Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ НАУКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА БІБЛІОГРАФІЇ

2018-08-09
016:070(477.87) 
Б 12
Михайло Бабидорич: життя в журналістиці : бібліогр. покажч. : до 95-річчя від дня народж. / Департамент культури Закарпат. облдержадмін., КЗ "Закарпат. обл. універс. наук. б-ка ім. Ф. Потушняка" Закарпат. облради ; уклад. : М. Б. Бадида, І. В. Когутич ; передм. В. Дрогальчук ; відп. за вип. О. А. Канюка. – Ужгород : ТІМРАNІ, 2018.  152 c.  фот. – (Закарпатська публіцистика в іменах: бібліографія). 
 
Бібліографічний покажчик “Михайло Бабидорич: життя в журналістиці” – третє видання у серії “Закарпатська публіцистика в іменах: бібліографія”. Покажчик, присвячений 95-річчю від дня народження Михайла Івановича Бабидорича, відображає життя і творчість патріарха закарпатської журналістики, іменем якого названа обласна премія в галузі журналістики, яскравого публіциста, який півстоліття пропрацював у “Закарпатській правді”, учителя школи майбутнього журналіста. 
Видання розраховане на бібліотечних працівників, журналістів, дослідників та шанувальників історії та літератури краю.
 
050.9(477) 
Д 20
Дати і події : 2018, друге півріччя : календар знаменних дат № 2 (12) / Нац. б-ка України ім. Я. Мудрого ; уклад.: В. О. Кононенко, О. І. Бохан [та ін.]. – К. , 2018. - 128 c. : a-іл. – Бібліогр. наприкінці розд. та у підрядк. прим.
 
Видання Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого календар знаменних дат «Дати і події» виходить двічі на рік. Пропонований випуск присвячений визначним річницям подій суспільно-політичного, наукового та культурно-мистецького життя України і світу, які відзначатимуться в другому півріччі 2018 р. До випуску ввійшли фактографічні довідки про ювілеї видатних особистостей, відомості щодо релігійних і професійних свят, днів заснування установ та населених пунктів України.
Видання адресовано працівникам закладів культури і освіти, широкому загалу читачів.
012:821.161.2/Z99-682323 
К 17
Ігор Калинець : бібліогр. покажч. до 70-річчя від дня народж. / Міжнар. ін-т освіти, культури та зв’язків з діаспорою, Нац. ун-т "Львів. політехніка" ; упоряд. : М. Калиняк, Г. Шміло ; передм. І. Ключковська. – Львів : Міжнар. ін-т освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ "Львів. політехніка", 2009. – 96 c. – Імен. покажч.: с. 82-93.
 
До 70-річчя з дня народження поета і громадського діяча, лауреата Національної премії україни імені Тараса шевченка Ігоря Калинця працівники Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» на основі особистих архівних матеріалів автора підготували бібліографічний покажчик письменника.
Подані окремі видання та публікації поезій, перекладів, творів для дітей, статей, інтерв’ю письменника, переклади його творів іноземними мовами, а також література про автора.
 
94(477.87)"1991/2016" 
Ф 32
Федака, С. Д. Хроніка Закарпаття у незалежній Україні (24 серпня 1991 – 24 серпня 2016) : довідник / С. Д. Федака. – Ужгород : Ліра, 2016. – 112 c. – Бібліогр.: с. 108-109
 
Хронологічний довідник з історії Закарпаття 1991-2016 років містить близько тисячі дат із короткими характеристиками подій, що на них припадають. Розглянуто переважно соціально-політичний та економічний розвиток усіх регіонів Закарпатської області з особливою увагою до провідних персоналій краю.
050(477) 
К 17
Календар знаменних і пам’ятних дат 2018, № 2, 2 кв. / Держ. наук. установа "Кн. палата України ім. І. Федорова"; уклад. Г. В. Массовер ; відп. ред. Н. В. Жданова. – К. : Кн. палата України, 2018. – 84 c. – Бібліогр. наприкінці ст.
 
Щоквартальне видання містить довідки про знаменні й пам'ятні дати наукового, суспільно-політичного та культурно-мистецького життя України і світу. Подано також рекомендаційні списки літератури до ювілейних і пам'ятних дат. Для підготовки видання використано електронний масив наукових статей, створених за документами Державного архіву друку Книжкової палати України та інших джерел.
Адресовано науковцям, працівникам бібліотек, навчальних закладів, широкому загалу читачів.
 

 

347(477) 
С 48
Словник цивільного права / уклад. О. О. Грін. – Ужгород : Госпрозрахунк. ред.-вид. від. упр. у справах преси та інформації, 2005. – 367 c. – Бібліогр.: с. 354-365.
 
Словник цивільного права містить близько 1000 найбільш розповсюджених цивільно-правових понять відомих сучасній цивілістичній науці та цивільному законодавству. Особлива увага приділяється новелам українського цивільного права. Статті словника розташовані в алфавітному порядку і містять в необхідних випадках посилання на конкретні статті Цивільного кодексу України як другого за значенням після Конституції України законодавчого акту у сфері приватно-правових відносин. Це дає можливість використовувати словник як довідкову базу цивільного законодавства України, а також в якості практичного навчального посібника з відповідної навчальної дисципліни.
Для студентів та аспірантів юридичних та економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, викладачів, науковців, юристів-практиків, економістів, підприємців, державних службовців, а також широкого кола читачів, які цікавляться проблемами цивільного права. 

 

 

Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день