Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2019-02-04
821.133.1
Б 37
Беґбедер, Фредерик. Життя без краю : [роман] / Ф. Беґбедер ; пер. з фр. Л. Г. Кононович. – К. : КМ-БУКС, 2018. – 320 с.
 
Життя - це масове убивство. 59 мільйонів смертей на рік. 1,9 на секунду. 158.857 щодня. Заки ви прочитаєте цей абзац, на світі вже помре зо двадцять людей, а якщо ви читаєте повільно, то ще й більше. Загальна байдужість косить людство. Але чому ми терпимо цю щоденну бійню під приводом того, що це природний процес? Раніше я думав про смерть раз на день. Але перетнувши межу в півстоліття, я почав думати про неї щохвилини. Ця книжка розповідає, як я вчинив, щоб не померти безглуздою смертю, як усі решта. Нема дурних помирати без боротьби. 
821.112.2
Б 43
Белль, Генріх. Груповий портрет з дамою : роман / Г. Белль ; пер. з нім.: Є. Попович, Ю. Я. Лісняк. – Івано-Франківськ : Вавилонська бібліотека, 2017. – 368 с.
 
У грудні 2017 року у видавництві Вавилонська бібліотека вийшло українське видання роману «Груповий портрет з дамою» німецького письменника Генріха Белля, лауреата Нобелівської премії з літератури 1972 року.
Генріх Белль – перший німецький письменник, який отримав Нобелівську премію після Другої Світової Війни. Саме тема пам’яті про війну стала для Белля визначальною. Героями його романів є люди, на долю яких невиправно вплинула ця одна з най глобальніших подій ХХ століття.
 «Груповий портрет з дамою» також торкається теми війни та поствоєнного досвіду. Проте визначальним для роману є історія особистості, у цьому випадку – історія жінки.  Історія Лені,головної героїні, – це не лише біографія однієї людини, а життєпис цілої нації, країни, епохи. Ви побачите довоєнну Німеччину, Німеччину часів Другої світової і повоєнну. Це роман про покоління, які пройшли крізь найтяжчі роки ХХ століття, про людей, що живуть у непростий час, у дивний і дивовижний час.
821.111
Б 90
Буковскі, Чарльз. Жінки : [роман] / Ч. Буковскі ; пер. з англ. Б. Превір. – К. : КМ-Букс, 2018. – 384 с.
 
Невиправний пияк Генрі Чинаскі народився не для життя, а для виживання. Десятки років змарнувавши на безперспективній і низькооплачуваній роботі, всі заробітки з якої він спускав на випивку й жінок, п’ятдесятирічний Чинаскі нарешті відчуває, що прийшов його зоряний час. Його життя зненацька перетворюється на життя справжньої рок-зірки — похмілля через день, а жінок стільки, що й Казанова не впорався б. З традиційними для Чарльза Буковскі чорним гумором і відвертістю роман «Жінки» змальовує життя на межі, стаючи своєрідним продовженням «Поштамту».
821.111.09(73)
Д 47
Дірборн, Мері. Гемінґвей / М. Дірборн ; пер. з англ. Г. Шпак. – К. : Наш формат, 2018. – 640 с. 
 
Ернест Гемінґвей, поза сумнівами, один із найвидатніших американських прозаїків. Він познайомив читачів з іншим Парижем, особливою Америкою, Африкою, Кубою. А головне — показав світ яскравішим, стихійнішим, пристраснішим та романтичнішим місцем.
На кожному етапі його життя ми бачили нового Гемінґвея — довготелесого хронікера "утраченого покоління", мужнього мандрівника, що описував подвиги на арені для кориди, репортера на фронтах Громадянської війни в Іспанії і врешті-решт — легенду повоєнних років на Кубі. Однак трагедію, що сталася з ним, до кінця так і не зрозуміли. Саме її і розкриє ця книжка.
821.161.2
К 59
Кокотюха, Андрій Анатолійович. Темні таємниці : роман / А. А. Кокотюха. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 288 с.
 
Піщане — селище з поганою славою. А все тому, що в його околицях вже давно зникають люди, і найчастіше — молоді. Одного разу поліція знаходить там само тіло 26-річного Євгена. Це шокує Ольгу, адже Євген був хлопцем її доньки Яни, з ним вона втекла з дому. Ольга відчуває, що донька в небезпеці, та поліція не квапиться шукати дівчину. Тому Ольга звертається до колишнього правоохоронця Вадима Чотара. Його вже давно цікавлять дивні події, що відбуваються поблизу Піщаного, особливо в зачиненому старому пансіонаті… 
Ольга і Вадим заглиблюються у пошуки Яни, але хтось навмисне збиває їх зі сліду. Той, хто боїться, що вони розкриють усі темні таємниці Піщаного…  

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день