Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2019-07-30
821.111(73)
Г 14
Гайнлайн, Роберт. Чужинець на чужій землі : роман / Р. Гайнлайн ; пер. з англ. Г. Литвиненко. – Х.: Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. – 720 с. 
 
Хлопчик Майк, народжений під час першої земної експедиції на Марс, залишився єдиною людиною на чужій планеті і виріс, не маючи найменшого уявлення про життя на рідній Землі. Вихований марсіанами, що не мають статі й ведуть духовне життя, цілком підвладне законам виживання роду, він повернувся на блакитну планету через двадцять довгих років. Повернувся найбагатшою і найвпливовішою людиною Землі та став для влади найнебезпечнішим. Майк тікає за допомогою друзів із закритої лікарні, аби в маєтку генія-сибарита Джубала Гаршоу дізнатися, що таке кохання і яку владу можуть дати гроші, аби бути шокованим людською мораллю й філософією. Проте у спадок з Марсу він привіз не тільки багатство і власну релігію, а й надзвичайні здібності, які зроблять його месією на недобрій рідній планеті…
 Роберт Гайнлайн — володар престижних премій «Г’юґо» та «Неб’юла», якого разом з Артуром Кларком та Айзеком Азімовим називають великою трійкою письменників-фантастів. «Чужинець на чужій землі» — один з його найвідоміших і найбільш суперечливих фантастичних романів. 
 
821.161.2
Д 28
Декань, Олексій. Коріння Всесвіту : чужий космос – твої монстри : фантаст. роман / О. Декань. – К.: Брайт Стар Паблішинг, 2018. – 208 с.
 
Сучасна українська хроноопера, космічна Одіссея, моторошний містичний трилер та історичний детектив під однією обкладинкою.Ця книга не схожа на попередні роботи автора. На перший погляд, неве-личкі оповідання в стилі горору не мають нічого спільного між собою, але насправді складають єдину історію сучасного світу. Є тут і розповіді про привидів, і ретродетектив, і герметичний трилер, і наукова фантастика, і оповідання про злочинців й письменників; є навіть щось подібне до біблійної оповіді. Але насправді все це — своєрідна космічна Одіссея, філософська історія про монстрів, які живуть у нас усередині, роздуми про всесвітнє коріння, що ним пов’язано цілі епохи; це також скромна спроба автора з’ясувати сенс людського існування. Аби зрозуміти, про що саме ця книга, уявіть себе останньою людиною, єдиною, загубленою в космосі людиною, якій від народження брехали про її сутність. Вона не має ні батьків, ані домівки, позбавлена власної історії, ба, навіть власної планети.
 
84(4УКР)6
К 71
Косач, Юрій Миколайович. Володарка Понтиди : іст. проза / Ю. М. Косач ; передм. В. П. Агеєва. – К.: Книга, 2013. – 464 с. 
 
Володарка Понтиди» – це унікальна в українській літературі пригодницька мандрівка лабіринтами королівських дворів, ложами таємних товариств, феєречними маскарадами, капканами підозрілих дешевих корчомок та в’язничних келій у передреволюційній Європі 1770-х років.Герой цього авантюрного і глибоко філософського роману – український козак-шляхтич Юрій Рославець. Зачарований «дамою свого серця» і претенденткою на імператорський трон, він «женеться за з’явою» своєї пристрасті від Парижа, через Німеччину до Венеції, Неаполя, Риму й Пізи, переживаючи карколомні пригоди і сповнюючись життєвою мудрістю й дещо фаталістичним розумінням життя і світу.
Цей літературний шедевр написаний 1987 року в Нью-Йорку контроверсійним українським автором, племінником Лесі Українки, Юрієм Косачем (1908–1990) – видатним, хоча й досі, на жаль, маловідомим майстром української історичної прози.
821.161.2(430)
Л 74
Ломацький, Михайло. Гомін гуцульської давнини ; З гір Карпат / М. Ломацький ; післямова В. Качкан. – Репр. вид. – Х.: Фоліо, 2018. – 576 с.
 
Ім’я Михайла Ломацького (1886, Тернопільщина — 1968, Німеччина) майже невідоме читацькому загалу, його знають хіба що у вузькому колі гуцулознавців та літературних критиків. А проте ця людина зробила помітний внесок в українську культуру. Етнограф, фольклорист, публіцист, культурно-громадський діяч, педагог, Михайло Ломацький був закоханий у чарівну природу і народ Гуцульщини, збирав та записував легенди, притчі, повір’я; як активний член товариства «Гуцульщина» чимало сил і часу віддав дослідженню та художньо-документальному відтворенню минувшини гуцульського краю, що і знайшло відображення в його творах.
  «Гомін гуцульської давнини» (1961, Мюнхен) та «З гір Карпат» (1967, Мюнхен), що увійшли до цього видання, якнайкраще підтверджують слова М. Ломацького, який понад 50 років тому писав: «Нема в світі другої країни, яка була б так чарами краси сповита, як наша Гуцульщина».
821.111(73)
Т 56
Том, Джесіка. Смакова повія : роман про вечерю та оману / Дж. Том ; пер. з англ. О. Татаренко. – Х.: Фабула : Ранок, 2018. – 480 с.
 
Тіа Монро сповнена намірів підкорити ресторанну сцену Нью-Йорка. Але раптом вона виявляється просто ще однією любителькою вишуканої їжі у великому місті. Все змінюється, коли легендарний ресторанний критик «Нью-Йорк Таймс», довіряє їй свою таємницю: він втратив відчуття смаку. Він хоче, щоб Тіа була його смаком і таємно писала огляди під його ім’ям. Вона погоджується, і впродовж декількох тижнів світ дівчини змінюється на гламурне та розкішне життя. Тіа насолоджується кожною хвилиною… доки не бачить власні слова надрукованими. У місті, де «обскакати когось» є кінцевою метою, їй доводиться вирішувати: як далеко вона готова зайти в житті, якого так палко жадала?
 
821.161.2
Ш 78
Шовкошитний, Володимир Федорович. Боривітри : іст. роман / В. Ф. Шовкошитний. – К.: Укр. пріоритет, 2014. – 400 с.
 
Нова книга відомого українського письменника — гостросюжетний історичний роман «Боривітри» — це завершальна частина трилогії «Кров — свята», епопеї про путь і вибір українців у жахітті XX століття й сповнених надій перших роках століття XXI — чи не єдиного дослідження такого масштабу в українській літературі.
Події роману відбуваються на Україні Західній і на Україні Наддніпрянській від 1943 року до Євромайдану. Серед героїв книги Провідники ОУН та УПА Роман Шухевич, Василь Кук, Микола Лебедь, Голова СБ ОУН «Михайло» —1 Микола Арсенич, Командир УПА — «Північ» Дмитро Клячківський — «Клим Савур» та його соратники, сотенний «Кречет» і його побратими. А також вороги українців та їхні посіпаки, які так і не усвідомили себе українцями, — Микита Хрущов, Олексій Кириченко, Микола Підгорний, Петро Шелест, Леонід Брежнєв.
Чи є життя після поразки? Чи є місце подвигу серед трясовиння буднів? Чи був насправді зрадником Юрко Стельмащук —«Рудий»? За що розстріляли курінного Антонюка — «Сосенка»? Чи був агентом Сталіна кат українського народу рейхскомісар Еріх Кох? Ніколай Кузнецов — посланець Сталіна до Коха, герой чи провокатор? Відповіді на ці та безліч інших питань у ваших руках!

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день