Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2019-01-28

015(477.87)"2019"
К 17
Календар краєзнавчих пам’ятних дат на 2019 рік : рек. бібліогр. посіб. / Департамент культури Закарпат. облдержадмін., КЗ "Закарпат. обл. універс. наук. б-ка ім. Ф. Потушняка" Закарпат. облради ; уклад.: Н. М. Куцова, М. Б. Бадида ; за участі: Є. Й. Слуцька, І. Р. Фофлак ; відп. за вип. О. А. Канюка. - Ужгород : TIMPANI, 2018. - 288 с.


Календар-щорічник є орієнтиром для громадськості краю у перебігу подій, ювілеїв та пам’ятних дат у 2019 році. Основу календаря складають ґрунтовні наукові розвідки про визначних діячів краю, підготовлені провідними карпатознавцями. Окремим розділом подано календар знаменних дат, які відзначатиме в 2019 році громадськість світу та України. Представлені матеріали з успіхом можуть бути використані не лише в бібліотеках краю, але й у регіональній пресі, культосвітніх установах, навчальних закладах тощо. 

53.5
О-75
Основи психотерапії : навч. посіб. / К. В. Седих, О. О. Фільц [та ін.] ; за ред.: К. В. Седих, О. О. Фільц. - К. : Академвидав, 2016. - 192 с. : іл, табл.


У сучасному світі радикально змінюються чинники психологічних перенапруг. Без новітніх знань про людину неможлива ефективна психотерапія. Якісна підготовка фахівців потребує дедалі насиченіших  інноваційною проблематикою навчальних видань. Ці вимоги взято за основу при створенні пропонованого навчального посібника. У ньому розкрито засади психотерапії, ключові  психотерапевтичні ідеї і теорії,  напрями і методи дослідження психічної реальності, найактуальніші методики і техніки психотерапевтичної діяльності. Адресований студентам вищих навчальних закладів. Прислужиться психологам-практикам, педагогам, соціологам, управлінцям і всім, кого цікавить психічне життя особистості.

343.43(477.6)
З-68
Злочини без покарання: порушення прав людини під час збройного конфлікту на сході України / О. Одемчук, Н. Гриценко ; за заг. ред. В. Щербаченко ; Східноєвроп. центр громад. ініціатив. - К. : [б. и.], 2018. - 64 с. : іл.


Звіт висвітлює результати дослідження ситуації з офіційними розслідуваннями кримінальних правопорушень, скоєних відносно цивільних осіб та українських військових під час збройного конфлікту на сході України. На прикладі окремих справ представлені деякі системні проблеми, що виникають під час розслідувань, та запропоновані можливі шляхи їх вирішення. Викладені у звіті фактичні обставини окремих кримінальних правопорушень дозволяють усім, хто цікавиться окресленою проблематикою, самостійно зробити висновки про ефективність чи неефективність відповідних розслідувань. 

061.2(477)
П 82
"Просвіта": історія та сучасність (1868-1998) : [зб. матеріалів і документів] / Всеукр. т-во "Просвіта" ім. Т. Г. Шевченка ; ред.-упоряд. В. Герман ; редкол.: П. Мовчан, А. Погрібний [та ін.] ; відп. за вип. В. Клічак. - К. : Просвіта : Веселка, 1998. - 488 с.

«Просвіту» недаремно називають матір’ю  українських громадських організацій: з її середовища вийшла більшість національно-патріотичних об’єднань як минулого, так і сьогодення. Сама організація є найповажнішою за віком: 8 грудня 1998 року їй виповнюється 130 літ. У ювілейному збірнику, присвяченому цій величній даті, йдеться про етапи становлення товариства, його історію й сьогодення, про подвижників національної справи, про здобутки і втрати на шляху до здобуття Україною незалежності. Окремим розділом висвітлено діяльність обласних і регіональних об’єднань відродженого Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка. Подано документи та ухвали Товариства «Просвіта», спрямовані на розбудову національної – як за формою, так і за змістом – Української держави.  

75
С 75
Срібний мольберт 2017 / ІІ весна = Silver Easel 2017 spring : кат. конкурсу, Ужгород, 25-29 квіт. 2017 р. / Культурно-мистецька фундація Brovdi Art ; авт. ідеї: Р. Бровді, Н. Бровді ; пер.: О. Вороніна, Л. Степанюк. - К. : Фамільна друкарня huss, 2017. - 244 с. : фото.кол.

Ілюстроване видання присвячене ІІ Всеукраїнському студентському конкурсу з живопису «Срібний мольберт», що відбувся в Ужгороді 25-29 квітня 2017 року. Містить інформацію та фото звіт про перебіг конкурсу, відомості про склад журі, партнерів й учасників, а також їхні відгуки та враження про захід. У каталозі вміщено фоторепродукції всіх творчих робіт, які учасники виконали в межах трьох конкурсних етапів: «Міський пейзаж», «Імпровізація», «Портрет». Книга адресована студентам і викладачам спеціалізованих художніх навчальних закладів, мистецтвознавцям, кураторам, усім поціновувачам сучасного українського живопису. 

Журнал «АРТклас»

Всеукраїнський щоквартальний освітньо-мистецький часопис – ексклюзивний передплатний посібник для всіх, хто цікавиться мистецтвом, викладачів художньо-естетичних дисциплін, студентів гуманітарних та художніх середніх і вищих навчальних закладів, керівників гуртків та художніх студій.

Журнал «Українська культура»

 

Один із найстаріших культурологічних журналів в Україні; основні теми — музика, кіно, література, образотворче мистецтво, архітектура, нові медіа, дизайн, фотографія. №5-6 журналу присвячений постаті гетьмана Павла Скоропадського, який в еміграції мешкав у Ванзеє, під Берліном, тому половина номера опублікована німецькою мовою. 

Журнал «Майстерня вишивки»

Популярний рукодільний журнал, що пропонує цікаві моделі вишитого одягу на будь-який смак та майстер-класи. У цьому випуску журналу ми зібрали цікаві та оригінальні вироби українських майстринь. Шукаючи свій неповторний стиль, вишивальниці створюють одяг з традиційною українською вишивкою у сучасних моделях. Так народжуються нові ідеї, нові відкриття із яскраво вираженою індивідуальністю. У цьому журналі кожний зможе обрати для себе саме ті вишивки, які припали до душі, і допоможуть створити романтичний і вишуканий образ.

Журнал «Бібліотечна планета»

Концепція видання передбачає фаховий інформаційний супровід, насамперед, працівників публічних бібліотек сфери впливу Міністерства культури України, для яких Національна парламентська бібліотека України є загальнодержавним науковим, методичним і інформаційним центром, а також практично всіх бібліотечних працівників нашої держави. Журнал розкриває досвід роботи книгозбірень різних типів і форм власності, актуальні проблеми розвитку бібліотечної справи, пропагує кращий національний і зарубіжний досвід у бібліотечній сфері, розповідає про окремих творчих працівників галузі – від завідувача сільської бібліотеки до фахівця національного або державного закладу.

Журнал «Археологія»

Журнал є офіційним друкованим органом Інституту археології НАН України, в якому публікуються наукові здобутки в галузі археології та давньої історії вчених Інституту, науковців України та зарубіжжя. У журналі вміщуються статті з проблем давньої історії та археології України від первісності до середньовіччя, розглядаються різні теоретичні питання з археологічних досліджень і суміжних дисциплін, публікуються нові матеріали і результати досліджень археологічних пам'яток на території України та за кордоном, розміщуються біографічні матеріали та розвідки з історії археології, друкуються рецензії на наукові праці та хроніка наукового життя Інституту археології та інших археологічних установ України. Для археологів, істориків, краєзнавців, учителів історії, студентів історичних факультетів, усіх, хто цікавиться давньою історією України.

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день