Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2019-03-01

347.78
В 54
Вітт, С. Як музика стала вільною. Цифрова революція та перемога піратства / С. Вітт ; пер. з англ. Ю. Семенов. - К. : Наш формат, 2017. - 360 с.

«Як музика стала вільною» — це приголомшлива історія про масове божевілля, музику, злочинність і великі гроші. Це опис життя провидців і аферистів, магнатів і технічно підкутих підлітків. Американський журналіст Стівен Вітт розповідає про найбільшого музичного пірата в історії, найпотужнішого керівника музичного бізнесу, революційний технологічний винахід і нелегальний веб-сайт, який учетверо перевершив обсяг музичного онлайн-магазину iTunes Music Store. Це книжка про унікальний історичний момент, коли звичайне життя назавжди поєдналося зі світом інтернету, а вся музика, записана на звуконосіях, раптом стала доступною та безкоштовною для всіх.З розвитком інтернету й одночасним падінням вартості його обслуговування людство занурилося у світ музики формату mp3. Але як було придумано цей формат? І звідки вся ця музика з’являлася в інтернеті? Стівен Вітт поставив перед собою мету докопатися до першоджерел. Витративши на пошуки п’ять років, він написав справжній детектив, зумів розібратися в хитросплетіннях «Сцени», секретної мережі піратських груп, простежити історію великого музичного бізнесу. А найголовніше, йому вдалося знайти людину, яку він сам називає «найвидатнішим музичним піратом в історії». Ця людина злила в мережу понад 2000 альбомів, і, найімовірніше, на вашому айподі чи жорсткому диску знайдеться який-небудь музичний файл, «ріпнутий» саме цим піратом — нульовим пацієнтом музичного піратства.

334
Ш 73
Шмідт, Е. Як працює Google / Е. Шмідт, Дж. Розенберг ; за участі А. Ігл ; передм. Л. Пейдж ; пер. з англ. Ю. Гордієнко. - К. : КМ-Букс, 2018. - 304 с.

Коли автори цього видання лише починали працювати у Google, вони були певні, що знають усе про успішний бізнес. Утім швидко переконалися, що помиляються: в епоху інтернету варто дотримуватися зовсім інших правил його ведення. Йдеться в першу чергу про сучасні погляди на корпоративну культуру, кращі стратегії пошуку і найму талановитих співробітників, про принципи спілкування і прийняття рішень, упровадження інновацій і досягнення революційних зрушень. Неабияке значення для бізнесу має відкритість корпоративних комунікацій і системи прийняття рішень. Книга розкриває секрети трансформування сучасного бізнесу, коли доступною стає будь-яка інформація, мобільні пристрої дають змогу спілкуватися незалежно від часу і місця перебування, а хмарні обчислення забезпечують доступ до необмежених ресурсів. Автори діляться прийомами залучення до компанії найнепередбачуваніших і разом з тим найбільш геніальних та ефективних службовців, так званих кмітливих креативників, а також доводять, що іноді досягти найамбітнішої цілі вкрай просто, оскільки вона приваблює найкращих спеціалістів і найбільше стимулює. За даними «New York Times», «Wall Street Journal», «USA Today» та Асоціації книговидавців США, видання стало бестселером одразу, щойно побачило світ. Переклав українською Юрій Гордієнко.

930.85(100)
Ф 43
Ферґюсон, Н. Цивілізація : як Захід став успішним / Н. Ферґюсон. - 2-ге вид. - К. : Наш формат, 2018. - 488 с.

За книжкою «Цивілізація», яка стала бестселером New York Times, знято серію телепрограм на BBC. Журнал Time визнав її автора одним із найвпливовіших людей світу. Ніл Ферґюсон зауважує: «Ще на початку XV століття сама лише думка про те, що наступні п’ять століть Захід буде домінувати над рештою світу, здалася б дуже дивною. А втім, це сталося». І нині могутність Заходу вражає навіть найбагатшу уяву... То чому ж так трапилося? Чому Європа, що на 1500-й рік поступалася Сходу за багатьма показниками — економічними, технологічними, демографічними, — зуміла різко рвонути уперед і досягти безперечного світового панування? Які складові успіху західної цивілізації? Саме ці дражливі питання украй сміливо, часом навіть зухвало, а проте надзвичайно захопливо висвітлює Ніл Ферґюсон. Автор бачить проблему сучасного покоління у фрагментарному знанні минулого, тому пропонує цілісну історію світу. Він описує, як конкуренція, розвиток науки і медицини, масове споживання та етика праці допомогли Заходу розширити багатства, вплив та владу. А також розмірковує, до чого може призвести «запозичення» західних норм іншими країнами і чи довго Захід триматиме лідерські позиції у світі.

94(100)
Д 14
Даймонд, Д. Зброя, мікроби і сталь : витоки нерівностей між народами / Д. Даймонд ; пер. з англ. Т. Цимбал. - К. : КМ-Букс, 2018. - 510 с.

Смілива наукова розвідка американського еволюційного біолога Джареда Даймонда «Зброя, мікроби і сталь» — це світовий науковий бестселер, який розійшовся багатомільйонними накладами і продовжує долати нові рубежі. Автор розкриває первинні історичні причини нерівностей сучасного світу, які, на його думку, криються в глибинах доісторичного минулого людства. На основі масштабних міжконтинентальних порівнянь і залучення широкого спектра новітніх досягнень історії, біології, лінгвістики, археології, епідеміології, біогеографії, палеонтології та екології Джаред Даймонд намагається пояснити «найзагальнішу схему історії», давши відповідь на головне питання книги: чому вогнепальна зброя, найзгубніші мікроби та сталь з’явилися у суспільствах одних частин світу, даючи їм переваги у завоюванні народів інших частин світу.

329.7(477.8)
Г 12
Гавришко, М. Долаючи тишу : жіночі історії війни / М. Гавришко. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 240 с.

У період Другої світової чимало жінок приєдналося до лав націоналістичного підпілля та Української повстанської армії як зв’язкові, розвідниці, санітарки, воячки Пліч-о-пліч із чоловіками вони пройшли горнило кривавих подій, спростувавши всі стереотипи «слабкої статі». Їхні голоси тривалий час не було чутно. Їхній досвід був невидимим. Ця книжка — збірка історій-сповідей жінок, які не просто бачили війну та брали активну участь у тогочасних подіях, а прожили її. Вони були не лише очевидицями, жертвами, але й виконавицями насильства. Уся правда про жахи війни, без прикрас та міфологізації. Відверті розповіді про те, що означало бути жінкою під час війни. Унікальні спогади селянок та міщанок, жінок із різною освітою та соціальним становищем, жінок, які обіймали керівні посади в ОУН і були рядовими підпільницями. Живі емоції в історіях, які роками були непочутими та забутими.

94(477)".../1769"
П 39
Плохій, С. Козацький міф : історія і націєтворення в епоху імперій / С. Плохій ; авториз. пер. з англ. М. Климчук. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 400 с.

У своїй праці Сергій Плохій розгадує таємницю легендарної «Історії русів». Цей текст називають одним з найважливіших і найвідоміших у модерній українській історії. Але попри це «Історія русів» мала всі ознаки національної містифікації. Сергій Плохій намагається сягнути самої суті тексту, не тільки з’ясувати, хто був його автором, а й пояснити внутрішню логіку і мету цієї історичної пам’ятки. Досліджуючи історію відкриття та публікації «Історії русів», автор звертається до епохи українського козацтва з початку XVI до початку XIX століття, шукаючи зв’язок між історією, міфом і націєтворенням від наполеонівських часів до наших днів.

330.3
К 34
Келлі, К. Невідворотне : 12 технологій, що формують наше майбутнє / К. Келлі ; пер. з англ. Н. Валевська. - К. : Наш формат, 2018. - 304 с.

Книжка «Невідворотне» журналіста, футуролога і видатного мислителя сучасності Кевіна Келлі стала бестселером New York Times і Wall Street Journal. Її також визнано найкращою бізнес-книжкою на тему інновацій за 2017 рік за версією Amazon.Технологічна галузь не лише найдинамічніша в сучасному світі — вона здатна суттєво змінити наше життя в недалекому майбутньому. Які професії зникнуть, а які набиратимуть обертів? Які нові джерела прибутку з’являться в підприємців, а які бізнес-моделі перестануть працювати? Чого варто навчатися і в що інвестувати? Ви можете отримати максимум від цих змін, дізнавшись, якими будуть наслідки безперервного технологічного потоку через 30 років. Аналізуючи тренди, що проявляються вже сьогодні, Кевін Келлі окреслює напрямки, у яких неминуче рухатиметься світ. Він виокремлює 12 невідворотних технологій, які, тісно переплітаючись, визначатимуть глобальні тенденції розвитку. Віртуальна реальність та штучний інтелект можуть стати незмінними супутниками повсякденного життя. Тож нам доведеться інакше комунікувати, навчатися, працювати й купувати. Ця книжка допоможе пристосуватися до нового устрою й отримувати від інноваційних технологій максимальну вигоду. Для підприємців, стартаперів і бізнесменів, а також для всіх, кого цікавить майбутнє, технологічні, соціальні та культурні тренди.

"Шкільний світ"

Всеукраїнська газета для класних керів­ників, заступників директорів з виховної роботи, педагогів-організаторів. Містить матеріали з актуальних питань щодо виховання сучасних дітей, розробки батьківських зборів, нетрадиційні форми і прийоми роботи, історії з життя видатних людей України, виховні заходи, сценарії свят, п’єси для шкільних театрів, тренінгові заняття, квести, уроки етикету тощо.

"Жінка"

Глянцевий журнал для жінок. Кожного місяця - фантастичні історії про життя, сім’ю та роботу українських жінок, культуру і традиції, а також моду, стиль та домашній комфорт.                                                               

"Перець. Весела республіка"

Щомісячний кольоровий сатирично-гумористичний журнал; гуморески, фейлетони, вірші, анекдоти, народні усмішки, афоризми, пародії, карикатури, іноземний гумор. Всі передплатники безперешкодно набувають громадянство веселої республіки.

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день