Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2019-04-15

159.923
Т 16
Талер, Р. Поштовх : як допомогти людям зробити правильний вибір / Р. Талер, К. Санстейн ; пер. з англ. О. Захарченко. - К. : Наш формат, 2017. - 312 с.

Приймати рішення — це наче шукати потрібні двері у закручених коридорах багатоповерхового будинку. Тому й не дивно, що ми часто опиняємося не там, де хотіли б. Щоб вирішити цю проблему, Талер і Санстейн пропонують концепцію поштовхів, або наджів. Це м’який спосіб вплинути на вибір людини, не вдаючись до маніпуляцій, заборон чи наказів. З їхньою допомогою можна сприяти розумним покупкам та інвестиціям, економії електроенергії, безпеці на дорозі, вживанню здорової їжі та багатьом іншим корисним речам. Тобто підштовхнути людину до «правильних» дверей, зберігаючи свободу вибору кожного. Автори іронічно показують, як у кожному з нас уживається два «Я»: такий собі раціональний містер Спок й ірраціональний Гомер Сімпсон. І як за допомогою поштовхів можна скеровувати їх у правильному напрямку. Для всіх, хто цікавиться поведінковою економікою та психологією, зокрема процесом прийняття рішень. Для бізнесменів, маркетологів, державних управлінців, політиків, працівників соцслужб, батьків.

808.51
А 65
Андерсон, К. Успішні виступи на TED : рецепти найкращих спікерів / К. Андерсон ; пер. з англ. О. Асташова. - 2-ге вид. - К. : Наш формат, 2017. - 256 с.

 «Ідеї, варті поширення» — гасло, що охоплює світ з 2001 року. А щоб висловити подібні ідеї, необхідно всього 18 хвилин — у цьому впевнений Кріс Андерсон, президент TED та автор «Успішні виступи на TED. Рецепти найкращих спікерів». Ця книга — не просто збірка порад щодо ораторського мистецтва та прийомів для вдалої презентації. Вона про розробку ідеї, пошук натхнення та серйозну роботу над особистістю. Як стати оратором, вартим всесвітньо відомої TED? Щоб дізнатися, читайте книгу Кріса Андерсона.

613.2
Г 79
Грегер, М. Як не померти передчасно : їжа, яка відвертає та лікує хвороби / М. Грегер, Д. Стоун ; пер. з англ. В. Горбатько. - К. : КМ-Букс, 2018. - 512 с.

Страждаєте від високого тиску? Чай з гібіскусу допоможе вам краще за будь-які ліки від гіпертонії, не чинячи при цьому жодних побічних ефектів. Рак простати — спадкова хвороба у вашій родині? У такому разі відмовтеся від молока, а натомість додайте до свого раціону лляне насіння. А якщо непокоїть серцеве захворювання, переходьте на рослинну дієту. Автор книги — всесвітньовідомий популяризатор здорового харчування, доктор медицини Майкл Грегер докладно розповідає, як можна не лише запобігти більшості поширених недуг, а й побороти їх, якщо людина вже захворіла. Спираючись на велику кількість експериментальних і статистичних даних, він описує особливості протікання тієї чи іншої хвороби, розповідає, чим вона найчастіше зумовлена і чим загрожує, радить, яким харчам слід надати перевагу, а від чого краще відмовитись.

159.923
Б 25
Барнс, А. Як бути щасливим / А. Барнс ; пер. з англ. А. Бірічева. - Харків : Фабула : Ранок, 2017. - 160 с.

 

Якщо ви дійсно щасливі, ви випромінюєте світло. Але як цього досягти? Трохи бажання, натхнення, виконання нескладних рекомендацій — і ви із захопленням відчуєте радість життя. Прості поради, висловлювання, що надихають, і кумедні жарти, зібрані на сторінках цієї книги, допоможуть зробити ваше життя яскравішим!

347.97/.99(73)
С 80
Стівенсон, Б. Судити по совісті : історія про справедливість і спокуту / Б. Стівенсон ; пер. з англ. М. Антонович. - К. : Наш формат, 2017. - 252 с.

Браян Стівенсон ще на початку своєї юридичної кар’єри пересвідчився, що судова система часто карає невинно засуджених. Він обстоював інтереси скривджених дітей, неповнолітніх осіб, доводив безневинність тих, хто насправді не скоював злочину, і захищав інтереси злочинців, які намагалися спокутувати провину. У книжці Стівенсон розповідає історії з власної юридичної практики, які змінять ваше уявлення про милосердя і справедливість. Усі вони показують, які жахливі наслідки спричинює викривлена система правосуддя. Такі проблеми в судочинстві, як змовництво, політичні махінації та правове протистояння, можуть спотворити державний механізм і суспільство загалом. І якщо ми потураємо несправедливому ставленню до інших, то стаємо співучасниками злочину. Книжка здатна пробудити в нас співчуття, що є надзвичайно важливим для встановлення реальної справедливості. Книжку варто читати правникам, адвокатам, суддям, держслужбовцям, які працюють над розв’язанням проблем судової системи, а також усім тим, кого цікавить юридична сфера і питання справедливості загалом.

159.955
Б 25
Барнет, Б. Дизайн – мислення : спроектуй своє життя / Б. Барнет, Д. Еванз ; пер. з англ. В. Глінка. - К. : Наш формат, 2018. - 224 с.

Диплом не гарантує, що ви любитимете свою роботу. Успішна кар’єра не визначає щастя. Ваші кар’єра, щастя та повсякденне життя — у ваших руках. Головне, поставити собі правильні питання та бути готовим втілювати відповіді у життя. Як знайти роботу, що по-справжньому подобатиметься? Як збудувати кар’єру, яка забезпечить хороше життя? Як відшукати життєвий баланс? Як зробити щось вартісне, що змінить цей світ? Автори пропонують поглянути на своє майбутнє очима дизайнера і створити проект вашого життя. Книжка для найширшого кола читачів, усіх, хто цікавиться саморозвитком, плануванням життя, кар’єри чи власного бізнесу. Ця книжка дасть вам важливі інструменти, які допоможуть вийти із «зачарованого кола» й спроектувати змістовне, наповнене задоволенням життя, у якому ваша особистість, ваші переконання та ваша робота не суперечитимуть одне одному. І коли вас запитуватимуть: «Як справи?» та «Що нового?», у вас завжди буде, що відповісти.

330.59
Б 23
Банерджі, А. Економіка бідності : як звільнити світ від злиднів / А. Банерджі, Е. Дуфло ; пер. з англ. В. Плискін. - К. : Наш формат, 2018. - 312 с.

П’ятнадцять років роботи з бідними людьми в десятках країн на пяти континентах дали змогу Банерджі й Дуфло радикально переосмислити економіку бідності. Чому марокканець, якому бракує грошей на їжу, купує телевізор Чому бідні нехтують безкоштовною вакцинацією, але витрачають гроші на недієві ліки Чому вони починають багато бізнес-проектів, але жодна з їхніх справ не розвивається Як переконують автори, щоб подолати світову бідність, варто насамперед зрозуміти обставини, які формують основу вибору людей. Спираючись на численні дослідження й зібрані дані, Банерджі й Дуфло пропонують доволі прості заходи, що допоможуть підвищити рівень життя бідних у всьому світі. Книжку варто читати економістам, політикам, суспільним діячам, а також кожному, хто прагне допомогти бідним побороти злидні, кому не байдужа проблема глобальної бідності. Спираючись на праці економістів з питань розвитку та власні численні дослідження, автори створюють повну картину життя бідних і — що важливіше — аналізують їхнє ставлення до способів розв’язання проблем. Банерджі й Дуфло пропонують ефективні методи допомоги бідним у різних сферах — в освіті, медицині, підприємництві, кредитуванні тощо.

«Всесвіт»

Найстаріший український журнал іноземної літератури, присвячений культурі, мистецтву та суспільно-політичним акцентам зарубіжних країн та їх зв'язків з Україною. У новому номері читайте прозові й драматичні твори Чингіза Айтматова, поезію Олега Гончаренка та літературні діалоги в’єтнамської поетеси і перекладача До Тхі Хоа Лі.

«Кіно-Театр»

Український мистецький ілюстрований журнал, заснований у 1995 році студентами Національного університету «Києво-Могилянська Академія», слухачами курсу «Кіномистецтво» на чолі з кінокритиком Ларисою Брюховецькою. До редколегії увійшли відомі режисери, драматурги, культурологи. У новому номері читайте про новинки українського кіно, арт-проекти, фестивалі та актуальні проблеми світу кіно й театру. 

«Міжнародний туризм»


Щодвомісячний україномовний журнал про мандрівки та відпочинок. На його сторінках можна прочитати про заморські дивовижі та вітчизняні цікавинки, природні та рукотворні чудеса планети, познайомитись із відомими мандрівниками та митцями. У новому номері читайте про Зелене свято в Британії, хатинки на каблучку в Апулії, Великий китайський мур та гавайський парк вулканів. 

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день