Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ НАУКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА БІБЛІОГРАФІЇ

2019-08-27
791:659.1(477)
Г 97
Гунтик, Людмила Миколаївна. Український кіноплакат 19471994 років з фондів Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського : наук. кат. / Л. М. Гунтик ; відп. ред. Г. М. Юхимець ; авт. вступ. ст. Л. М. Гунтик ; Нац. акад. наук України, Нац. б-ка України ім. В. І. Вернадського. – К. : Академперіодика, 2018. – 576 с. – Імен. покажч.: с. 453-565. – Библиогр.: с. 569-573.
 
Представлено бібліографічну інформацію про масив українського друкованого кіноплаката окресленого періоду (3442 назви). До наукового обігу уперше уводиться значний за обсягом та хронологічними рамками документальний пласт. Видання вміщує 365 кольорових зображень кіноплакатів, більшість з яких репродукуються уперше. Довідково-пошуковий апарат каталогу складають: Покажчик художників кіноплаката, Іменний покажчик, Покажчик назв фільмів.
Для фахівців у галузях мистецтвознавства, історії кіно, художників, культурологів, бібліотечних працівників, усіх, хто цікавиться даною тематикою.                 
 
050.9(477) 
Д 20
Дати і події : 2019, перше півріччя : календар знаменних дат № 1 (13) / Нац. б-ка України ім. Я. Мудрого ; уклад. : В. О. Кононенко, О. І. Бохан [та ін.]. – К., 2018.  – 120 c. : іл. – Бібліогр. наприкінці розд. та у підрядк. прим.
 
«Дати і події» – періодичне довідкове видання, календар знаменних і пам’ятних дат. Укладає і видає Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого з метою надання методичної допомоги закладам культури в організації соціокультурної діяльності; інформування населення про визначні події культурного та громадсько-політичного життя суспільства, ювілеї видатних діячів культури, освіти, громадсько-політичних діячів, закладів культури та освіти.
 
Пропоновані випуски присвячено визначним  річницям подій суспільно-політичного, наукового та культурно-мистецького життя України, які відзначатимуться в 2019 році.
Календарі складаються з помісячних переліків знаменних та пам’ятних дат культурно-мистецького, суспільно-політичного та наукового життя України та світу, міжнародних, державних, професійних, релігійних та народних свят, ювілеїв видатних історичних постатей, діячів культури, мистецтва, освіти, науки та інших галузей.
З нагоди найбільш значущих ювілеїв, річниць та свят в кожному номері календаря вміщуються оглядові статті, укладені методом анотування та реферування відомостей з первинних документів (книжок, журнальних та газетних матеріалів) з певної теми.
Видання адресовано працівникам закладів культури і освіти, широкому загалу читачів.

Повнотекстовий архів випусків «Дати і події» представлено в електронній бібліотеці «Культура України».

 
050.9(477)
Д 20
Дати і події : 2019, друге півріччя : календар знаменних дат № 2 (14) / Нац. б-ка України ім. Я. Мудрого ; уклад. : В. О. Кононенко, О. І. Бохан [та ін.]. – К., 2019. – 96 с. : іл. – Бібліогр. наприкінці розд. та у підрядк. прим.
 
Видання інформує читачів про річниці подій суспільно-політичного, наукового і культурного життя.
Календар складається з фактографічних довідок про ювілеї видатних особистостей України та світу, а також відомостей про дні заснування установ, закладів, населених пунктів України, про державні, професійні та інші свята.
Видання адресовано працівникам закладів культури і освіти, широкому загалу читачів.

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день