Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2019-04-16

159.947
М 15
Макґоніґал, К. Сила волі : шлях до влади над собою / К. Макґоніґал ; пер. з англ. І. А. Павленко. - 2-ге вид. - К. : Наш формат, 2018. - 264 с.

 

Мова, література, математика, фізика, хімія. А що було б, якби у школах та університетах нас вчили розвивати силу волі? Наскільки успішнішими ми могли б стати? Келлі Макґоніґал допомогла тисячам людей змінитися: кинути пити чи курити, пробігти марафон, зайнятися спортом, створити власний бізнес, налагодити стосунки в сім’ї тощо. Свою методику вона узагальнила в цій книжці. Авторка з наукового боку показує, як влаштовано наше мислення, чому ми уникаємо змін і сповна не використовуємо власний потенціал. Але, окрім теорії, Макґоніґал подає безліч фактів і цікавих прикладів. Та найбільша перевага книжки — це вправи. Виявляється, завдяки ним мозок можна натренувати, як м’язи. Основою книжки став курс «Наука сили волі», який Келлі Макґоніґал викладає в Стенфордському університеті. Професорка вдало поєднала цікаві факти про те, як функціонує наш мозок, із вправами, які тренують силу волі. Ви довідаєтеся, чому в стресовій ситуації тягнетеся за цукеркою та «провалюєте» більшість планів на рік.

159.923
Г 24
Гаят, М. Дивись уперед : надійний шлях до омріяного життя / М. Гаят, Д. Гаркаві ; пер. з англ. О. Кацанівська. - К. : Наш формат, 2016. - 176 с.

Ловите себе на думці, що кожен день дрейфуєте за течією, а інші підкорюють вершини? Якщо ви усвідомили, що сьогоднішнє життя далеке від того, про яке ви мрієте, тоді ця книга написана для вас! Видання «Дивись уперед. Надійний шлях до омріяного життя» доповнено коротким довідником планувальника та прикладами життєвих планів. Завдяки книзі «Дивись уперед» ви навчитеся: визначати пріоритети цінувати переваги прокладати життєвий маршрут жертвувати часом ... та багато чому іншому! «Дивись уперед» Деніела Гаркаві і Майкла Гаята? «Дивись уперед» — готова інструкція для тих, хто хоче брати від життя все і навіть більше — жити так, як забажаєте!

616.89
С 24
Свааб, Д. Ми - це наш мозок / Д. Свааб ; пер. з нім. О. Коцюба. - 2-ге вид. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 496 с.

Дік Свааб — нідерландський нейробіолог. Він — справжній фанат мозку! Його діяльність тісно пов'язана з анатомією та фізіологією нашого головного центру. Відомість йому принесло дослідження генетичної схильності до гомосексуальності, а наразі вчений працює над вивченням хвороби Альцгеймера. Виступивши співавтором близько двохсот книжок, Дік Свааб написав «Ми — це наш мозок» — науково-популярну книгу про те, як мозок впливає на наше життя. Ця книга — справжня сенсація. Вона викликала шквал суперечок та за короткий час стала бестселером спочатку на батьківщині автора, у Нідерландах, а згодом і у всьому світі. Чим був спричинений ажіотаж? Темами, що вчений-нейробіолог порушив у своїй праці. Автор простежує наше життя від зачаття до самої смерті, щоб відповісти на ці та багато інших питань. У простій формі, проте не відходячи від наукової структурованості, ви дізнаєтеся про найвпливовіший орган людини!

159.925
Ґ 74
Ґоулман, Д. Емоційний інтелект : [кн., яка змінює уявленния про те, що означає бути розумним] / Д. Ґоулман ; пер. з англ. С. -Л. Гумецька. - Харків : Vivat, 2018. - 512 с.

Залежність між інтелектом і життєвим успіхом зрозуміла і майже аксіоматична. А як впливає на життєві здобутки емоційна сфера людини? Які емоційні складники передусім формують нашу долю? Чи можна (і як саме, якщо так) виправити емоційні моделі, закладені в людині, коли вони гальмують її рух до кращого? І взагалі, чи реально об'єднати два слова - "емоційний" та "інтелект" - і не дістати суперечність? Відповіді на ці питання дає оперта на наукову базу й водночас легко написана для широкої аудиторії книжка Девіда Ґоулмана - один із безперечних психологічних бестселерів останніх десятиліть.

123
Г 24
Гарфорд, Т. Шкереберть : як творчий безлад може змінити життя на краще / Т. Гарфорд ; пер. з англ. Г. Кирієнко. - К. : Наш формат, 2018. - 272 с.

Автор книги «Шкереберть» –  англійський економіст і журналіст, нагороджений щорічною премією Bastiat, автор чотирьох книжок з економіки, постійний гість інтелектуальних шоу. Використовуючи дослідження в психології, неврології, соціальних науках, наводячи впізнавані та яскраві приклади з життя реальних людей Тім Харфорд пояснює, що такі якості, як креативність, творчий підхід, гнучкість є невіддільним наслідком безладу й хаосу. Він переконливо доводить, чому жорсткі плани можуть призвести до враження, а непередбачуваність, гнучкість та імпровізація призводять до перемоги. Автор показує, що люди, для яких щоденне виконання одних і тих же дій видається тортурами, які постійно захоплюються новими схемами та ідеями в різних сферах, можуть звернути цю розпорошеність на свою користь. Тім Харфорд доводить, що вони можуть стати більш ефективними в якійсь одній чи кількох сферах. Для цього наводиться багато прикладів із життя відомих людей таких як Брайан Іно, Кіт Джарретт, Арнольд Шварценеггер, Стів Джобс та інших. Людська схильність до акуратності в особистому та професійному житті утримує нас від інновацій. Тому просто додайте в своє життя трохи безладу і ви станете набагато креативнішими. Для всіх, хто цікавиться творчим процесом або підприємництвом, у цій книзі знайдеться багато приводів для роздумів. Також вона буде корисна людям, у яких в голові тисячі ідей, але більшість із них вони так і не втілюють в життя.

316.47
П 91
Пфефер, Д. Кар’єрні ігри : як узяти владу у свої руки / Дж. Пфефер ; пер. з англ. Ю. Кузьменко. - К. : Наш формат, 2018. - 240 с.

Багато людей вірить, що світ — справедливе місце, де кожен отримує те, на що заслуговує. Не обманюйте себе, — закликає автор цієї книжки, — реальність не така, як нам хочеться. Гірка правда в тому, що за кожну сходинку кар’єрної драбини точиться боротьба, і що менше керівних посад, то запекліша конкуренція. Майже в кожній компанії є тільки один виконавчий директор, у кожній фірмі — лише один керівник, кожною країною керує тільки один президент або прем’єр-міністр. Ви можете мати хист і відповідні комунікативні навички, проте вам доводиться вдовольнятися невпливовою посадою через те, що не маєте бажання чи змоги боротися за владу. Книжка для широкого кола читачів, усіх, хто цікавиться психологією, саморозвитком, для HR- спеціалістів, керівників усіх рівнів. Автор цієї книжки переконує, що кожен може й мусить навчитися конкурувати, застосовуючи принципи влади, щоб досягнути успіхів та навчитися перемагати у професійних баталіях. Ви можете не погодитися з ними, але маєте це прочитати.

005.3
П 18
Партридж, Д. Люди чи прибуток: Ламай систему. Живи з метою. Будь успішнішим / Д. Партридж ; пер. з англ. Н. Палій. - К. : Книголав, 2017. - 240 с.

Книга стала бестселером за версіями журналів WALL STREET JOURNAL і USA TODAY. Дейл Партридж доводить, що соціально відповідальний бізнес і хороші взаємини з працівниками більше не крайність, не вигадка і не другорядність. Автор розповідає про сім основних принципів, завдяки яким йому вдалося створити компанію з багатомільйонним обігом і зробити справжню революцію на ринку. Ви дізнаєтеся про нові, соціально свідомі бізнес-моделі, які не тільки необхідні суспільству, а й надзвичайно вигідні підприємцям. Ця захоплива й практична книжка розповідає про всі «що» та «як» сучасного бізнесу і відкриває шлях до створення стабільного світу, в якому цінують чесність, а не обман, прозорість, а не закритість, справжність, а не штучність.

"ШО"

Російськомовний та україномовний журнал присвячений літературі та культурі. Видається в Києві з 1995 року. В новому номері читайте інтерв'ю та дискусії найвідоміших діячів культури на тему мови.                    

"Надзвичайна ситуація"

Єдине в Україні видання з питань безпеки населення та територій. Щомісяця: цивільний захист, пожежна, техногенна, екологічна, продовольча, психосоціальна безпека, технічне регулювання, практичні поради, коментарі експертів, зразки документів, алгоритм дій при різних надзвичайних ситуаціях.

"Дніпро"

Український журнал цікавої літератури: детективи, офісні ролери, поезія, суперсучасні колоритні оповідання, пригоди, літературний гумор. Видання в кожну сім’ю, для кожного студента й для всіх, хто шукає новинки.

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день