Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2019-02-04

327(100)
К 44
Кіссінджер, Г. Світовий порядок : роздуми про характер націй в іст. у контексті / Г. Кіссінджер ; пер. з англ. Н. Коваль. - К. : Наш формат, 2017. - 320 с.

Книжка «Світовий порядок» Генрі Кіссінджера, одного з найвпливовіших зовнішньополітичних стратегів США, лауреата Нобелівської премії миру, є чітким аналізом багатьох критичних проблем у міжнародній політиці. Погляд Кіссінджера, за словами авторитетних критиків, може допомогти сформувати спокійнішу епоху, ніж та, у якій ми живемо сьогодні. В цій книзі осмислено підстави сучасної кризи міжнародного права. Ставлячи під сумнів існування єдиної загальноприйнятої моделі світового порядку, автор у своєму історичному екскурсі розглядає конкуренцію різноманітних варіантів світового порядку як похідну від цивілізаційних уявлень про порядок загалом. Чи можлива співпраця між державами, які мають принципово різні візії світового порядку? Як бути з недержавними акторами світової політики? Чи потребує перегляду взаємозв’язок цінностей і зовнішньої політики? Ці та інші гострі питання розглянуто в контексті можливих змін світового порядку.
Ця праця по-своєму актуальна для України, яка наполегливо шукає своє місце в мінливому світі.

37.018
К 93
Курсінка, М. Ш. Виховання надзвичайної дитини : порадник для батьків надто активних, емоційних, вразливих, чутливих і наполеглевих дітей / М. Ш. Курсінка ; пер. з англ. О. Синиця. - 2-ге вид. - К. : Наш формат, 2017. - 432 с.

Ця книжка Мері Шіді Курсінки — справжнє рятівне коло для батьків надзвичайних дітей. Цей посібник допоможе впоратися і знайти спільну мову з надто активними, емоційними, вразливими, чутливими і наполегливими дітьми. «Виховання надзвичайної дитини» — книжка про те, як зробити життя батьків і дітей значно легшим, цікавішим, змістовнішим і, головне, щасливішим. У цій книжці талановитий педагог і дбайлива мама Мері Шіді Курсінка ділиться з батьками унікальним досвідом, інформацією і стратегіями виховання, набутими за багато років роботи в дитячому центрі. Вона допоможе вам зрозуміти причини дивної поведінки дитини, знайти її сильні та слабкі сторони, гасити конфлікти й емоційні атаки, обрати школу, вирішити проблеми із засинанням і прокиданням. Кредо авторки — «Головне — розвиток, а не досконалість» — стало принципом виховання у мільйонах сімей по всьому світі.

94(477)"19/201"
В 99
В’ятрович, В. (Не)історичні миті : нариси про минулі сто років / В. В’ятрович. - 2-е вид. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 176 с.

Це розповіді не про знайомі з підручників події минулого. Тут ідеться про ті, які можна назвати митями фокусування історії, коли в одній хвилині відбивається життя всього покоління.(Не)історичні миті, які лягли в основу цієї книжки, вихоплено з останнього століття української історії: потяг, що везе київських студентів під станцію Крути; хлопчик в українському селі, який вмирає від голоду 1933-го; останні бійці УПА в останній криївці; радянський концтабір, де гине поет, але лишаються жити його вірші… Автор доводить свої оповіді до сьогодення — Майдану 2014-го й російсько-української війни. 38 нарисів-миттєвостей — маленьких уламків мозаїки, що вкупі творять велике полотно історії з яскравими й похмурими кольорами, тонами та напівтонами.
 

323.2(477)
К 20
Капранов, В. В.  Майдан. Таємні файли / В. В. Капранов, Д. В. Капранов. - К. : Нора-Друк, 2017. - 320 с.

Настав час дізнатися правду про Майдан. У Революції брали участь мільйони, але що насправді сталося тоді, й досі залишається таємницею. Що відбувалося за лаштунками Майдану? Хто платив за Революцію? Як ділили владу переможці? Хто і чому здав Крим та Донецьк? Яким дивом встояли Одеса і Харків? Герої цього журналістського розслідування не тільки ті, хто стояв на сцені, але й ті, хто ховався за лаштунками, хто їздив до Януковича і хто сперечався з Європою, захоплював адмінбудівлі, сидів у буцегарнях, а також воював, лікував, працював для того, щоб Революція перемогла.

75.071(492)
П 12
Пажак, Ф. Ван Гог. Іскріння / Ф. Пажак ; пер. з фр. І. Рябчий. - К. : Нора-Друк, 2018. - 272 с.

У життєписі Вінсента Ван Гога автор переповідає самотній шлях видатного художника — з рідної Голландії до французького містечка Овер-сюр-Уаз. Ця писана і мальована біографія наголошує на маловідомих та хибно витлумачених епізодах з життя Ван Гога.

336.74(100)
Ф 43
Ферґюсон, Н. Еволюція грошей : фінансова історія світу / Н. Ферґюсон ; пер. з англ. К. Диса. - К. : Наш формат, 2017. - 384 с.

«Еволюція грошей. Фінансова історія світу», у якій відомий історик Ніл Ферґюсон простежує розвиток фінансів в історії людства, стала світовим бестселером. За книжкою було знято телевізійну стрічку із шести частин, яка 2009 року здобула премію «Еммі» як найкращий документальний фільм. Описуючи шлях грошей від давнини до сучасності, автор розкриває найцікавіші фінансові таємниці, які стоять за кожним історичним феноменом. Також пояснює різноманітні фінансові явища, які впливають на рівень розвитку суспільства. Фінансова неосвіченість шкодить не менше за природні катастрофи, хоча багато людей і досі мало знають про гроші. Чим вони є? Що роблять банки? Яка різниця між акціями й облігаціями? Навіщо купувати страхові поліси чи нерухомість? У книжці висвітлено основні фінансові поняття та концепції, розтлумачено причини останньої потужної світової економічної кризи. Ніл Ферґюсон розповідає про еволюцію грошей і досліджує світову фінансову історію від її витоків у давній Месопотамії до останньої цифрової трансформації, а також її вплив на позиції західних країн. Для якнайширшого кола читачів, усіх, хто цікавиться фінансами, еволюцією кредитно-грошових відносин, інноваціями у фінансовій сфері. Для тих, хто прагне виважено ухвалювати фінансові рішення.

159.955
О-51
О’Конор, Д. Системне мислення : пошук неординарних творчих рішень / Дж. О’Конор, І. Макдермотт ; пер. з англ. Н. Сисюк. - К. : Наш формат, 2018. - 240 с.

Книжка фахівця з нейролінгвістичного програмування Джозефа О’Конора та експерта з інноваційного лідерства Ієна Макдермотта про найефективніші методи розв’язання проблем і стратегії мислення. Наш світ — складна система. Ми не розуміємо багатьох речей, а тому мимохіть стаємо їхніми заручниками. Що більше зусиль докладаємо, то менш досяжною видається наша мета, а старі проблеми повертаються й накопичуються. Щоб узяти контроль над власним життям, варто навчитися системного мислення, адже тільки розуміючи справжнє підґрунтя подій, ми можемо змінювати на краще власні дії та довколишній світ. Системне мислення впорядковує думки та вчить бачити закономірності в подіях. Це вміння дає нам змогу підготуватися і навіть впливати на ці події. Книжка для всіх, хто цікавиться саморозвитком, методиками вирішення проблем, розвитком ефективних стратегій мислення. Практичні поради авторів змінять ваше світосприйняття і допоможуть прокладати шлях до успіху в будь-якій сфері життя — від фізичного здоров’я та сімейних стосунків до керування бізнесом і фінансовим становищем.

«Всесвіт»

Найстаріший український журнал іноземної літератури заснований у січні 1925 року. У 1925-1934 роках журнал виходив двічі на місяць. У жовтні 1934-го року через політичні обставини його було закрито, а більшу частину працівників репресовано та вбито. 1958 року журнал відновив роботу й виходив у Києві безперервно як щомісячник аж до 2000 року. З 2000 року виходить раз на два місяці. Журнал присвячено іноземній літературі, культурі, мистецтву та суспільно-політичним акцентам зарубіжних країн та їх зв'язків з Україною. Станом на 2010 рік часопис надрукував більше півтисячі романів, тисячі поетичних добірок, повістей і драматургічних творів, тисячі статей, розвідок, есе, репортажів, інтерв'ю авторів із 105 країн світу в перекладах із 84-х мов світу.

«Зарубіжна література в школах україни» 

Всеукраїнський науково-методичний журнал. Заснований 1996 року у місті Києві. Був першим загальнодержавним фаховим періодичним виданням, спрямованим на допомогу вчителям, методистам, філологам у викладанні та науково-методичному забезпеченні навчальної дисципліни “Зарубіжна література”. Основна тематика: методика викладання предмета зарубіжна література у школах, гімназіях, ліцеях, ПТУ. 

 «Лісовий і мисливський журнал»

На сторінках журналу друкується ексклюзивна інформація від професіоналів лісової, деревообробної та мисливської галузі: вирощування, захист, охорона лісу; переробка деревини; верстати і обладнання, сушильні камери; досвід ведення лісового і мисливського господарства; способи і методи полювання та риболовлі; зброя: фірми і моделі; кінологія тощо.

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день