Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2019-11-18

159.9
Ш 28
Шаткін, Д. П. Народжені бути вільними : чому підлітки ризикують та як захистити їх від небезпек / Дж. П. Шаткін ; пер. з англ. О. Замойська. - К. : КНИГОЛАВ, 2019. - 304 с.
 

Підлітковий вік – страшне словосполучення для батьків, які пережили цей непростий період зі своїми дітьми чи тільки чекають на цей нього. Неконтрольована поведінка, конфліктність, загравання з небезпекою, вдавана байдужість – неповний перелік викликів, з якими татусям і мамусям доведеться жити, але в жодному разі не боротися. Чому? Бо у всього є свої причини. Розібратися у них, а також у специфіці психологічного та фізіологічного розвитку підлітків, тонкощах спілкування з ними у період статевого дозрівання, допоможе книжка Джесса П. Шаткіна – визнаного американського спеціаліста, кандидата наук, фахівця у галузі громадського здоров'я, заступника директора з питань освіти в Центрі дослідження дитинства Гассенфелдської дитячої лікарні медичного центру Нью-Йоркського університету «Ланґон», викладача дитячої та підліткової психіатрії та педіатрії на медичному факультеті Нью-Йоркського університету.

330.3(569.4)
Й-75
Йоріш, А. Нехай будуть з вами інновації : як ізраїльська винахідливість рятує світ / Ф. Йоріш ; пер. з англ. З. Тіммерман. - К. : Yakaboo Publishing, 2019. - 272 с.

Аві Йоріш, підприємець та експерт із Близького Сходу, розповідає про винаходи, які покращують життя мільярдів людей у цілому світі, допомагають годувати голодних, лікувати хворих, рятувати життя. Це історії про відвагу та завзяття винахідників у медицині та сільському господарстві, обороні та енергетиці. Це історії країни, яка, шукаючи рішення для своїх локальних викликів і проблем, знайшла рішення, що стають у пригоді за тисячі кілометрів від Ізраїлю. Це і мобільні команди парамедиків, які встигають туди, куди не встигає звичайна «швидка», і система крапельного зрошування, і глибинне стимулювання мозку, і системи кібербезпеки.  Аві Йоріш пояснює, як працює специфічна ізраїльська культура інновацій, у підґрунті якої – релігійне переконання, що добрі євреї мають направляти світ, tikkun olam. У сучасній інтерпретації ці слова давньої молитви означають шукати рішення для складних проблем у медицині, рятувати довкілля і зберігати активну громадянську позицію. Для героїв та героїнь цієї книжки — лікарів, науковців, агрономів, ботаніків, інженерів, юдеїв, християн і мусульман —  «направляти світ» стало головною метою.

1(44)
Б 15
Бадью, А. Століття / А. Бадью ; пер. з фр. А. Рєпа. - 2-е вид., випр. - Львів : Вид-во Анетти Антоненко, 2019. - 304 с.

Ця книжка – водночас знайомство з думкою видатного французького філософа Алена Бадью (нар. 1937), а також філософське переосмислення ХХ століття. Автор прагне дати висловитися самому століттю, його різноманітним практикам, голосам його активістів – політичних, художніх, поетичних, театральних, наукових, психоаналітичних тощо. На переконання Бадью, головна пристрасть, що рухала століття, була «пристрасть реального»: ХХ століття надихалося не мріями, ілюзіями та утопіями, а саме мужністю поглянути реальному в вічі, стати частиною події, перейти до прямої реалізації, винайти щось нове – насамперед «нову людину» замість «старої». Саме тому все ХХ століття перебуває в парадигмі Війни, епічного зіткнення віч-на-віч, співіснування непоєднуваних речей. Усі активісти століття живуть і творять у фігурі антагонізму, зсередини якого потрібно відшукати нову організаційну дисципліну думки, нове «братерство», нове «ми». Сьогодні, залишаючись вірними пристрасті ХХ століття, нам треба запитати вслід за Бадью: «Що значить «ми» в часи миру, а не війни?». Книжка споряджена кількома додатковими текстами, що глибше розкривають погляди філософа на деякі особливості століття: ґрунтовна розмова з автором про його тези навколо «Століття», панорама сучасної французької філософії, фундаментальні аспекти емансипативної політики, ідея комунізму, зв’язок демократії з корупцією тощо. Книжка розрахована на філософів, культурологів, істориків, літературознавців і теоретиків мистецтва.

316.3(73)
Ф 73
Флорида, Р. Homo creativus : як новий клас завойовує світ / Р. Флорида ; пер. з англ. М. Яковлєв. - К. : Наш формат, 2018. - 432 с.

 «Homo creativus» - світовий бестселер, який здобув премію «Проривна ідея 2004 року» від Harvard Business Review і неодноразово потрапляв у топ-100 на Amazon. Уперше феномен креативного класу Річард Флорида описав ще 2002 року в книжці, яка сьогодні стала класикою. «Homo creativus» - доповнене й оновлене видання, у якому автор показує, як змінився світ із появою нового економічного класу, і яка його визначальна роль у подальшому розвитку суспільного життя. Книжка для всіх, хто цікавиться економікою, урбаністикою та соціальними процесами навколо нас. Книжка дає змогу по-новому поглянути на повсякденну дійсність, показує, як мотивувати креативних людей і розкрити їхній потенціал заради поліпшення вашого бізнесу чи творення нового майбутнього.

159.9
К 18
Камп, П. Прорив у швидкості читання : книжка за день - це реальність / П. Камп ; пер. з англ. В. Глінка. - К. : Наш формат, 2018. - 336 с.

Американський президент Теодор Рузвельт устигав «ковтнути» книжку перед сніданком. Інвестор Ворен Баффет прочитує по 500 сторінок щодня. Засновник Microsoft Білл Ґейтс щотижня перегортає останню сторінку цікавого йому видання. У чому таємниця їхнього супервстигання? Автор цієї книжки переконує, що таких результатів можна досягнути, опанувавши техніку скорочитання. Для найширшого кола читачів, усіх, хто прагне саморозвитку та хоче встигати читати більше книжок. Завдяки простій та ефективній методиці ви зрозумієте, як швидко сприймати й запам’ятовувати текст, які трюки застосовувати та як налаштувати внутрішній спідометр. Ви зможете самостійно засвоїти техніку скорочитання і вже через тиждень помітите перші результати.

929(410.1)
Г 24
Гаффнер, С. Черчілль : біографія / С. Гаффнер ; пер. з нім. Р. Осадчук. - К. : Вид-во Жупанського, 2019. - 160 с.

Постать Вінстона Черчілля (1874–1965), представника давньої аристократичної родини, британського прем’єр-міністра часів Другої світової війни та Нобелівського лауреата з літератури, бентежила уми багатьох істориків. Чудову нагоду дослідити життя Черчілля мав німецький письменник та історик Себастіан Гаффнер, який з 1938 до 1954 року жив у політичному екзилі в Лондоні. Черчілль, який вже у тридцяті роки минулого сторіччя вважався потужною політичною фігурою Великої Британії, під час Другої світової війни став справжнім живим символом британського опору, одним з найвизначніших героїв антигітлерівської коаліції. Життя Черчілля було сповнене несподіваних драматичних злетів і не менш драматичних падінь. 1940 року здавалося, що кар’єра шістдесятип’ятирічного політика залишилася в минулому, проте саме тоді настав його зоряний час. Черчілль одержав владу, коли Велика Британія опинилася на межі катастрофи, проте він зумів з гідністю привести свою країну до великої перемоги. Біографія, яку пропонує читачам Гаффнер, незважаючи на свою лаконічність, зображає Черчілля не лише як державного діяча і політика, але також як воїна, письменника, шукача пригод, надзвичайно багатогранну людину, одного з тих творців світової історії XX століття, які зробили наш світ таким, яким ми його знаємо.

373.2
Г 52
Главацька, Т. Є. Дитячий садок. Що робити, якщо.? : ситуації, які можуть трапитися з дитиною у дитсадку / Т. Є. Главацька. - Харків : Основа, 2019. - 80 с.

Дитячий садок — перший крок дитини у самостійне життя. На цьому шляху можуть трапитися складні ситуації й негаразди, адже дитина тільки вчиться й набуває досвіду. Ця книга — помічник батькам і дитині в питаннях на кшталт «Що робити, якщо...» Побудована вона за принципом: ситуація — коментар психолога — вирішення — профілактика. У книзі також наведені «шкідливі поради», щоб батьки мали можливість подивитися на себе з боку й помітити свої помилки. Книга адресована батькам малят від 2 до 6 років.

51
С 86
Строґац, С. Екскурсія математикою : як через готелі, риб, камінці і пасажирів зрозуміти цю науку / С. Строґац ; пер. з англ. А. Дудченко. - К. : Наш формат, 2019. - 256 с.

Математика — це не прісний набір формул. Вона скрізь, якщо знати, куди поглянути. Як розгледіти синусоїди у смужках зебри? Що таке «математика матраців»? Як кидки в баскетболі пояснюють основи лічби? У цій книжці автор проведе математичну екскурсію: від рівня садочка до університетського, даючи можливість будь-кому розібратися в цьому предметі й полюбити його. Книжка для найширшого кола читачів, всіх, хто любить математику або навпаки не розуміє її, для батьків, викладачів. Навіть якщо маєте страх перед математикою, ви просто не зможете відірватися від книжки та зрештою зрозумієте цей предмет. Книжку перекладено 15-ма мовами.

342(477)
Я 11
Я і Конституція / Л. Денисенко [и др.] ; намалювала Ж. Олійник. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. - 88 с.

Чи знаєш ти, що таке Конституція України? І як в одній книзі може поміститися все наше життя і життя всієї країни? Адже Конституція — це не просто набір правил про державу, про вибори, права і обов’язки суспільства та кожного громадянина. Це найвищий закон, який встановлює та визначає державний устрій, контролює владу, нагадує про повагу і який, наче компас, дозволяє тобі почуватися у безпеці та здійснювати усі свої мрії. Конституція як компас? Так! Бо у ній про те, хто ти як особис­тість і хто ми як народ на карті світу, яка наша точка відліку і який керунок маємо обрати, щоб іти у правильному напрямку.

613
Н 20
Найк, А. Як я дорослішаю : посіб. для дівчат / А. Найк ; пер. з англ. В. Левицька ; іл. С. Горн. - К. : КНИГОЛАВ, 2019. - 48 с.

Дорослішати — круто! Але водночас це трішки хвилююче і навіть лячно… Як усе це відбуватиметься? Чого чекати? Чи з усім вдасться впоратися? Не хвилюйся! Найкраще, що ти можеш зробити, аби підготуватися до підліткового віку, — це дізнатися, як саме змінюватимуться твої тіло і почуття. Ця книжка — твій провідник у мандрівку дорослішання. У ній просто й зрозуміло пояснюється, як влаштований твій організм і які зміни чекають на нього в найближчі кілька років. А ще тут є безліч корисних порад і підказок, які допоможуть тобі з усім впоратися. Дізнавайся більше про самого себе — і розпочинай новий етап життя сміливо та впевнено!

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день