Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2019-03-04
821.111(73)
Ґ 47
Ґілберт, Елізабет. Природа всіх речей : роман / Е. Ґілберт ; пер. з англ. Г. Лелів. – Л. : Видавництво Старого Лева, 2017. – 704 с.
 
Алмі Віттекер, неймовірній жінці з гострим допитливим розумом та невгасимою цікавістю до навколишнього світу, випала доля жити в епоху наукових експедицій і революційних просвітницьких ідей. Суспільні приписи і обов’язок тримають її у суворих рамках раціонального, а кохання і жага до знань спонукають до пошуків за межею осяжного. Алмина історія — це пристрасна і захоплива мандрівка людського розуму, спроба пояснити суть усього на світі і досліджувати його попри невтолені бажання та розбите серце. Чи вдасться їй стати визнаним ботаніком поряд із відомими науковцями-чоловіками? Адже Алма Віттекер мала всі шанси затьмарити самого Чарльза Дарвіна, творця еволюційної теорії... Куди заведе її спрага до нового? І чи зможе Алма хоч на крок наблизитися до справжнього пізнання?
 
821.134.2(82)
К 69
Кортасар, Хуліо. Усі вогні  вогонь : [оповідання] / Х. Кортасар ; пер. ісп. Ю. Покальчук ; пер. з ісп. С. Ю. Борщевський. – Л. : Видавництво Анетти Антоненко, 2018. – 160 с.
 
Усі вогні — вогонь" (що містить 8 оповідань, які входять до дуже різних збірок Кортасара) — знаменна подія в українському книговиданні: під однією палітуркою одразу три знакових імені: латиноамериканського класика магічного реалізму Хуліо Кортасара й двох непересічних українських перекладачів.
"Усі вогні — вогонь" — книжка нетипова для магічного реалізму.   Йдеться взагалі про неореалізм, тобто про прозу, укорінену в глибоких психологічних виявах і сприйняттях нашої реальності. Хуліо Кортасар надзвичайно уважний до опису дрібниць: у його художньому світі є якась особлива, гіпертрофовано-патологічна точність і скрупульозність опису. Й водночас темпоритм такого світу аж ніяк не видається неактуальним, не сучасним. Опис стрімкий, динамічний, часом нагадує "рваний" стиль експресіоністського письма. 
 
821.512.161
П 15
Памук, Орхан. Химерність моїх думок : [пригоди і мрії Мевлюта Караташа, торговця бозою, та його друзів, а також життя у Стамбулі в 1969-2012 р., змальоване з багатьох різних точок зору] / О. Памук ; пер. Н. В. Третякова. – Х. : Фоліо, 2017. – 512 с.
 
Чи можна стати щасливим, випадково викравши замість коханої дівчини наречену, з якою ніколи раніше не зустрічався? Це настільки ж імовірно, як і прожити нещасливе життя з дружиною, яку начебто колись кохав. Але химерність, яку відчуваєш, усвідомлюючи, що тепер зобов’язаний одружитися з цією незнайомою і негарною жінкою, залишиться у твоїх думках назавжди... «Химерність моїх думок» — історія про кохання і про життя. Це історія про місто Стамбул, яке є повноправною дійовою особою книги, та про людей, що приїхали до нього із села в пошуках кращої долі.
84(4ІТА)
Е 45
Еко, Умберто. Бавдоліно  : роман / У. Еко ; пер. з італ. М. Прокопович ; Ін-т л-ри ім. Т. Г. Шевченка Нац. акад. наук України, Італ. ін-т культури в Україні. – Х. : Фоліо, 2013. – 448 с.
 
Умберто Еко (нар. 1932 р.) — один з найпопулярніших письменників сучасної літератури, автор всесвітньо відомого бестселеру «Ім'я рози» (2006 року цей роман вийшов друком у видавництві «Фоліо»).
Його новий роман «Бавдоліно» — це гостросюжетна проза, історичним фоном якої є Хрестові походи, легенда про християнське царство на Сході, сказання про пошуки Ґрааля. Підліток на ім'я Бавдоліно випадково зустрічає імператора Священної Римської імперії Фрідріха 1 Барбароссу та допомагає йому вибратися з лісу, в якому той заблукав. Ця зустріч стає початком неймовірних пригод, які «переслідують» Бавдоліно протягом майже 50 років. Але пригоди і гостросюжетність — це не головне. «Бавдоліно — це втілена радість розказування», — сказав Еко про свого героя. Бо Історія — це не те, що колись було, Історія — це те, що розповідається.
 
821.133.1
У-32
Уельбек, Мішель. Покора : роман / М. Уельбек ; пер. з фр. І. Рябчій. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. – 256 с. 
 
Викладач Сорбонни Франсуа живе у дивний час - до керівництва у Франції приходять мусульмани, а університет вимушений коритися своїм новим господарям - шейхам із Саудівської Аравії. Більшість його колег, аби зберегти посади, приймають іслам. Перед Франсуа (який до того ж тяжко переживає кризу середнього віку) постає непростий вибір: відмовитися від інтелектуального життя і остаточно піти на пенсію чи навернутися до ісламу, взяти собі кілька гарненьких дружин і зажити новим, ліпшим життям?
 

 


Новини

2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

2024-04-04

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-04-03
«Доброго здоров’я!» – так часто вітаються українці. А коли прощаються, кажуть: «Бувайте здорові!». Тобто бажають здоров’я і при цьому майже не замислюються, який глибокий зміст у цих словах. Здоров’я ‒ це справжнє багатство, наявність якого ми часто ігноруємо. 7 квітня весь світ відзначає Всесвітній день здоров’я, який було започатковано на честь створення в 1948 році Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), точніше, прийняття статусу цієї організації. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Здоров’я - головний життєвий скарб".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день