Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2019-05-07

316.3
Н 83
Норт, Д. Насильство та суспільні порядки : основні чинники, які вплинули на хід історії / Д. Норт, Дж. Волліс, Б. Вайнґест ; пер. з англ. Т. Цимбал. - К. : Наш формат, 2017. - 352 с.

Усі суспільства стикаються із проблемою насильства, і вирішують вони її по-різному. У цій книжці стверджується, що економічна й політична поведінки соціуму тісно пов’язані між собою. Більшість суспільств, які ми називаємо природними державами, обмежують насильство за допомогою політичного маніпулювання економікою. Це формує привілейовані класи, які, своєю чергою, обмежують застосування насильства певними авторитетами. Проте це сповільнює як економічний, так і політичний розвиток держав. А сучасні суспільства, навпаки, створюють відкритий доступ до економічних і політичних організацій, сприяючи політичній та економічній конкуренції. Автори книжки дають основу для розуміння того, чому суспільства відкритого доступу розвиваються краще як із політичного, так і з економічного погляду. А також розповідають про 25 країн, які здійснили перехід від природного типу до держав із відкритим доступом. Автори пропонують концептуальну схему, яка відображає моделі соціальної, економічної, політичної, військової, релігійної та освітньої поведінки. З її допомогою вони пояснюють, як стійкі та прогнозовані соціальні інститути дають раду мінливому, непрогнозованому та незвичному світу. Обговорення цих моделей проілюстровано численними прикладами з історії.

88.37
Е 45
Екман, П. Теорія брехні : як визначити брехуна в бізнесі, політиці та приватному житті / П. Екман. - К. : КМ Publishing, 2013. - 320 с.

Чи відомо вам, що зазвичай навіть під час десятихвилинної розмови будь-яка людина бреше тричі? Чи знаєте ви, що детектор брехні насправді викриває не брехню, а лише емоційний стан піддослідного? Чому досвідчені брехуни з легкістю проходять перевірку на детекторі брехні, а багато підозрюваних у збудженому емоційному стані були помилково визнані винними і отримали довічне ув’язнення за злочини, яких не скоювали? Проте викрити брехуна можна навіть за однією з численних ознак поведінки: рухів тіла, жестів, міміки обличчя або обмовок. Треба лише вміти це помітити і проаналізувати. Автор цього світового бестселера вчить викривати приховані емоції інших людей, розпізнавати ознаки брехні, відрізняти брехню від прихованих емоцій і навіть... брехати. Книжка буде корисною не тільки фахівцям, яким потрібно викривати брехню під час роботи (керівникам, менеджерам з питань безпеки, фахівцям з підбору персоналу, торговим представ никам, агентам з продажу нерухомості тощо), а й звичайним людям, які можуть стати жертвами брехні навіть за досить звичайних обставин, наприклад при укладанні усних угод, купівлі товарів і послуг, а особливо у приватних стосунках.

159.923
Д 23
Двек, К. Налаштуйся на зміни : нова психологія успіху / К. Двек ; пер. з англ. Ю. Кузьменко. - К. : Наш формат, 2017. - 288 с.

Протягом багатьох років Керол Двек досліджувала силу людських переконань і їхній вплив на наше життя. Намагаючись з’ясувати, чи є талант запорукою успіху, завдяки чому ми досягаємо бажаного і який рецепт розв’язання будь-яких проблем, вона зробила революційне відкриття. Успішність у навчанні й роботі, бізнесі та спорті, мистецький хист і взагалі кожна сфера людського життя можуть змінюватися залежно від того, що саме ми думаємо про власні можливості й таланти. Наші вміння не є сталими, і лише старанність та наполеглива праця здатні призвести до реальних досягнень. Для якнайширшого кола читачів, усіх, хто прагне розвиватися, вдосконалюватися та зростати як особистість та фахівець. Видання особливо корисне тим, хто не вірить у власні можливості й не бажає мислити гнучко: реальні історії та практичні рекомендації, які ґрунтуються на багаторічних дослідженнях, стануть потужним поштовхом до змін.

2
Д 63
Докінз, Р.
Ілюзія Бога  / Р. Докінз ; пер. з англ. Т. Цимбал. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 432 с.

Річард Докінз спонукає читача неупереджено поглянути на сенс релігії, не нав’язуючи власної думки, а заохочуючи до самостійних роздумів і висновків. Автор розглядає особливості так званої «ейнштейнівської релігії», за якою Бог — це метафора на позначення загадковості Всесвіту, критикує «гіпотезу про Бога», осмислює, чи дійсно релігія є регулятором моральності, розкриває значення еволюції та природного добору. Кожну свою тезу науковець підкріплює цікавими історичними фактами та посиланнями на достовірні джерела.

159.942
Ф 39
Фельдман Барретт, Л. Як народжуються емоції : [таємне життя мозку] / Л. Фельдман Барретт ; пер. з англ. Я. Лебеденко. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 480 с.

Ви колись думали про те, що таке емоції? Чому дотепний жарт викликає сміх, а скоєна помилка — почуття прикрості? Що відбувається всередині нас, коли по обличчю течуть сльози або коли очі розширюються від здивування? Ще з часів Аристотеля загальноприйнятою є думка про те, що емоції виникають автоматично й неконтрольовано, вони ніби «вшиті» в нас. Але Ліза Барретт доводить, що це не так. Її дослідження, яке спирається на найновіші наукові докази, розвінчує застарілі уявлення про природу емоцій і показує: емоції конструюються в нашій свідомості за певними зразками, набутими в результаті світопізнання. «Вони (емоції) реальні в тому самому розумінні, в якому реальні гроші», — робить несподіване порівняння дослідниця. Інтригує? Так, це справжня наукова революція!

316.48
К 73
Коулман, П. Результативний конфлікт : незгода - це сила, що працює на вас / П. Т. Коулман, Р. Ферґюсон ; пер. з англ. І. Софієнко. - 2-ге вид. - К. : Наш формат, 2017. - 312 с.

Бути керівником - означає не лише вміння організувати роботу колективу, розставити пріоритети діяльності, визначити стратегію і вектор розвитку компанії. Справжній менеджер - перш за все талановитий психолог, здатний вирішити будь-яку суперечку швидко і безболісно щодо інтересів всіх зацікавлених сторін. Роберт Фергюсон і Пітер Коулман розпочнуть розмову саме про конфлікти. На їхнє переконання, кожен, хто налаштований на досягнення непересічних цілей у роботі, має бути готовим до інтенсивного щоденного спілкування, яке принесе із собою неуникненні конфлікти, бо ж опонентів завжди кілька, і в кожного своя точка зору на предмет суперечки. Як вийти з цього змагання переможцем, та ще й зберігши добрі стосунки зі своїм візаві навчить книга «Результативний конфлікт. Незгода - це сила, яка працює на Вас». Тут зібраний цілий калейдоскоп конфліктних сюжетів, на яких блискуче розібрані шляхи врегулювання проблеми і методи застосування влади, пастки конфліктів, а також сім основних стратегій врегулювання яскравих і часом небезпечних спалахів конфлікту за участі влади: доброзичливості, підтримки, домінування, поступливості, самостійності, адаптації та непокори. Найкраще ці стратегії можна опанувати тоді, коли Ви самі визначаєте, якими будуть Ваші дії та результати під час конфлікту. Тому автори пропонують інструменти для самооцінки, вправи, перелік питань для перевірки та зведені таблиці, що стануть корисними як менеджерам, керівникам, адміністраторам, так і вчителям, медіаторам, консультантам та адвокатам.

821.09(100)
У-51
Улюра, Г. 365. Книжка на кожен день, щоб справляти враженя культурної людини [Текст] / Г. Улюра ; іл. К. Золотарьова. - K. : ArtHuss, 2018. - 480 с.

365 захопливих новел про 365 захопливих книжок і 100 ексклюзивно точних колажів від Крістіни Золотарьової. 4 континенти, 60 країн, 365 книжок, деякі з них ви точно читали, а деякі - точно ні. Любов і ненависть, правда і вигадка, пошук національного голосу, фемінізм, секс, подолання травм і ще багато іншого.

«Світогляд»

Науково-популярний журнал НАН України і Головної астрономічної обсерваторії НАН України. У новому номері читайте цікаві статті з галузі літератури й мистецтва, науки і культури, техніки, фізики, математики та матеріалознавства.

«Diana»

В новому номері інформативно-рукодільного журналу читайте про прикмети вишивання на рушників і картин, особливості бісерних прикрас на теренах України, цікаві поради щодо стосунків, зовнішності, стилю, інтер’єру та кухні.

«Критика»

У новому номері сучасного інтелектуального часопису читайте огляди книжок та ідей, а також цікаві статті від Іллі Левченка, Віталія Лисенка, Світлани Ославської, Максима Карповця, Олесі Хромейчук та Майкла Аморусо.

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день