Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2019-01-03

821.161.2.09
Т 35
Терен, Т. RECвізити : антол. письменницьких голосів. Кн. 1 / Т. Терен ; світлини О. Хоменко. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. - 280 с. : фото.кол.


Проект журналістки Тетяни Терен «RECвізити. Антологія письменницьких голосів» покликаний зберегти думки, переконання, позиції, оцінки, творчі і життєві правила найзнаковіших сучасних українських авторів.Герої трикнижжя розповідають про місця свого народження, батьків і сім’ю, згадують учителів і колег, діляться письменницькими секретами, розмірковують про любов, віру і сенс життя. Зустрівшись на сторінках цієї антології, письменники несподівано починають говорити не лише з невидимим уважним інтерв’юером, але й одне з одним. Перед нами унікальний проект про покоління і про ті часто невидимі зв’язки, завдяки яким уможливлюється неперервність літературного процесу. Це видання подарує чимало відкриттів поціновувачам творчості представлених тут авторів, а разом з тим стане незамінним дороговказом для тих, хто тільки відкриває для себе світ сучасної української літератури.
Герої книги: Юрій Андрухович, Віра Вовк, Леся Воронина, Василь Голобородько, Лариса Денисенко, Анатолій Дімаров, Іван Дзюба, Іван Драч, Сергій Жадан, Оксана Забужко.

37.015
Б 24
Барб-Ґалль, Ф. Як розмовляти з дітьми про мистецтво  / Ф. Барб-Ґалль. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. - 192 с. : кол.іл.


Простими словами і в зручній формі авторка підказує, як навчити дітей “бачити” картину, розуміти її і відчувати. На найбільш поширені й актуальні питання запропоновано лаконічні відповіді, покликані задовольнити цікавість і заохотити до нових пошуків. Це конспект, путівник, довідник і мистецький альбом водночас, який можна ретельно вивчати вдома, нашвидкоруч гортати у транспорті чи розглядати в парку. Книга адресована не лише натхненним батькам і педагогам, які прагнуть змалку зацікавити дітей світом мистецтва, – вона й для тих допитливих читачів і читачок, які ніяк не знаходили часу його пізнати.

75.071(438)
Ч-49
Черні, К. Кажан у храмі : біографія Юрія Новосільського / К. Черні ; пер. з пол. О. Герасим. - Чернівці : Книги - ХХІ, 2015. - 428 с. : іл.


Українець за походженням і один із найвидатніших польських художників ХХ століття, абстракціоніст і майстер конкретики, світоглядний традиціоналіст і мистецький революціонер, іконописець і автор сотень ню, глибокий релігійний мислитель і садо-мазохістичний фантазер, сором’язливий професор Академії і скандальний алкоголік – усе це Юрій Новосільський (Jerzy Nowosielski), розіп’ятий між любов’ю небесною і любов’ю земною «кажан у храмі», чиє сповнене пригод і потрясінь життя Кристина Черні відтворює у цій дуже відвертій і водночас дуже тактовній книжці.

94(477)"20"
Ш 69
Шльоґель, К. Український виклик. Відкриття європейської країни  / К. Шльоґель. - К. : Дух і Літера, 2016. - 358 с.


Книга «Український виклик» — це насамперед жест глибокої солідарності Карла Шльоґеля, провідного європейського інтелектуала, з новою Україною після Майдану. Це найкраще дослідження про Україну, написане у Західній Європі за останні роки. Книга складається з низки нарисів, кожен з яких розповідає про зустріч автора з одним із українських міст: Києвом, Одесою, Ялтою, Харковом, Дніпром, Донецьком, Чернівцями, Львовом. Кожен нарис — це свого роду прогулянка, під час якої автор розкриває різні пласти життя міста: історію, ландшафт, топоніміку, імена тощо. У нарисах, написаних у різні роки й навіть десятиліття, прослідковується смислова єдність, яку Шльоґель називає прагненням «збагнути нечуване багатство цієї “Європи в мініатюрі”». Книга народилася з бажання повернути Україну на ментальну мапу Європи. У її фокусі — європейський регіон, який сьогодні страждає від воєнної та ідеологічної агресії, і саме через це він — як ніколи — потребує уваги та солідарності.

94(3)
Б 20
Балух, В. О. Історичні портрети античності та середньовіччя  : підручник / В. О. Балух, І. П. Возний, В. П. Коцур. - Чернівці : Книги - ХХІ, 2007. - 504 с. : іл.

До підручника увійшли нариси про видатних філософів і богословів, поетів і драматургів, державних діячів і воєначальників, істориків і риторів, законодавців і реформаторів, художників і дослідників античності та середніх віків. Їхні біографії та діяльність розкриті на основі значної кількості історичних джерел. Книга буде корисною історикам і релігієзнавцям, філологам і митцям, студентам і старшокласникам, викладачам середніх і вищих навчальних закладів – усім, кому не байдужа історія світових цивілізацій та їхніх яскравих представників.

94(477)
Л 84
Лук’яненко, Л. Г. Шлях до відродження : [зібр. творів] : [в 13 т.] / Л. Г. Лук’яненко. - К. : ТОВ "Юрка Любченка", 2014 - 2015. - Т. 5 : З часів неволі: Соснівка-7. - 2014. - 512 с. : кол.іл.

Ця книга Л.Лук’яненка – новий жанр у його літературній творчості. Досі з в’язенського життя він публікував твори, скомпоновані з документів та його побіжних розлумів.  «З часів неволі» - правдиві спогади про концтабірне життя політв’язнів-друзів і просто знайомих автора, адміністрацію, режим ув’язнення,  роздуми про долю України та розмірковування над методами боротьби за її незалежність. І безупинне протистояння намаганням адміністрації зламати політв’язнів і примусити до зради. У низці нарисів є слабодухі й нікчемні люди. Вони на марґінесі оповіді. Абсолютна більшість постатей української національно-визвольної війни та боротьби – це справді найкращі сини й доньки української нації, це золоті люди. Вони не фотокопії, вони образи, що їх відтворила пам'ять автора-політв’язня Лук’яненка, у чомусь неповна, зате щира і пристрасна в своїй любові до України і ненависті до ворогів. Книга – не літепла, вона гаряча.  

Журнал «Міжнародний туризм»


Щодвомісячний україномовний журнал про мандрівки та відпочинок. На його сторінках можна прочитати про заморські дивовижі та вітчизняні цікавинки, природні та рукотворні чудеса планети, познайомитись із відомими мандрівниками та митцями. Видання представляє провідні торгові марки, публікує матеріали про автоподорожі, спорт, здоров’я, товари для відпочинку та комфорту.

Журнал "Diana handmade" 

Жіночий рукодільний журнал, в якому автори пропонують зробити дозвілля кожної жінки максимально цікавим, поєднуючи корисну інформацію і улюблену справу. Журнал допоможе сучасній українській жінці розслабитися і подарує натхнення та зацікавить практичними порадами. Рубрики охоплюють різні інтереси жіноцтва: повороти долі (життєві історії людських доль відомих і звичайних людей); легенди замків України (містичні історії); мамин вечір для малечі; затишок своїми руками (9 майстер-класів з різних видів рукоділля: валяння, в'язання, вишивка, декупаж, темарі, канзаші, кусудамі, іграшки, бісер, ...);  знамениті картини у стібку (схеми 3Д-картин); українські традиції та вірування; всі шляхи ведуть до кухні (кулінарні рецепти); столітник: з рецептів Наталії Земної (рецепти народної медицини); знамениті, величні, геніальні (історії із життя відомих жінок);  манери (правила етикету); з біографії речей. 

Журнал «Приватне та публічне право»  

Науковий фаховий журнал, заснований у 2017році, що спрямований на популяризацію новітніх досягнень юриспруденції та обмін передовим досвідом у сфері права, юридичної освіти, висвітлення актуальних питань практичного застосування законодавства України.

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день