Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ НАУКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА БІБЛІОГРАФІЇ

2018-12-20

 

015(059)(477.87)“2019”
К 17
Календар краєзнавчих пам’ятних дат на 2019 рік : рек. бібліогр. посіб. / Департамент культури Закарпат. облдержадмін. ; КЗ “Закарпат. обл. універс. наук. б-ка ім. Ф. Потушняка” Закарпат. обл. ради ; уклад. : Н. М. Куцова, М. Б. Бадида ; вип. ред. І. В. Когутич ; відп. за вип. О. А. Канюка. – Ужгород : TIMPANI, 2018. – 280 с.
 
Календар-щорічник є орієнтиром для громадськості краю у перебігу подій, ювілеїв та пам’ятних дат у 2019 році. Основу календаря складають ґрунтовні наукові розвідки про визначних діячів краю, підготовлені провідними карпатознавцями. Окремим розділом подано календар знаменних дат, які відзначатиме в 2019 році громадськість світу та України.
Представлені матеріали з успіхом можуть бути використані не лише в бібліотеках краю, але й у регіональній пресі, культосвітніх установах, навчальних закладах тощо.
050.9(477)
Д 20
Дати і події : 2019, перше півріччя : календар знаменних дат № 1(13) / Нац. б-ка України ім. Я. Мудрого ; уклад. : В. О. Кононенко, О. І. Бохан [та ін.]. – К., 2018.  120 с. : іл. - Бібліогр. наприкінці розд. та у підрядк. прим.
 
У пропонованому випуску календаря представлено переліки святкових днів та ювілейних дат на перше півріччя 2019 року. За традицією, в календарі широко представлено здобутки майстрів красного письменства. Цього разу опубліковано статті про видатних українських письменників, творців історичних романів – Р. Іваничука та Ю. Мушкетика, вірменського письменника О. Туманяна та класика єврейської літератури Шолом-Алейхема. Календар уміщує й статті, присвячені іншим славетним діячам науки, культури, спорту.В календарі на початку розділів, подано цифрові календарі, прислів’я та приказки, вірші українських поетів.
Видання адресовано працівникам закладів культури і освіти, зокрема бібліотек, інформаційних центрів, видавництв. Завдяки універсальному змісту та особливостям викладу матеріалу календар буде цікавим широкому колу читачів.
 
02(477)
І-90
Історія української бібліотечної справи в іменах (кінець ХІХ ст. - 1941 р.) : матеріали до біобібліогр. слов. / Нац. акад. наук України, Нац. б-ка України ім. В. І. Вернадського, Ін-т рукопису ; редкол. : Г. В. Боряк, Л. А. Дубровіна [та ін.] ; авт.-уклад. Л. В. Гарбар.  К. , 2017.  616 с.  Бібліогр.: с. 536-561.  Імен. покажч.: с. 562-594.  Геогр. покажч.: с. 595-612. 
 
Видання репрезентує біографічні довідки співробітників просвітянських, університетських, наукових, публічних, сільських та дитячих бібліотек – як знаних бібліотекознавців – розробників теорії, історії, методики та організації бібліотечної справи, так і пересічних, імена котрих удалося встановити за архівними джерелами та за згадками в опублікованих документах. У виданні надані також відомості про українців – діячів бібліотечної, книжкової та видавничої справи інших держав, які зробили свій внесок у розвиток української національної книжкової культури та бібліотечної справи.
Словник розрахований на широке коло користувачів – учених з різних галузей знань, освітян, студентів, професійних бібліотекарів, стане в нагоді для історико-краєзнавчих досліджень. Може бути використаний як довідковий посібник до навчальних курсів з історії бібліотечної справи, бібліотекознавства та українознавства.
Електронная версія видання представлена на сайті НБУВ.
014.3
Б 59
"Бібліотечна планета" (1998-2018) : сист. покажч. змісту / М-во культури України, Нац. б-ка України ім. Я. Мудрого ; упоряд. Н. І. Тертичка ; наук. ред. В. Кононенко.  К. , 2018.  216 с.  Імен. покажч.: с. 168-191.  Абет. покажч.: с. 192-210.
 
Систематичний покажчик змісту науково-виробничого журналу «Бібліотечна планета» створено до 20-річчя його заснування. Видання охоплює повний перелік публікацій та містить описи матеріалів, опублікованих у журналі за період із другого півріччя 1998 по перше півріччя 2018 року. Покажчик відкриває вступна стаття, у якій висвітлено історію заснування журналу й подано його загальну характеристику.Видання розраховано на працівників бібліотек різних видів і форм власності, наукових працівників у галузі бібліотекознавства і бібліографії, викладачів, студентів закладів вищої освіти.

 

 

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день