Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2019-03-13

001.8(497.11)
Т 36
Тесла, Н. Мої винаходи : автобіографія / Н. Тесла ; пер. з англ. О. Гординчук. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2018. - 132 с.

З автобіографії легендарного винахідника в галузях електрики та механіки довідаєтеся про непересічні здібності юного Тесли, про його роботу над собою, перші спроби та найбільші досягнення, а також дізнаєтеся про його погляди на світ і розвиток цивілізації. А ще знайдете прецікаві передбачення щодо майбутнього людства, частина з яких лише нещодавно почали справджуватись. Для винахідників — теперішніх і майбутніх — та всіх, хто цікавиться технічним прогресом.

53
К 15
Кайку, М. Фізика майбутнього : як наука вплине на долю людства і змінить наше повсякденне життя у ХХІ сторіччі / М. Кайку ; пер. з англ. А. Кам’янець. - 2-ге вид. - Львiв : Літопис, 2017. - 432 с.

У книжці-бестселері Мічіо Кайку досліджує, як три великі наукові революції – квантова механіка, біогенетика і штучний інтелект, – що кардинально змінили світ в останні сто років, змінять наше життя в ХХІ сторіччі. Спираючись на дослідження, які вже сьогодні проводять в наукових лабораторіях в усьому світі, Кайку передбачає майбутнє, у якому ми вже не будемо пасивними спостерігачами танцю Природи, а натомість перетворимося на активних хореографів матерії, життя й інтелекту. “Фізика майбутнього” – захоплива науково-популярна розповідь, що сплітає докупи найновіші досягнення провідних науковців світу. Книжка ґрунтується на інтерв’ю з понад 300 провідними науковцями, тими, що перебувають на передньому краї науки. Майбутнє комп’ютера, штучного інтелекту, медицини, енергії, космічних подорожей і навіть майбутнє багатства ‒ про це все можна дізнатися з книжки. Для широкого кола читачів.

159.963
К 17
Калб, Д. Сон. Наука сну, або Пробудження після неспокійної ночі / Д. Калб, А. Морено ; пер. з ісп. С. Ю. Борщевський. - Львів : Видавництво Анетти Антоненко, 2018. - 144 с.

Автори діляться своїм баченням феномена сну та сновидіння, щоб кожен зрозумів і визнав значення цього геніального психічного механізму. Чому людина спить? Що відбувається при цьому з її мозком, тілом, розумом? Чи справді є люди, здатні запрограмувати свій внутрішній годинник таким чином, щоб прокидатися в потрібний час? На ці та багато інших цікавих запитань знайдуться відповіді на сторінках книжки. Розрахована на всіх, хто цікавиться проблемами психології людини.

530
С 28
Сеґре, Д. Звичайні генії : як два диваки творили сучасну науку / Дж. Сеґре ; пер. з англ.: О. Гординчук, Г. Лелів. - К. : К.І.С., 2017. - 392 с.

 

Багато в чому завдяки відкриттям Макса Дельбрюка і Георгія Гамова, сьогодні ми склали карту геному людини і зрозуміли Великий вибух. Але вони ніколи не були такими загальновідомими, як їхні колеги Айнштайн і Гайзенберґ, бо Макс і Джо активно проводили дослідження, не модні для свого часу. Це історія двох великих науковців і їхньої тривалої дружби, а також захопливий погляд зсередини на те, як люди роблять науку, за її лаштунки – на співпрацю і конкуренцію, дивацтва і невдачі, роль інтуїції і талану, а також почуття подиву і зацікавлення, що надихали ці надзвичайні уми.

94(4)"04/14"
І-90
Історія європейської цивілізації. Середньовіччя. Варвари. Християни. Мусульмани / за ред. У. Еко ; пер. з італ.: О. В. Сминтина, С. А. Кулініч. - Харків : Фоліо, 2018. - 702 с.

Проект «Історія європейської цивілізації» охоплює період від античних часів до ХХ століття і поділений на три основних блоки: Античність: Рим, Греція, Близький Схід; Середньовіччя: Раннє середньовіччя, Високе середньовіччя, Пізнє середньовіччя, XV століття; Сучасність: XVI—XХ століття. При створенні цього надзвичайного проекту його упорядник — видатний італійський вчений-філософ, літературний критик, письменник Умберто Еко (1932—2016) — керувався мультидисциплінарним принципом: Історія, Філософія, Міфологія та релігія, Образотворче мистецтво, Література, Наука і техніка, Музика. Статті до розділів написані провідними італійськими фахівцями у кожній галузі. Том «Середньовіччя. Варвари. Християни. Мусульмани» охоплює величезний період — від падіння Західної Римської імперії до епохи Ренесансу. Саме в цей період були закладені підвалини латинської культури в культури тих народів, котрі поступово залюднили імперію. Латинська мова стала базисом для тих мов, якими зараз розмовляє половина світу, а потужний вплив християнства сформував те життя, яке ми сьогодні називаємо європейським. У виданні зачеплений солідний перелік тем: занепад і нове зростання міст, розвиток торгівлі і комерції, медицина й освіта, досягнення науки і техніки, духовні пошуки, повсякденне життя, піднесення римо-католицької церкви, література й історіографія, театр і музика та ін. Також воно доповнено багатим ілюстративним матеріалом: всесвітньо відомими шедеврами, першодруками із багатьох музеїв світу та ін.

930(477)"18"
Я 86
Ясь, О. В. Багатоликий Микола Костомаров / О. В. Ясь ; за ред. В. А. Смолій. - К. : Либідь, 2018. - 304 с.

У книзі представлено науково-популярну біографію славнозвісного історика Миколи Івановича Костомарова (1817–1885). Колоритна життєва історія знакового інтелектуала-романтика ХІХ ст. сповнена драматичних і контрастних поворотів долі. Незаконнонароджений, син поміщика і його кріпачки. Автор магістерської дисертації, спаленої за наказом імперського міністерства. Один із засновників Кирило-Мефодіївського братства. В’язень Олексіївського равеліну петропавловської фортеці, політичний засланець у Саратові. Герой незвичайної любовної історії з колишньою ученицею Аліною Крагельською. Блискучий професор столичного університету. Пристрасний театрал, чудовий комунікатор і водночас безпорадний дивак-оригінал у повсякденному житті. Історик-художник, творець історичних праць, які читаються як захопливі романи. Безжальний руйнівник російського пантеону історичних героїв. Незабутній речник українства ХІХ ст. і фундатор його культурно-просвітницької програми. Багатоликість образів М. Костомарова, розмаїття його життєвих ролей вражають, зачаровують і бентежать уяву і до сьогодні.

78.03(477)
К 67
Корній, Л. П. Історія української музичної культури від давнини до початку ХХ століття / Л. П. Корній. - К. : Музична Україна, 2018. - 368 с.

У монографії історія української музичної культури розглядається як цілісний процес від витоків до початку ХХ століття. Автор використовує комплексний підхід, яким передбачено розкриття розвитку музичної культури в історичному та загальнокультурному контекстах. Пріоритетним у висвітленні цього процесу на різних історичних етапах є музично-стильовий аспект. Книга орієнтована на музикознавців,  культурологів, а також усіх, хто цікавиться історією української музичної культури.

75.072
К 88
Кублицький, В. Юнацтву про мистецтво. Кн. 1 / В. Кублицький. - К. : Мистецтво, 2018. - 56 с.

У книзі для юнацтва пропонується розповідь про відомі твори світового образотворчого мистецтва. Юний читач зможе вперше познайомитися або ще раз зустрітися із шедеврами майстрів минулого та порине у вічний світ художніх образів. Книгу адресовано юним шанувальникам прекрасного та, безперечно, стане їх постійним супутником у житті.

27-42
Г 93
Гузар, Л. Про гріхи і чесноти / Л. Гузар. - Харків : Фоліо, 2018. - 180 с.

Книжку про людські чесноти й пороки Блаженніший Любомир написав наприкінці свого земного буття. Він часто цікавився – як просуваються справи з підготовкою до друку, проте так і не встиг побачити її. У легкій і доступній манері автор ділиться власним баченням рис, притаманних окремій особистості та суспільству загалом, вказує, як позбутися вад, а також як розвинути в собі те краще, дароване нам Богом, що є в кожному з нас. Книжку ілюстровано дитячими малюнка- ми, відібраними конкурсним журі. Розрахована на людей різного віку – усіх, хто цікавиться питаннями морально-етичного плану, проблемами людських відносин, психологією особистості та соціальною психологією.

373.02
Р 58
Робінсон, К. Ви, Ваша дитина і школа : як прокласти шлях до найкращої освіти / К. Робінсон, Л. Ароніка ; пер. з англ. Г. Лелів. - Львiв : Літопис, 2018. - 240 с.

У Ваших руках – третя книжка відомого фахівця з освіти Кена Робінсона, яка вийшла українською мовою. На її сторінках автор окреслює важливі принципи й дає практичні поради, як організувати і скерувати навчання дитини в школі чи за її межами. Автор розвіює численні міфи, описує різні варіанти сучасних шкіл і висловлює свою позицію щодо суперечливих питань. Батьки по всьому світу переймаються освітою своїх дітей, надто тепер, коли в освітній галузі багато політиканства й суперечок. Кен Робінсон мав багато розмов з батьками про дилеми, з якими вони стикаються. На яку освіту заслуговують ваші діти? Як визначити, чи ваш син або донька навчається в хорошій школі? А якщо школа погана, що робити? Кен Робінсон – автор бестселерів «Школа майбутнього» й «Освіта проти таланту», учасник конференції TED, чий виступ зібрав понад 50 мільйонів переглядів. «Ви, Ваша дитина і школа» – настільна книжка для батьків, які хочуть дізнатися, якої освіти насправді потребують їхні діти і як їм цю освіту забезпечити.

811.161.2
А 21
Авраменко, О. М. 100 експрес-уроків української : [посібник]. [У 2 ч.] / О. М. Авраменко ; іл. Н. Гайда. - К. : Книголав, 2018.                                                                                                                                         

Цей кишеньковий посібник містить 100 експрес-уроків, які в доступній формі навчають норм сучасної української мови.

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день