Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2019-11-13

159.9
Ф 83
Франкл, В. Людина в пошуках справжнього сенсу : психолог у концтаборі / В. Франкл ; пер. з англ. М. І. Замойська. - 3-тє вид. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 160 с.

Віктор Франкл – всесвітньо відомий психіатр, психотерапевт, філософ. 1942 року він потрапив до концтабору, де на нього чекали голод, приниження, хвороби, постійна загроза життю. Аналізуючи свою поведінку та поведінку інших в’язнів, Франкл віднайшов стратегії, що утримують людину над прірвою, захищають розум від божевілля та надають сенс життю. Свій жахливий досвід виживання він описав у книжці, яка допомогла мільйонам людей віднайти себе та змінити життя. Віктор Франкл доводить, що тільки-но людина знаходить сенс свого існування, вона отримує сили, щоб здолати будь-які випробування. Поради людини, яка зазнала нелюдських випробувань, варті того, щоб бути почутими.

398(477)
Б 90
Буйських, Ю. Жіночі образи української міфології. Колись русалки по землі ходили...  / Ю. Буйських. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 320 с.

Здавна й дотепер українці вірили в русалок, відьом та потерчат, уважали, що «нечистий» дух передчасно померлих змушує їх «ходити» після смерті й шкодити живим, а лісами сновигають звабники-перелесники. Доля та Смерть в уявленнях людей були цілком реальними створіннями, які мали жіночу подобу, так само як Пропасниця та Чума, Неділя і П’ятниця… Розмаїття надприродних істот, чиє походження, вигляд і функції тісно пов’язані із повсякденням людей, становить складну систему міфологічних уявлень населення України. Ця книжка — поєднання наукової інтерпретації міфологічних вірувань і уявлень українців та «живих» усних текстів, записаних авторкою від носіїв традиції в різних регіонах України. Традиційні жіночі постаті української міфології проаналізовані разом із такими явищами культури, як народна релігійність і народна медицина. Книжка орієнтована на широку читацьку аудиторію та буде цікавою кожному, хто прагне поглибити свої знання з української культури.

94(47+57)"1945"
П 39
Плохій, С. М. Ялта. Ціна миру / С. М. Плохій ; пер. з англ. Н. Коваль. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 416 с.

Третє лютого 1945 року. До вілл поблизу чорноморського курорту Ялта прибули два найпотужніші лідери демократичного світу — Рузвельт і Черчилль. Вони називали себе аргонавтами, які дісталися чорноморського узбережжя, щоб відібрати золоте руно у дракона, що ніколи не спав. Золотим руном мало стати завершення війни, а драконом був господар маєтку, Йосип Сталін. Ця доленосна зустріч визначила стратегію перемоги над Німеччиною та Японією. Проте роками довкола наслідків ялтинської конференції точаться запеклі суперечки: чи не поклало це початок холодній війні? Чи відповідало американським інтересам наполягання приєднати СРСР до війни з Японією? Хто продав Східну Європу? Чи дійсно західні лідери могли змінити в Ялті хід історії? Спираючись на нещодавно розсекречені радянські документи, неопубліковані щоденники, листи й протоколи зустрічей, Сергій Плохій не просто дає відповіді на ці запитання, а й ставить нові, не менш гострі та провокативні. Сергій Плохій — професор історії й директор Українського наукового інституту Гарвардського університету, один із провідних фахівців з історії Східної Європи, член наукової ради «Українського історичного журналу». Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка. Автор дев’яти книжок, зокрема бестселерів «Брама Європи», «Остання імперія», «Козацький міф» та «Убивство у Мюнхені. По червоному сліду». Найвідомішою роботою Сергія Плохія є книга «Ялта. Ціна миру».

159.9
Ф 91
Фромм, Е. Втеча від свободи / Е. Фромм ; пер. з англ. М. Яковлєв. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 288 с.

Еріх Фромм — видатний німецький філософ і психоаналітик, один із засновників неофройдизму, автор книжки "Мистецтво любові" та ще низки праць, які вважаються класичними у психології. Основоположник психоаналізу Зиґмунд Фройд говорив: "Більшість людей насправді не хочуть свободи, тому що вона передбачає відповідальність, а відповідальність лякає людей". Може, тому втеча від свободи цілком прийнятна для більшості? Еріх Фромм розкриває перед читачем саму суть свободи, чим вона є для сучасної особистості. Чи існує зв’язок між авторитарними режимами та втечею від свободи? Як пояснити той факт, що деякі люди добровільно відмовляються від незалежності, віддаючи перевагу рабству й обираючи конформізм? Чому свобода може спричиняти почуття самотності, страху та безсилля? І чи справді свобода має дві форми - хорошу й погану? Еріх Фромм розглядає феномен свободи і відповідає на ці одвічні питання.

579
С 53
Снайдер Сакс, Д. Мікроби гарні та не дуже : здоров’я і виживання у світі бактерій / Дж. Снайдер Сакс ; пер. з англ. Я. Лебеденко. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 336 с.

Ми звикли, що з мікробами слід боротися. А якщо насправді вони — ваші захисники? Ця книжка переверне уявлення людства про мікроби й гігієну. Наводячи цікаві факти з наукових досліджень, Джессіка Снайдер Сакс розповідає, які мікроби є гарними, а які не дуже, звідки вони беруться і як потрапляють до нашого тіла; чи дійсно вони сприяють появі хвороб, або, навпаки, можуть їх подолати; як позбутися мікробів і чи варто взагалі це робити. Джессіка Снайдер Сакс — спеціаліст з імунології, мікробіології та інфекційних захворювань, відома журналістка, редактор популярного щотижневика Popular Science, регулярно пише для таких авторитетних видань, як: Discover, National Wildlife та Health, співпрацює з відомими американськими і канадськими науково-популярними журналами.

811.161.2
К 49
Клименко, Н. Українська легко! / Н. Клименко, П. Мельник-Крисаченко. - 2-е вид. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 288 с.

Українська без суржику, русизмів і кальок за допомогою інфографіки! Видання з наочними ілюстраціями та стислими правилами, прикладами вживання і корисними статтями. Цю книжку створено з мрією про те, що колись в Україні буде модно знати декілька мов, а говорити українською.
Видання для тих, хто:
– спілкується українською і хоче вдосконалити свої знання;
– прагне запобігти помилковому слововживанню;
– бажає дізнатися нові фразеологізми й синоніми;
– намагається уникнути вживання не властивих українській мовній традиції зворотів і висловів.

614
Г 12
Габбард, Д. Перша невідкладна допомога своїми руками : що робити, якщо швидка не поспішає / Дж. Габбард ; пер. з англ. Я. Лебеденко. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 336 с.

Карета швидкої не завжди швидка. Затори на дорогах, аварії, складні погодні умови — чимало ситуацій можуть затримати лікарів, на яких ми так чекаємо. Але навіть секунда зволікання деколи коштує потерпілому життя. Що робити, коли поруч немає фахівця-медика і необхідно надати першу допомогу собі чи іншій людині? Хапати посібник Джеймса Габбарда, сімейного лікаря із 30-річним досвідом. Він має бути в кожній аптечці, поруч із бинтом і знеболювальним. Забиття, порізи, переломи, обмороження та відмирання, кровотеча, отруєння, запаморочення, стрибки артеріального тиску, аритмія, епілептичні напади, інсульт, судоми, втрата свідомості, опіки, колоті й різані рани, укуси тварин і комах — ця книга містить усе, що необхідно знати про найпоширеніші проблеми зі здоров’ям у дорослих та дітей, аби завжди бути напоготові.

94(100)
Х 20
Харарі, Ю. Н. Людина розумна : історія людства від минулого до майбутнього / Ю. Н. Харарі. - 2-е вид., випр. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 544 с.

Дослідження, яке ламає уставлені уявлення про земну історію від появи людини і народження мови до наших днів та примушує задуматись: шлях розвитку наших предків міг би бути зовсім іншим. Долучіться до історичної розвідки і вас приголомшать неочікувані і сміливі припущення. У книжці ви не знайдете нудної хронології і сухих дат, але разом з автором будете розмірковувати про численні «Чому?».  Автор книги — доктор Юваль Ной Харарі, професор кафедри історії Єврейського університету в Єрусалимі. 

94(477)"1920/..."
Г 75
Грабовський, С. Убити Сталіна, інакше його міфи вб’ють нас  : соц. міфологія "найкращого друга фізкультурників" і його послідовників / С. Грабовський. - К. : Стилос, 2019. - 504 с.

Книга присвячена соціально-історичній міфології, яка цілеспрямовано формувалася в Україні пропагандистськими та каральними органами в часи сталінізму і постсталінізму та продовжує формуватися зараз за допомогою російських мас-медіа й тих ЗМІ України, власники яких тією чи іншою мірою є адептами «русского мира». Вплив цієї міфології на свідомість і підсвідомість українських громадян істотно гальмував, гальмує і гальмуватиме, а часом і відкидатиме назад процеси формування модерної нації та становлення демократичної європейської Української держави. Книга містить чимало дискусійних положень, вводить у сферу громадського дискурсу низку нових концептів, покликаних пояснити та прояснити чинну українську ситуацію, і може бути рекомендована науковцям, учителям, студентам, усім тим, хто небайдужий до перспектив розвитку країни.
 

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день