Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2019-11-18

1
М 98
Мюллер, Р. Фізика часу : усе відбувається зараз / Р. Мюллер ; пер. з англ. А. Замоцний. - К. : Наш формат, 2019. - 344 с.

Час впливає не лише на наше сприйняття повсякдення, але й на функціонування об'єктів, які нас оточують. Наприклад, система GPS, яка допомагає нам орієнтуватися, - не могла б працювати коректно, якби ми не розуміли дивовижних властивостей часу та його зв'язків із простором, великими швидкостями та гравітацією. Яким чином час розтягується чи стискається? Що означає, коли ми кажемо: «час плине»? Як можна описати поняття зараз? Книжка для всіх, кому цікава наука, хто захоплюється науково-популярною літературою. У цій книжці фізик Річард Мюллер детально пояснює, що таке час, у чому суть цього явища з точки зору фізики, а також змальовує образ того, що означає поняття теперішнього моменту.

94(477.83/86)"1941/1945"
К 56
Ковба, Ж.  Людяність у безодні пекла : поведінка місцевого населення Східної Галичини в роки "остаточного розв’язання єврейського питання" / Ж. Ковба ; Нац. Ун-т "Києв.-Могил. акад.", Центр дослідж. історії та культури східноєвроп. єврейства, Центр Євр. гуманіт. дослідж. - Вид. 4-те, випр. і допов. - К. : Дух і Літера, 2019. - 296 с.

На матеріалах архівних джерел, мемуарів, записаних автором усних спогадів корінних галичан: українців, поляків, євреїв - свідків подій, розглянуті соціальні, економічні умови життя трьох народів у міжвоєнні роки, в роки Другої світової війни. Основна увага приділена поведінці місцевого населення в роки так званого «остаточного вирішення єврейського питання». Вперше публікуються імена галичан: поляків та українців, знищених фашистами за допомогу євреям. Більш повно, ніж у попередників, представлено дані про галичан - Праведників народів світу. Представляє інтерес для істориків, соціологів, українознавців, тих, хто цікавиться історією, сучасністю, перспективою міжнаціональних відносин.

572
Р 18
Райх, Д. Хто ми такі? : походження людини крізь призму ДНК / Д. Райх ; пер. з англ. А. Марховська. - К. : Наш формат, 2019. - 368 с.

Історія науки показує, як небезпечно бути переконаним у тому, що знаєш істину. Усі помилки — починаючи від уявлення, що Земля пласка, а Сонце обертається навколо неї — мають стати для нас попередженням і навчити піддавати сумнівам інформацію та не довіряти стереотипам. Генетик Девід Райх переконаний: геномна революція стрімко ламає наші уявлення про минуле. Чим ми відрізняємось одне від одного? Що таке ідентичність? У своїй книжці дослідник описує сучасні відкриття, пов’язані з вивченням і порівнянням стародавньої та сучасної ДНК.

32
Ф 94
Фукуяма, Ф. Політичний порядок і політичний занепад : від промислової революції до глобалізації демократії / Ф. Фукуяма ; пер. з англ.: Т. Цимбал, Р. Корнут. - К. : Наш формат, 2019. - 608 с.

Вивчення розвитку людських суспільств не зводиться до каталогізації видатних постатей, подій, конфліктів і політичних рішень. Щоб зрозуміти основні процеси та поворотні моменти, слід дослідити, як виникали, змінювалися й занепадали політичні інститути — переконує професор Стенфордського університету Френсіс Фукуяма. У другому томі своєї праці він аналізує, як розвивалися та взаємодіяли держава, право й демократія протягом останніх двох сторіч. Українське видання виходить зі спеціальною передмовою автора.

911.3
Ф 73
Флорида, Р. Криза урбанізму : чому міста роблять нас нещасними / Р. Флорида ; пер. з англ І. Бондаренко. - К. : Наш формат, 2019. - 320 с.

Сучасні міста колонізували заможні й успішні люди, залишивши далеко позаду жителів сіл і містечок. Хаби, коворкінги і хайтек-інновації поглинули парки, магазини та кав’ярні. Розбудова міст і міських районів призвела до нестримного збільшення орендних плат і концентрації багатства. У цій книжці економіст і соціолог Річард Флорида розглядає кризу, що спричинила нинішній тип урбанізації. Книжка для всіх, хто цікавиться урбаністикою, розвитком міст, інноваціями. Річард Флорида аналізує вплив сучасної урбанізації на економіку всього світу та пропонує варіанти, як подолати виклики сучасних міст.

330.3(569.4)
С 31
Сенор, Д. Країна стартапів : історія ізраїл. екон. дива / Д. Сенор, С. Синґер ; пер. з англ. М. Лузіна. - Третє вид. - К. : Yakaboo Publishing, 2019. - 368 с.

Ізраїль - маленька країна, яка майже не має переваг на географічній і економічній мапі світу. Їй лише 60 років, населення - 7,1 млн людей, немає суттєвих корисних копалин, а довкола - хаос Близького Сходу. І тим не менше, саме ця маленька країна за короткий проміжок часу стає однією з передових держав світу. У чому секрет такого перевтілення? Це заслуга особливостей національного характеру, загартованого історією духу, розуму чи просто збіг обставин? На ці питання дає відповідь американський інвестор Ден Сенор книгою «Країна стартапів. Історія ізраїльського економічного дива». Довгоочікуване україномовне видання світового бестселера.

159.9
Г 80
Гресь, А. Як пригорнути кактус? : кн. для батьків, які хочуть зрозуміти своїх підлітків / А.  Гресь. - Харків : Основа, 2019. - 208 с.

«Виховувати підлітка нелегко». Це вам скаже будь-хто з батьків, які вже це пережили. У цьому віці діти схильні до мінливого настрою, відчуженості, ексцентричності, піддаватися різним віянням та всіляко шукати місце в житті навіть в самих, як може здатися, невідповідних для цього місцях. У свою чергу батьки не встигають за тим, як швидко їх дитина дорослішає та намагається бути схожим на дорослого. Але зневірятися не варто! Нехай немає універсального посібника, який вирішив би всі проблеми, поради з книги «Як пригорнути кактус» допоможуть знайти спільну мову, згладити гострі кути та краще зрозуміти підлітка. Це інформативна та містка книга з підліткової психології, яку буде корисно прочитати всім! У ній читачі знайдуть відповіді на багато цікавих питань про виховання підлітків та можливість обрати те рішення, яке здається найбільш слушним для їх сім'ї.

613
В 44
Вілкінсон, Ф. Як я дорослішаю : посіб. для хлопців / Ф. Вілкінсон ; пер. з англ. В. Левицька ; іл. С. Горн. - К. : КНИГОЛАВ, 2019. - 48 с.

Дорослішати — круто! Але водночас це трішки хвилююче і навіть лячно… Як усе це відбуватиметься? Чого чекати? Чи з усім вдасться впоратися? Не хвилюйся! Найкраще, що ти можеш зробити, аби підготуватися до підліткового віку, — це дізнатися, як саме змінюватимуться твої тіло і почуття. Ця книжка — твій провідник у мандрівку дорослішання. У ній просто й зрозуміло пояснюється, як влаштований твій організм і які зміни чекають на нього в найближчі кілька років. А ще тут є безліч корисних порад і підказок, які допоможуть тобі з усім впоратися. Дізнавайся більше про самого себе — і розпочинай новий етап життя сміливо та впевнено!

614
К 14
Казьміна, С. Нестрашна енциклопедія безпеки для дорослих та дітей [Текст] : як навчити дитину правильної поведінки без залякувань і погроз / С. Казьміна, В. Баланова. - Харків : Основа, 2019. - 96 с.

Безпека життя дітей турбує кожного. Як зробити так, щоб малюки скрізь і завжди почувалися повністю захищеними від будь-яких неприємностей? Ця книга — своєрідна пігулка для батьків від переживань за безпеку дітей. З книги ви дізнаєтеся про те, як захистити свою дитину від викрадача в реальному житті, від педофіла — у віртуальному; як зрозуміти, що дитина готова до самостійних прогулянок і походів до школи, як навчити її розпізнавати небезпеку й уникати її; як забезпечити безпеку дітей удома, в парку, на вулиці. Книга адресована як допитливим дітям, так і дорослим — дбайливим батькам, бабусям і дідусям.

92
В 54
Вітлі, А. Історія живопису : [для дітей серед. і ст. шк. віку] / А. Вітлі ; мал.: У. Мейєр, І. Макні. - К. : Країна мрій : Компанія ОСМА, 2015. - 96 с.

Читаючи цю книжку, ви дізнаєтеся про зародження і становлення живопису, пройшовши шлях від давніх-давен до наших днів. Ви матимете змогу зазирнути в печери з дивовижними малюнками прадавніх художників, в палаци і піраміди давнього Єгипту, де складний настінний розпис виконували тисячі ремісників, побувати у Стародавній Греції і Стародавньому Римі, де працювали митці, які залишили людству безсмертні витвори мистецтва. Наприкінці цієї захопливої мандрівки ви опинитеся у сучасній художній майстерні, де побачите, як можна створювати витвори мистецтва за допомогою новітніх технічних засобів.

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день