Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2019-08-22
821.161.2(477)
Б 68
Блехман, Михайло. Час. Кохання. Життя : [романи, оповідання] / М. Блехман. – К. : Укр. пріоритет, 2018. – 608 с.
 
Ця книга складається з двох романів та низки оповідань. Оригінальний авторський стиль, непідробна щирість оповіді, глибока психологічність творів висвітлюють його героїв як людей, яких "дай Боже бути" достойним. Автор - канадець народжений у Харкові, на все життя зберіг любов до рідного міста й до України та її людей. Його оповідання - це нове слово в українській літературі. "Час. Кохання. Життя." - справжня знахідка для літературних гурманів та широкого кола читачів.
821.161.2
Д 21
Дашвар, Люко. Ініціація : роман / Л. Дашвар. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 416 с.
 
Стара Костомарова не пам’ятає, як опинилася на тому забутому богом хуторі. «Чорні ріелтери» відібрали її квартиру, а жінку спровадили подалі від Києва. Селянин Перегуда дав їй притулок, він навіть вийшов на нотаріуса Германа, який обдурив стару. А коли повернувся на хутір, то вже ні хати, ні Костомарової не було…Тим часом у Києві одна дівчина потрапляє у вир дивних подій. Усе починається зі снів про мерців, далі — зустріч із нотаріусом Германом та його зникнення. І Блейк, у якого Меланія закохується до нестями, і який зраджує її. Від того часу дівчині сниться вже інший сон: про розлючений натовп, стару жінку, Блейка, який прохає про допомогу… От-от шляхи всіхгероїв перетнуться. І тоді кожен з них — хоче він того чи ні — пройде свою ініціацію. Ініціацію на право вважати себе людиною… 
821.161.2
П 32
Пікас, Любов. Львів. Київ. Манчестер, або "Горщик з орхідеями" : роман / Л. Пікас. – К. : Укр. пріоритет, 2019. – 272 с.
 
Роман Любові Пікас "Львів. Київ. Манчестер" - це перше масштабне прозове полотно знаної поетеси зі Львівщини. Книга продовжує започатковану видавництвом серію "Душа жіноча", отож, у центрі оповіді жінка, а значить - пошуки любові, щастя й свого місця в цьому часто нелагідному до жінок світі. На самому злеті життя доля відняла у Наталки маму й тата, а перший чоловік у її житті виявився одруженим і мав сина. Але вона знаходить в собі сили порвати з Романом і зустрічає чоловіка, який робить її щасливою. Та у долі свої плани... Книга захоплює з перших сторінок і не відпускає до останньої...
 
821.161.2
С 48
Слоньовська, Ольга. Загублені в часі : роман / О. Слоньовська. – К.  : Укр. пріоритет, 2018. – 272 с.
 
Часова протяжність твору - від кінця 90-х років ХХ століття до наших днів. Головна героїня Ганна - Старша дочка колгоспної доярки, безправної матері-вдови після її передчасної смерті переводиться на заочну форму навчання й стає опікункою чотирьох сестер. Три з них постійно норовлять перетворити Ганну в рабиню... Та попри всі негаразди і зради Ганна бореться за власне щастя. 
821.161.2
Ш 78
Шовкошитний, Віктор Федорович. Шлях Додому : ізотерика / В. Ф. Шовкошитний. – К. : Укр. пріоритет, 2017. – 448 с. 
 
Ця книга – унікальна! Написана відомим українським езотериком, цілителем, мандрівником і мислителем Віктором Шовкошитним, вона дає відповіді на вічні питання – що таке Бог, що являє собою людина, що таке Душа, що таке Дух, звідки ми прийшли й куди рухаємося, чи одні ми на планеті Земля, де наша справжня домівка. Книга познайомить вас з найдивовижнішими місцями сили, в яких побував автор зі своїми учнями, продовжуючи свою боротьбу з силами зла. Ви відкриєте для себе безліч таємниць і легенд рідної землі, а також побуваєте в сусідній Білорусі та на найвищій горі Європи – Ельбрусі, де в різні часи двоє тиранів Тамерлан та Гітлер безуспішно шукали входу в омріяну Шамбалу. Книга призначена для тих, хто прагне знання, хто шукає Істини, хто шукає свій шлях Додому.
 

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день