульянов, 1962–2010) — найрадикальніший і найжорсткіший, скандальний і непередбачуваний український письменник, автор понад 20 романів У видавництві «Фоліо» вийшли друком його книжки «Сталінка Дофін Сатани», «Жінка його мри», «Квіти Содому», трилогія «Ангели помсти», «Вогненне око», «Серафима».
У романі «Син тіні» (2001) розповідається про тіньовий бік бізнесу «Куди б ти не перевів погляд, — пише Олесь Ульяненко, — ти можеш, не маючи совісті, а маючи меткий практичний розум, уміння рахувати, використовуючи психологію ? вдачу крадія, вийти, як не крути, в люди» Саме так і жив головний герой цього твору — вбивав, зраджував, отруював атмосферу навколо себе і кайфував від власної безкарності Але дечого він не врахував — що над нами є Бог, чиї жорна мелють помалу, зате певно.

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день