Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2019-02-04

373.013
В 12
Ваґнер, Т. Мистецтво навчати : як підгот. дитину до реального життя / Т. Ваґнер, Т. Дінтерсміт ; пер. з англ. Н. Борис. - К. : Наш формат, 2017. - 312 с.

Книжка «Мистецтво навчати» Тоні Ваґнера й Теда Дінтерсміта — крок до якісної трансформації освіти в ХХІ столітті. Це новий погляд на систему освіти, завдяки якій діти зможуть досягти реального успіху в житті. Піклуючись про майбутнє наших дітей, ми вимагаємо від них найвищих оцінок у школі, змушуємо їх вступати до найпрестижніших вишів і показувати найкращі результати з усіх дисциплін. Та чи дає статус відмінника гарантії, що дитина матиме всі потрібні навички, щоб стати гармонійно розвиненою особистістю, активним громадянином і побудувати успішну кар’єру? Усталена система освіти давно застаріла й не відповідає вимогам сьогодення. Більшість занять не мають нічого спільного зі справжнім навчанням. Викривлене оцінювання успішності не мотивує до отримання знань, а в гонитві за дипломом студенти не набувають досвіду та життєво важливих навичок. «Мистецтво навчати» презентує варіант альтернативної освіти, яка розвивала б креативні навички, ініціативність і допомагала би підготувати нові покоління до вимог сучасної економіки. Книжку варто читати вчителям, викладачам, методистам, освітнім чиновникам, а також студентам, учням і всім батькам, які піклуються про освіченість своїх дітей.

271.4(477)
Б 12
Бабинський, А. Історія УГКЦ за 90 хвилин / А. Бабинський. - Вид. 2-е, допов. - Львів : Свічадо, 2019. - 160 с.

«Історія УГКЦ за 90 хвилин» - це нове популярне видання, яке в доступній формі описує історію Української Греко-Католицької Церкви від початків християнства на території України до сьогоднішнього дня. Книжка написана в стилі «просто про складне» - для того, щоб той, хто мало знайомий з історичним шляхом українських греко-католиків, зміг охопити цілісну картину перебігу подій за досить короткий час. Текст книги доповнено оригінальними цитатами відповідних епох, а також відповідними картами, які покликані допомогти Читачеві "відчути" і "побачити" цю непросту історію.

327.8(470:477)
М 12
Магда, Є. Гібридна агресія Росії: уроки для Європи / Є. Магда. - К. : KALAMAR, 2017. - 268 с.

В історії України є місце перемогам та поразкам. Зараз ми живемо в той час, коли прогнозувати результат боротьби неймовірно складно, тому що йдеться не про відкритий конфлікт, а про нелінійну — «не визнану» — війну. Написана політичним експертом Євгенієм Магдою, книга «Гібридна агресія Росії. Уроки для Європи» допоможе читачеві зрозуміти суть конфлікту, його особливості і методи протидії агресорові.

331.52
С 48
Слотер, А.-М. Між двох вогнів. Чому ми досі обираємо між роботою та сім’єю / А. Слотер ; пер. з англ. В. Рудич. - К. : Наш формат, 2018. - 286 с.

Сьогодні жінкам постійно доводиться перебувати у стресових умовах, коли їхня кар’єра й сім’я — на різних шальках терезів. Якою має бути справжня рівність? Як визначити пріоритети й досягти справедливості на ринку праці? Що мають знати компанії для успішної оптимізації людських ресурсів? Авторка досліджує, як потрібно змінити культуру трудових відносин, соціальну та державну політику, а також пояснює, чому питання балансу між роботою й особистим життям — болісна тема як для жінок, так і чоловіків.

159.923
Т 16
Талеб, Н. Н. Антикрихкість : про (не) вразливе у реальному житті / Н. Н. Талеб ; пер. з англ. М. Климчук. - К. : Наш формат, 2018. - 400 с.

Нова книжка всесвітньо відомого філософа, математика, науковця Насіма Ніколаса Талеба, автора світового бестселера «Чорний лебідь». «Антикрихкість» — це детальна інструкція з виживання у світі, де правлять Чорні лебеді. Це одна з книжок усесвітньо відомої серії «Невизначеність» (Incerto), до якої входять також «Чорний лебідь» («Наш формат», 2017), «Обдурені випадковістю» та «Прокрустове ложе», які наше видавництво готує до друку. На думку самого автора, «Антикрихкість» — найважливіша його праця. Наше життя неможливе без хаосу, мінливості та стресу, які постійно тиснуть на нас. В умовах невизначеності ми прагнемо сталості, однак саме вона стає перешкодою на шляху до розвитку. Дивовижно, та завдяки невизначеності і впливу змін люди, речі та цілі системи можуть еволюціонувати й ставати кращими. Цю рису Насім Талеб називає антикрихкістю й окреслює прості правила, які допоможуть обернути непередбачуваність і невизначеність на джерело самовдосконалення. Ба більше, ця властивість дає користь як людям, так і компаніям і навіть країнам, а коло питань, які допомагає з’ясувати книжка, надзвичайно широке — від методу помилок, оцінювання ризику до політики, освіти й медицини. Книжку варто всім, хто цікавиться теорією ймовірності, математикою, філософією, системним аналізом та літературою.

821.09(100)
С 30
Семків, Р. Як читати класиків / Р. Семків. - К. : Пабулум, 2018. - 288 с.

Ця книжка про підкорення могутньої сили — сили літератури. Ростислав Семків літературознавець, критик, автор книги «Як писали класики», перекладач, директор видавництва «Смолоскип», доцент кафедри літературознавства «Києво-Могилянської Академії». Лектор LITOSVITA. Стажувався у Гарвардському університеті. Член журі багатьох літературних премій. Автор веде непростим, проте цікавим шляхом: через різні жанри та творчість відомих письменників — від Олександра Дюма та Еміля Золя до Вірджинії Вулф та Джона Толкіна. За час подорожі читач навчиться розуміти книжки краще: вловлювати неочевидні сенси і зв’язки між текстами, отримувати задоволення від складного письма і, врешті, виробляти власні стратегії читання.

159.953
І-89
Іставей, Р. Як запам’ятовувати (майже) все і завжди : приголомшливі лайфхаки для прокачки вашої пам’яті / Р. Іставей ; пер. з англ. І. Віннічук. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 176 с.

Роб Іставей — письменник, спікер, консультант, автор бестселерів, випускник Кембриджу, директор Maths Inspiration - особливої програми лекцій з математики для підлітків, що об’єднує найталановитіших спікерів. У минулому - керівник Математичної асоціації Великобританії. Його праці - справжні сенсації, які допомогли мільйонам людей по всьому світу розвинути свої вроджені здібності та набути бажаних навичок. А ви знали, що звичайна рибка має здатність пам’ятати щось або когось тільки три секунди? Тож, якщо ви не хочете бути рибкою і мрієте прокачати свою пам’ять до супергеройського рівня - Роб Іставей легко допоможе вам в цій справі. Що таке пам’ять? Як вона працює? Як запам’ятати все? Ця книжка містить цікаві практичні завдання та техніки запам’ятовування, реальні історії про пам’ять, незвичайні експерименти та дієві вправи. Хто сказав, що всього не запам’ятати? Прокачайте пам’ять на максимум, перетворивши мозок на справжній комп’ютер, в якому знайдеться місце для файлу будь-якого розміру.

«Дивослово»

Щомісячний науково-методичний журнал, призначений для викладачів української мови й літератури. Матеріал подається в трьох розділах – «Методикавикладання мови й літератури», «Мовознавство», «Літературознавство і компаративістика». В часописі друкуються методичні рекомендації, навчальні програми, розробки уроків, матеріали олімпіад, конкурсів, мовні консультації, сценарії виховних заходів, рецензії. З 1990 р. зосереджує особливу увагу на плеканні любові до української мови, утвердженні її як державної, порушує гострі проблеми її розвитку, захисту; знайомить з помітними явищами культури, роботами українських митців, експозиціями літературних і художніх музеїв.

«Психолог»

Інформаційно-методичне видання для працівників психологічної служби системи освіти України, зокрема, для практичних психологів навчальних закладів всіх типів. Матеріали, що друкуються у виданні, практичного спрямування, тому стануть у пригоді працівникам громадських організацій, студентам вишів педагогічного спрямування, фахівцям із соціальної роботи та всім, хто працює в інтересах дитини.

«Мистецтво та освіта»

Журнал включено ВАК України до переліку наукових фахових видань України, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук. Науково-методичне видання «Мистецтво та освіта» висвітлює проблеми теорії, історії мистецької освіти, теорії та методики виховання, методики викладання музики та образотворчого мистецтва. На сторінках часопису презентуються науково-теоретичні підходи й практичні інновації в галузі мистецької педагогіки, мистецької освіти в Україні та зарубіжних країнах (Білорусія, Казахстан, Киргистан, Польща Росія та ін.), а також досвід кращих учителів мистецьких дисциплін, художньої культури України.

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день