Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2019-05-06

159.944
Б 25
Барнс, А. Як бути спокійним / А. Барнс ; пер. з англ. А. Бірічева. - Харків : Фабула : Ранок, 2017. - 160 с.

У швидкому та неспокійному сучасному світі усім нам було б корисно трошки збавити темп та приділити хоч невелику частку уваги собі. Викладені методи розслаблення тіла й розуму, прийоми боротьби зі стресами й внутрішньою напругою стануть вам у нагоді на шляху до спокою й душевної рівноваги. Безліч корисних порад, цікавих ідей і дієвих заходів, які зібрані в книжці «Як бути спокійним», допоможуть відчути себе підготовленим до зустрічі зі світом, повним різних несподіванок.

398.2(=172)
Г 79
Греймас, А. Ю. Про богів та людей / А. Ю. Греймас ; пер. з лит. В. Просцевічус ; Укр. культур. фонд. - К. : Києво-Могилян. акад., 2018. - 464 с.

Пропоноване увазі читача видання містить під однією обкладинкою дві праці знаного литовсько-французького лінгвіста, фольклориста й літературознавця Альґірдаса Юлюса Греймаса — «Про богів та людей» та «У пошуках народної пам’яті». Це здобутки понад двадцятирічної копіткої праці з реконструкції цілісної міфологічної картини світу стародавніх литовців. З погляду методологічних засад «батька» порівняльної індоєвропеїстики Жоржа Дюмезіля А. Ю. Греймас зреалізував успішну спробу зіставлення розрізнених фольклорних, історичних і літературних джерел у вимірі масштабної міфологічної ретроспективи, що переконливо доводить значущість литовського «компонента» в історії індоєвропейців. Для українських учених це видання окреслює нову царину досліджень, передусім з огляду на те, що литовсько-українські міфологічні паралелі до сьогодні не було осмислено на такому рівні, якого вони, безумовно, заслуговують.

366.7
Б 25
Барлоу, Д. Скарга - це подарунок : як зберегти лояльність клієнтів / Д. Барлоу, К. Мьоллер ; пер. з англ. Д. Кожедуб. - К. : Наш формат, 2017. - 250 с.

Книжка «Скарга — це подарунок» пропонує ефективну стратегію, яка допоможе повернути довіру клієнтів і забезпечувати чудовий рівень сервісу, що задовольнятиме потреби споживачів і збільшуватиме прибутки компанії. Вас критикують. Ваші дії: а) ігнорувати; б) сипати чортами щоразу, коли чуєте скарги; в) стримуватися, щоб не вилаятися на клієнта-друга-родича; г) прискіпуватися й критикувати людину у відповідь. Джанель Барлоу та Клаус Мьоллер пропонують варіант «ґ» — сприймати скарги як подарунок. Що ми робимо, коли нам приносять дарунок? Дякуємо. Зробіть так само, коли наштовхнетеся на розлюченого клієнта, — скажіть спасибі за те, що він знайшов хибу й допомагає вам чи вашому бізнесові вдосконалюватися. Після цього пообіцяйте людині виправити помилку. Це лише два пункти з восьми крокової Формули, яку ви знайдете в книжці та яка допоможе вам налагодити стосунки з клієнтами, колегами, друзями й рідними. Для керівників, менеджерів і працівників, які прагнуть налагодити роботу з клієнтами; для бізнесменів і тих, хто має намір розпочати власну справу, а також для тих, хто хоче поліпшити стосунки з іншими як на роботі, так і в особистому житті.

73/76.071(100)
К 32
Квінн, Б. Неймовірні : п’ятнадцять жінок, які творили мистецтво та історію / Б. Квінн ; пер. з англ. Р. Свято ; іл. Л. Конгдон. - K. : ArtHuss, 2018. - 224 с.

Видавництво ArtHuss за участі друкарні huss випустили український переклад книжки відомої мистецтвознавиці Бріджит Квінн «Неймовірні. 15 жінок, які творили мистецтво й історію».  Історично жінки майже не мали місця у великому мистецькому каноні. Зважаючи на поступове зростання ролі фемінізму в сучасній культурі, авторка «Неймовірних» пропонує заповнити ці лакуни. Захопливо, дотепно, а часом і доволі в’їдливо, американська дослідниця історії мистецтва Бріджит Квінн оповідає про життя і творчість 15 неймовірних художниць і мисткинь із різних країн та епох – від XVII століття і дотепер. Це повчальна і вельми цікава книжка, доповнена репродукціями робіт, а також сучасними портретами героїнь розповідей, які створила надзвичайно популярна американська ілюстраторка Ліза Конгдон.  Книжка буде цікавою любителям історії, мистецтва та найширшому колу читачів.

7.036(100)
Ґ 64
Ґомперц, В. Що це взагалі таке? : 150 років сучасного мистецтва в одній пілюлі / В. Ґомперц ; пер. з англ.: Л. Белей, І. Зайцева, А. Корягіна. - K. : ArtHuss, 2017. - 488 с.

Іронічний нон-фікшн, який пояснить чому ліжко Трейсі Емін – це мистецтво, а ваше – ні. Через сотні прикладів Ґомперц формує нове бачення та усвідомлення сучасного мистецтва, перетворюючи його на «живу» та «жваву» історію, а не мовчазну музейну колекцію. Вілл Ґомперц — редактор «Бі-бі-сі Мистецтво». Сім років працював директором галереї «Тейт». Серед його зацікавлень особливе місце займає сучасне мистецтво. Ґомперц пише про мистецтво для «Таймс», «Ґардіан» та «Бі-бі-сі». У 2009 році створив популярне комедійне шоу одного актора про сучасне мистецтво на Единбурзькому фестивалі. Нью-йоркський журнал «Кріейтівіті» визнав Ґомперца одним із п’ятдесяти найкращих креативних мислителів.

338.22
В 75
Ворілоу, Д. Бізнес під ключ : як створити компанію, що працюватиме без вас / Д. Ворілоу ; пер. з англ. А. Дудченко. - К. : Наш формат, 2018. - 168 с.

Амбітному підприємцю складно уявити, що колись у нього виникне бажання залишити компанію, яку він створював, докладаючи титанічних зусиль. Він готовий приділяти сто відсотків свого часу та сил, і йому чи їй здається, що так буде завжди. Однак, як стверджує автор цієї книжки, існує розумніша стратегія — створити проект, який успішно функціонуватиме без вас. Автор пропонує захопливу історію, яка навчить вас, як управляти компанією так, ніби вона існуватиме вічно, при цьому наділяти її новими якостями, безупинно збільшувати її ціну та котрий ви зможете вигідно продати в будь-який момент. Для керівників та власників бізнесів, людей, які цікавляться підприємництвом чи планують розвивати власну справу.

796.42
М 15
Макдуґал, К. Народжені бігати : рух до безмежних можливостей / К. Макдуґал ; пер. з англ. О. Кацанівська. - К. : Наш формат, 2018. - 328 с.

Дивовижна історія, що розпочала нову еру в культурі бігу. У світі продано понад три мільйони примірників. Бестселер New York Times та Amazon. Прагнучи відродити мистецтво руху, з наукових лабораторій Гарварду автор вирушає в Північну Америку, до індіанського народу тараумара, представники якого без відпочинку долають навіть 80-кілометровий марафон. Захопливі пригоди, описані у книжці, надихнуть вас на власні спортивні рекорди й переконають, що можливості людини - безмежні. Книжка для найширшого кола читачів, усіх, хто цікавиться спортом, психологією бігу, етнографією, пригодницькими історіями.

«Олімпійська арена»

Всеукраїнський щомісячний аналітичний журнал про спорт високих досягнень в Україні і світі, компас у вирі спортивних подій. «Олімпійська арена» – улюблений журнал спортсменів і тренерів, а також шанувальників спорту і здорового способу життя. На сторінках журналу спорт висвітлюється всебічно, чимало уваги приділяється і видам спорту, що не належать до олімпійських. Спорт розглядається як спосіб життя, як невід’ємна його складова для людини. 

«Країна»

Двомовний тижневий журнал загального зацікавлення. В новому номері читайте про найсвіжіші події політики, культури та спорту, інтерв'ю з актором Олегом Стефаном, капеланом Костянтином Холодовим, інженером Дмитром Сопіним та відверті спогади розвідника Української повстанської армії Григорія Гідея.

«Територія Любові і Світла»

Міжнародний журнал про здоров'я людини та необмежені можливості людської свідомості.                                                                                                                                                                                                                              

   

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день