Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2018-11-28

94(477)"19"
В 42
Війна двох правд. Поляки та українці у кривавому ХХ столітті / уклад., передм. В. Кіпіані. - Харків : Vivat, 2017. - 304 с. : іл.


Тема історичної пам’яті актуальна повсякчас, хай би про які націю, етнос чи державу йшлося. Нерозв’язані гострі питання спільного минулого України та Польщі сьогодні заважають обом країнам без спотикань здійснювати поступ на шляху примирення.
Під обкладинкою цієї книжки ви знайдете факти, результати дослі­джень та міркувань провідних спеціалістів із проблем українсько-поль­ських відносин. Автори статей, зібраних завдяки науково-популярному виданню «Історична правда», спробували висвітлити правду про супе­речливі події XX століття в історії двох народів.
Зокрема, ви дізнаєтесь про:
• діяльність ОУН та УПА, а також Армії Крайової;
• трагедію Волині 1943 року;
• акцію «Вісла» 1947 року;
• те, чому Василь Стус писав, що хотів би бути поляком;
• зусилля Єжи Ґедройця та інших інтелектуалів у пошуках правди через слово.
Книжка стане в пригоді всім, хто хоче зрозуміти, чому минуле розділяє українців та поляків і чому наші народи обов’язково домовляться про завершення «війни двох правд».

616.89
Е 45
Експіріенс : клінічні випадки в приватній психіатричній практиці / О. П. Романів, Б. Я. Надь, К. М. Погоріляк [та ін.]. - Ужгород : ФОП Сабов А. М., 2018. - 120 с. : табл.


У книзі представлені ряд клінічних випадків, які спостерігалися у приватній психіатричній практиці. Кожний клінічний випадок будувався за принципами доказової медицини, задіяні світові сертифіковані психодіагностичні методики, рекомендації щодо лікування надані згідно клінічних протоколів надання психіатричної допомоги, фармакологічні засоби подані за діючою речовиною для виключення конфлікту інтересів.
Книга рекомендована для практичної роботи для лікарів-психіатрів, неврологів, сімейних лікарів, лікарів-інтернів, студентів медичних навчальних закладів, лікарів-психологів, а також для широкого загалу.

316.36(477)
Р 18
Райдужна книга / Правозахис. ЛГБТ Центр "Наш світ" ; авт. тексту  А. Грибанов ; ред. А. Кравчук. - К. : Наш світ, 2018. - 252 с. : фото.кол.


Публікація стисло описує життя ЛГБТ людей (лесбійки, геї, бісексуали і трансґендерні особи) в Україні з давньої минувшини до наших днів, аналізує сучасне соціальне, правове і політичне становище української ЛГБТ спільноти, ставлення до ЛГБТ питань з боку широкого суспільства та перспективи розвитку ситуації у близькому майбутньому.

316.64
М 23
Манн, І. Номер 1. Як стати найкращим у тому, що робиш / І. Манн ; пер. з рос. І. Листопад. - Дніпро : Моноліт, 2018. - 240 с. : табл.


Людина — товар на професійному ринку з багатьма конкурентами. І тут працюють ті ж прийоми, що й у маркетингу. Якщо ви амбітні та відчуваєте в собі потенціал стати більше ніж просто хорошим спеціалістом, хочете обійти суперників, вибитись у лідери і бути першим у тій чи іншій сфері, треба навчитися застосовувати ці прийоми щодо самого себе. Відтак на зміну людині-товару прийде безсумнівний авторитет — людина-бренд, приклад для наслідування, який викликає заздрість і загальне захоплення.
Ліпшого наставника на цьому шляху, ніж Ігор Манн, визнаний № 1 у маркетингу, годі й шукати. Він не лише зробив собі ім'я копіткою працею на професійній ниві та наполегливою роботою над собою, а й допоміг багатьом людям і компаніям досягти вражаючих результатів і посісти гідне місце під сонцем. Маркетер, консультант, спікер, автор десятка книжок, видавець Ігор Манн у «Номері 1» вдало поєднав теорію з практикою та запропонував покроковий алгоритм досягнення мети. Скориставшись додатками наприкінці книжки, ви зможете скласти індивідуальний наочний план просування вперед. Читайте та дійте!

26
М 48
Мельниченко, І.П. Коли і скільки заплатили Юді Іскаріоту : історіограф. повість / І. Мельниченко. - 1-е вид. - К. : Український пріоритет, 2018. - 304 с. : іл.


Автор розглядає витоки юдаїзму й християнства, основуючись на грецьких та арамейських текстах Біблії, а також на низці античних джерел як релігійного, так і світського змісту. Книга спростовує безліч історичних міфів і піднімає завісу таїни з прорцесу виникнення етнічної релігії юдаїз- му та світової – християнства. Для найширшого кола читачів, що шукають істини.

329.7(477)
В 27
Великі дерева в тіні не ростуть : спогади і роздуми про Вячеслава Чорновола : [до 80-річчя з дня народж.] / О. Бежевець, О. Бондаренко , Е. Гурвіц [та ін.] ; упоряд. Д. М. Понамарчук ; перед. слово В. М. Кривенко ; Нар. рух України. - Кам’янське : Андрій, 2018. - 192 с. : іл, портр.


Видання увібрало найновіші спомини соратників легендарного борця за Україну, а також розвідку правників та прижиттєвий нарис співтабірника про часи ув'язнення. У своїх спогадах громадські і політичні діячі з Білорусі, Азербайджану, Польщі, Ізраїлю та, звісно, України вперше розповідають про виняткові риси характеру й досі невідомі факти з життя національного героя і Великої Людини. Книга буде корисною журналістам, науковцям та всім, хто цікавиться історією дисидентського руху, здобуття Україною Незалежності, побудови української держави.

811.161.2
Т 47
Тищенко, К. Іншомовна історія українців : 2300 запозич. реалій античності й середньовіччя у мові, топонімах і прізвищах / К. М. Тищенко ; Київ. нац. ун-т ім. Т. Г. Шевченка, Лінґвіст. музей. - К. ; Броди : Просвіта, 2018. - 816 с. : іл.


Дозрів матеріал для енциклопедичного словника прожитих нами епох етноісторичних контактів. Українці ніколи не жили ізольовано: сформувалися вони зі слов'янської групи індоєвропейців, але в колі сусідніх народів. Тисячі років ми асимілювали їхні меншини – що видно з багатьох збережених мовних ознак. Даючи тим меншинам нову ідентичність, ми самі зазнавали їхнього впливу. У книзі – 2304 тексти з теми: 47 статей прологу – це стислий опис прожитих українцями 42 епох етномовних контактів з 5 напрямів; переважно відоме – у 350 статтях частини І про запозичені при цьому слова, граматичні й діалектні явища; переважно нове – у 1131 статті частини ІІ – про топоніми від іншомовних основ. Мовні контакти підтверджені генетикою і археологією у 74 статтях частини IІІ . Живим продовженням меншин сусідів є українці з забутим значенням прізвищ (702 статті частини ІV ). Досі були відомі зв'язки з нашими предками інших слов'ян, балтів, скандинавів, ясів, греків, тюрків. Тепер з топонімів і прізвищ добуто підтвердження тих контактів, а також ознаки впливу франків, парфян, персів, еламців, грузин, вірмен, сирійців, арабів, албанців, коптів. Ця книга – для науковців, учителів і цікавих до нових методів вивчення історії.

Журнал «Музика»

На сторінках журналу ви знайдете цікаві матеріали про міжнародні конкурси та фестивалі, концерти, оперні й балетні вистави, діяльність відомих музичних колективів, проблеми молодіжного мистецтва, освіти, науки, музичного життя української діаспори тощо. А також познайомитесь з творчими портретами славетних композиторів, прочитаєте інтерв'ю з відомими музикантами тощо. Спеціалізований журнал «Музика» — це можливість бути в курсі подій сучасного мистецтва та поглиблювати свої знання у безмежному світі класичної музики.

Журнал «Країна»

Двомовний (україномовний та російськомовний) тижневий журнал загального зацікавлення. Перший номер журналу вийшов 27 листопада 2009 року. Цільова аудиторія — мешканці великих міст віком від 20 до 50 років із вищою освітою. Три головні розділи журналу — «Події», «Оцінки», «Люди та речі».  Колумністами в різний час були Юрій Андрухович, Андрій Бондар, Ярослав Грицак, Євген Головаха, Марія Матіос, Олександр Бойченко, Павло Вольвач.

Журнал «Дзвін»

Щомісячний літературно-мистецький і громадсько-політичний часопис Національної спілки письменників України. Видається у Львові. Публікація нових художніх творів усіх жанрів сучасних та несправедливо забутих українських письменників, літературно-критичних статей.

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день