Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2019-03-01

159.922
С 34
Сіґел, Д. Секрети мозку : 12 стратегій розвитку дитини / Д. Сіґел, Т. Брайсон ; пер. з англ. І. Борщ. - К. : Наш формат, 2017. - 192 с.

Книжка «Секрети мозку. 12 стратегій розвитку дитини» відомих психотерапевтів Деніела Сіґела та Тіни Брайсон стала бестселером New YorkTimes і Amazon. Процес виховання досі виснажує вас? Дитина поводиться агресивно, вередує чи влаштовує істерики? Завдяки порадам Дена й Тіни ваше повсякденне спілкування з дитиною стане захопливим і допоможе їй зростати гармонійною особистістю. Потрібно лише усвідомити особливості роботи мозку дитини. Із книжкою, яку ви тримаєте в руках, це під силу і дорослим, і малечі. Захопливий текст і цікаві сюжетні ілюстрації допоможуть навіть дошкільнятам зрозуміти себе, свої почуття та поведінку, а отже — навчать їх самоконтролю. Ця книжка проведе вас лабіринтами лівої та правої півкуль, підніме з нижнього поверху мозку на верхній, ви знайдете схованку дитячих страхів і зазирнете у свідомість. А дванадцять дієвих стратегій підкажуть, як виховати успішних, турботливих, упевнених у собі дітей.
Книжка буде корисною батькам, вихователям, учителям, а також усім, хто цікавиться дитячою психологією та вихованням.

24
Д 15
Далай-лама. Серце медитації : у пошуку глибинної усвідомленості / Далай-лама ; за участі Д. Гопкінс ; пер. з англ. Г. Ровенскіх. - К. : КМ-Букс, 2018. - 144 с.

У серці медитації — тобто у самій її сутності — перебуває співчуття, але не звичайне, а таке, що розвивається і розширюється паралельно з мудрістю, неодмінно проявляється під час медитативних практик. Без цього важливого фундаменту всі інші практики виявляються беззмістовними. На щастя, розум можна навчити співчувати, і тоді він, уже підготовлений, перетвориться на благодатне підґрунтя для практики Великої Досконалості (Дзоґчен), яку багато хто вважає верхівкою всіх духовних практик у тибетському буддизмі. Саме завдяки практиці Великої Досконалості ми можемо досягти глибинної усвідомленості та прожити власне життя, транслюючи її у світ і впливаючи таким чином на все, що нас оточує. Мудрість і співчуття, неодмінні супутники глибинної усвідомленості, природним шляхом оселяються в наших серцях і стають основою всіх наших вчинків, що дозволяє прискорити як індивідуальний прогрес у медитації, так і прогрес колективний, щоб зрештою наблизитися до миру в усьому світі. Його святість Далай-лама XIV вважається головним буддійським лідером нашого часу. Вождь тибетського народу у вигнанні є не тільки лауреатом Нобелівської премії миру та володарем Золотої медалі Конгресу США, а й видатним учителем, ученим та автором понад сотні книг. Джеффрі Гопкінс — засновник та очільник Інституту тибетології Серединного шляху. Він є почесним професором тибетології у Віргінському університеті, де з 1973 року вивчав буддійські практики і тибетську мову. Упродовж 1979—1989 років був головним перекладачем лекцій Далай-лами англійською мовою; також переклав і відредагував п’ятнадцять книг, написаних за матеріалами усних виступів Його Святості Далай-лами.

94(477)
М 69
Михайлова, О. Ю. Павло Скоропадський: "Крім негідників, усі підуть за мною" / О. Ю. Михайлова ; Нац. акад. наук України, Ін-т політ. і етнонац. дослідж. ім. І. Ф. Кураса. - К. : Парламентське видавницво, 2018. - 368 с.

Видання присвячене політичному, військовому і державному діячеві, Гетьману Української Держави Павлу Скоропадському (1873–1945). Становлення політичного світогляду цього державника доби Української революції та його перетворення на лідера українського консервативного руху показано в світлі сучасної політичної теорії, на матеріалі історичних досліджень та автентичних відгуків сучасників.
Для широкого кола читачів, усіх, хто цікавиться історією України.

791(477)
Т 35
Терен, Т. Прості речі : вісім розмов з Адою Роговцевою / Т. Терен, А. Липківська. - К. : Pabulum, 2018. - 264 с.

«Прості речі» — це відверті діалоги великої акторки про її життя, родину, близьких людей, покликання, професію і країну з журналісткою Тетяною Терен і театральним критиком Анною Липківською. У цих текстах перед нами постає не лише жива легенда українського театру та кіно, а й гранично щира жінка, якій випав непересічний життєвий шлях. У розмовах згадуються знакові події та відомі особистості нашої культури, які для Ади Роговцевої були і залишаються друзями чи колегами. До видання увійшли архівні та сучасні фотографії, багато з яких публікуються вперше. Книга-інтерв’ю буде цікава всім, хто захоплюється творчістю Ади Роговцевої та стежить за світом театру й кіно. Ада Роговцева акторка театру і кіно. Понад 35 років працювала в Київському національному академічному театрі ім. Лесі Українки. Найвідоміша роль — Гелени Модлевської у виставі «Варшавська мелодія», яку акторка зіграла майже 700 разів. По тому грала у Київському академічному театрі драми і комедії на Лівому березі. Зіграла у кількох десятках кінофільмів, серед яких «Коли співають солов’ї», «Вічний поклик», «Салют, Маріє!», «Камінний господар», «Овід», «Тарас Бульба» та ін. Лауреатка багатьох престижних премій. Герой України.

821.161.2.09
З-45
Згадай мене, брате! Тарас Шевченко в контексті свого часу / авт.-упоряд. Ю. О. Іванченко. - К. : Парламентське видавництво, 2018. - 432 с.

Тарас Григорович Шевченко — великий український поет, художник, попри тяжку долю, адже з 47 років життя він лише тринадцять був вільним, вирізнявся чуйною і доброзичливою вдачею. Він приятелював, дружив і спілкувався з багатьма сучасниками з різних верств тогочасного суспільства. Багатьом з них він присвятив свої твори, що складають перший розділ цієї книги. Також представлено епістолярну спадщину Т. Шевченка, уривок з автобіографічної повісті «Художник», листи, спогади друзів і знайомих про Кобзаря, в яких він постає як людина виняткової сердечності, толерантності, яка над усе любила свій знедолений народ і високо цінувала щирість і доброзичливість у взаєминах межи людьми. Нариси про сучасників, яким Шевченко присвятив свої твори, ілюстративний матеріал — малярські та графічні твори Шевченка та багатьох інших тогочасних митців, рідкісні фото та архівні матеріали допоможуть глибше сприйняти час, у який він жив і творив.

94(430)"19"
Ш 64
Ширер, В. Злет і падіння Третього Райху : історія нацистської Німеччини : [у 2 т.]. Т. 1 / В. Ширер ; пер. з англ. К. Диса. - К. : Наш формат, 2017. - 704 с.

Книжка «Злет і падіння Третього Райху» — одна з найважливіших праць із новітньої історії за визначенням New York Times. Видання нагороджено премією National Book Award. Це одна з найґрунтовніших історичних праць про нацистську Німеччину. Ширер поєднав особисті спогади з даними офіційних документів нацистської Німеччини та щоденниками міністра пропаганди Йозефа Ґеббельса, генерала Франца Гальдера, міністра закордонних справ Італії Ґалеаццо Чіано. Книжка «Злет і падіння Третього Райху» — це монументальне дослідження найнебезпечніших подій ХХ століття. Нині, коли після закінчення Другої світової війни минуло понад 70 років, нам здається неймовірною та загроза, яку несли у світ Гітлер і його імперія. Багаторічна робота з першоджерелами, особисті спостереження автора за підйомом нацистської Німеччини, 485 тонн документів від Міністерства закордонних справ Німеччини, безліч щоденників, записів телефонних розмов, ретельно збережених німцями, — усе це стало основою масштабної праці Вільяма Ширера. Поєднання особистих спогадів та історичних фактів вирізняє цю книжку з-поміж решти праць, присвячених історії нацистської Німеччини. У першому томі дослідник подає максимально об’єктивну інформацію про зародження Третього Райху, політичний зліт Гітлера, детально описує всі згубні кроки, які призвели до війни, і зрештою показує, як польська війна переросла у Другу світову. Книжка для найширшого кола читачів. Вона буде корисною історикам, політикам, соціологам, студентам і всім, хто цікавиться історією, прагне більше дізнатися про причини, перебіг і наслідки Другої світової війни, а також про таємниці правління Гітлера й усю правду про найнебезпечніші події ХХ століття.

005.3
К 94
Кусумано, М. Стратегії геніїв : п’ять найважливіших уроків від Білла Ґейтса, Енді Ґроува та Стіва Джобса / М. А. Кусумано, Д. Б. Йоффі ; пер. з англ. С. Новікова. - 2-е вид. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 256 с.

Як стають видатними стратегами? Ґейтс, Ґроув і Джобс були першими «бізнес-зірками» в сучасному світі технологій. Аналізуючи їхній тридцятирічний досвід управління компаніями сукупною вартістю в 1,5 трильйона доларів — Microsoft, Intel та Apple — автори цієї книжки сформулювали п’ять основних правил, що виявилися спільними в їхньому стратегічному плануванні та дозволили випередити конкурентів, які цими принципами нехтували. Саме ці правила допомогли стільниковому телефону iPhone далеко посунути індустріальних гігантів Nokia та BlackBerry, крихітній компанії Microsoft із Сіетла взяти гору над своїм головним замовником — на той час найдорожчою у світі компанією IBM, а майже збанкрутілій фірмі Intel здолати японців, корейців та європейців у боротьбі за світове лідерство в новій революційній технології — виробництві мікропроцесорів. Ця книжка — путівник найкращими сторінками досвіду стратегічного планування, управління та практичної діяльності, який дозволить будь-кому стати ефективним стратегом, як Ґейтс, Ґроув чи Джобс.

159.955
О-51
О’Конор, Д. Системне мислення : пошук неординарних творчих рішень / Дж. О’Конор, І. Макдермотт ; пер. з англ. Н. Сисюк. - К. : Наш формат, 2018. - 240 с.

Книжка фахівця з нейролінгвістичного програмування Джозефа О’Конора та експерта з інноваційного лідерства Ієна Макдермотта про найефективніші методи розв’язання проблем і стратегії мислення. Наш світ — складна система. Ми не розуміємо багатьох речей, а тому мимохіть стаємо їхніми заручниками. Що більше зусиль докладаємо, то менш досяжною видається наша мета, а старі проблеми повертаються й накопичуються. Щоб узяти контроль над власним життям, варто навчитися системного мислення, адже тільки розуміючи справжнє підґрунтя подій, ми можемо змінювати на краще власні дії та довколишній світ. Системне мислення впорядковує думки та вчить бачити закономірності в подіях. Це вміння дає нам змогу підготуватися і навіть впливати на ці події. Книжка для всіх, хто цікавиться саморозвитком, методиками вирішення проблем, розвитком ефективних стратегій мислення. Практичні поради авторів змінять ваше світосприйняття і допоможуть прокладати шлях до успіху в будь-якій сфері життя — від фізичного здоров’я та сімейних стосунків до керування бізнесом і фінансовим становищем.

330.3(100)
Г 21
Гарфорд, Т. Речі, що змінили світ : історія економіки в 50 винаходах / Т. Гарфорд ; пер. з англ. Р. Скакун. - К. : Наш формат, 2018. - 352 с.

Прості винаходи можуть запускати глобальні процеси й фундаментальні перетворення. Вони зміщують баланс економічних сил, визначають переможців і переможених, змінюють соціальні відносини та відкривають тисячі нових можливостей. А ще розповідають історію про те, як змінюється й функціонує наш світ. Яким чином винайдення грамофона поглибило нерівність у статках? Який вплив на бізнес мав винахід бритви Gillette? Чому поява кондиціонерів для повітря стала не лише питанням комфорту в домівках, а й заселення цілих територій? Тім Гарфорд обрав 50 речей, які змінили наш світ та зробили життя таким, яким воно є сьогодні. Кожен винахід — це не лише історія про людські ідеї, а й про невидимі для ока процеси та складні системи, що нас оточують. Книжка для найширшого кола читачів, всіх, хто цікавиться економікою, історією, суспільними процесами.

524.8
Ґ 17
Ґальфар, К. Всесвіт на долоні : подорож крізь простір, час та за їхні межі / К. Ґальфар ; пер. з англ. Т. Цимбал ; відп. за вип. О. Форостина. - 2-е вид. - К. : Yakaboo Publishing, 2018. - 312 с.

Кристоф Ґальфар фізик, учень Стівена Гокінга, співавтор книжки «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» Гокінга та його доньки Люсі, пояснює найновіші досягнення науки про Всесвіт у дуже доступній і дотепній манері, цього разу радше для дорослих, ніж для дітей. Складне у максимально простому викладі. "Всесвіт на долоні” розповідає не лише про космічні об’єкти, як може здатися на перший погляд, а про все, що нас оточує. Книжка захоплює читача і проносить всіма куточками Всесвіту, аж до найпотаємніших і навіть гіпотетичних! Вона допоможе здійснити уявну подорож як в майбутнє, так і в минуле (до самісінького моменту Великого вибуху), як до надвеликого, так і до надмалого. Кристоф Ґальфар володіє неймовірним вмінням. Він може розповісти складні речі дуже просто і цікаво. Його книжка не має жодної ілюстрації, але це повністю компенсовано сюжетом. Раз за разом ваша уява буде візуалізовувати сцени, які описані в тексті. І у кожного читача вони будуть зі своїми особливостями. Ніщо не заважатиме. Тільки закони фізики, що їх описує автор, будуть скеровувати вашу уяву в правильному напрямку. У "Всесвіті на долоні" зібрано все, що знає людство про Всесвіт на даний момент. І все це з використанням всього лише однієї формули! Книгу буде цікаво прочитати як тим, хто тільки починає знайомитись із Всесвітом, так і вже "підкованим" читачам.

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день