Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2019-11-19

658
Б 68
Бланк, С. Священна книга стартапера : як збудувати успішну компанію / С. Бланк, Б. Дорф ; пер. з англ. Н. Валевська. - К. : Наш формат, 2019. - 512 с.

Cтapтaп — цe нe змeншeнa вepciя вeликиx кoмпaнiй. Нacпpaвдi цe унiкaльнa фopмa бiзнecу, якa пoтpeбує влacниx пiдxoдiв дo плaнувaння й зaпуcку пpoдуктiв. Бiзнec-eкcпepт Cтiв Блaнк, чию мeтoдику виклaдaють у тaкиx нaйбiльшиx унiвepcитeтax cвiту, як Бepклi тa Cтeнфopд, тa пiдпpиємeць Бoб Дopф пpoпoнують дeтaльну пoкpoкoву iнcтpукцiю, як пepeтвopити iдeю cтapтaпу нa дiєвий тa пpибуткoвий бiзнec. Книжкa для вcix, xтo цiкaвитьcя чи вжe зaймaєтьcя бiзнecoм, xoчe пepeвipити тa вдocкoнaлити бiзнec- пpoцecи aбo пoбудувaти бiзнec з нуля. Цe книгa, дe cтapтaпep знaйдe вiдпoвiдь нa вci питaння. У нiй є пpaктичнi пopaди, дeтaльнi cxeми, чeклicти, щoб пepeвipити, чи зaпpaцює вaшa iдeя, знaйти пoтeнцiйниx клiєнтiв для cтapтaпу тa нaвчитиcя пpocувaти cвiй пpoдукт як oфлaйн, тaк i oнлaйн.

613.2
М 82
Москоні, Л. Їжа для мозку : наука розумного харчування / Л. Москоні ; пер. з англ. В. Глінка. - К. : Наш формат, 2019. - 336 с.

Наш мозок - особливий орган. Його робота безпосередньо залежить від їжі, яку ми споживаємо. Однак поради, які ми щодня бачимо в інтернеті, часто суперечливі й непослідовні. Одного дня ми читаємо, що треба за будь-яку ціну уникати холестерину, а наступного - що він навпаки підтримує здоров'я мозку. Проблема таких сенсаційних заяв у тому, що лише мізерну їх частку було ретельно перевірено. То якою має бути їжа для мозку? Чи здатна лише сама оливкова олія врятувати від «Альцгеймера»? Яка глюкоза потрібна нашому мозкові? І як зробити свій корисний раціон не лише поживним, а й смачним? Для всіх, хто цікавиться здоровим способом життя, хоче покращити свій режим харчування, дізнатися більше про роботу мозку. У цій книжці нейродослідниця Ліса Москоні аналізує, що наука каже про харчування для здоров'я мозку, як раціон впливає на роботу цього органу й чому дієта для мозку може відрізнятися від тієї, що потрібна решті тіла.

316.4
К 90
Кулеба, Д. Війна за реальність : як перемагати у світі фейків, правд і спільнот / Д. Кулеба. - К. : КНИГОЛАВ, 2019. - 384 с.

Постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба написав книжку про поведінку в інформаційному просторі та роботу з комунікаціями в Україні. «Війна за реальність: Як перемагати у світі фейків, правд і спільнот» – це справжній посібник з захисту персональних даних, розвитку критичного мислення та протидії маніпуляціям в епоху масової інтернетизації та діджиталізації. Орієнтуючись на приклади з України, інших країн та досвід компаній, автор проаналізував, як відбувається війна за реальність та виокремив п’ять правил, які допоможуть у ній перемогти. Основним поштовхом до написання книжки була анексія Криму та початок збройної агресії зі сторони Росії, адже брехня та маніпуляції, які поширюються за допомогою інтернету стали невід’ємною частиною цієї війни. Й українське суспільство виявилося не готовим захищати свій інформаційний простір. Книга Дмитра Кулеби буде корисна не лише медійникам та комунікаторам, але й у першу чергу всім тим, хто має сторінку в Facebook, любить читати Twitter, дізнається новини з сайтів інформагентств та взагалі використовує інтернет не лише для того, щоб подивитися смішні ролики.

930
Х 20
Харарі, Ю. Н. Homo Deus. За лаштунками майбутнього / Ю. Н. Харарі ; пер. з англ. О. Дем’янчук. - 2-ге вид. - К. : BookChef : Форс Україна, 2019. - 512 с.

Протягом минулого століття людству вдалося зробити неможливе: приборкати голод, епідемії і війни. Здається, що в це важко повірити, проте, як пояснює Харарі в своєму фірмовому стилі - досконалому і захопливому - голод, епідемія і війна трансформувалися з незрозумілих і неконтрольованих сил природи у виклики, якими можна керувати. Вперше в історії більше людей помирає від переїдання, ніж від голодування; більше людей помирає від старості, ніж від інфекційних захворювань; і більше людей скоюють самогубство, ніж вбито солдатами, терористами і злочинцями взятими разом. У середнього американця в тисячу разів більше можливостей померти від харчування у МакДоналдсі, ніж бути вбитим Аль Каїдою.

94(47+57)"194"
С 88
Стяжкіна, О. Стигма окупації: радянські жінки у самобаченні 1940-х років / О. Стяжкіна ; Нац. ун-т "Києв.-Могил. акад.", Центр Євр. гуманіт. дослідж., Центр дослідж. історії та культури східноєвроп. єврейства. - К. : Дух і Літера, 2019. - 384 с.

«Стигма окупації: радянські жінки у самобаченні 1940-х років» – це книжка про війну та неспроможність людей осягнути окупаційний досвід як у момент його проживання, так й у перші роки після вигнання нацистів. Дослідження побудовано навколо історії трьох жінок та двох режимів, один з яких змушував своїх громадянок бути радянськими й героїчно загинути, а інший – нацистський – зректися й радянського, й людського. У книжці йдеться про розпач й виживання, про відмінності у розумінні та сприйнятті добра й зла, про пошуки й обрання стратегій життя та смерті, про тонкі й непевні грані між колаборацією та праведністю, спротивом та відстороненням, мародерством та підтримкою інших. Це також аналіз жіночого досвіду й травматичного й нестабільного процесу пошуку слів та механізмів самоописання у контекстах «подвигу», «зради», «ворогів», «героїв», що змінювались впродовж 1940-х років як внаслідок внутрішніх інтенцій дієвиць, так й під тиском усталених державних пропагандистських настанов щодо «правильної поведінки» радянських громадян під окупацією. Це історія формування державної політики стигматизації окупованих й самостигматизації людей, що вважали себе радянськими. Це історія нелінійності досвіду війни, викладена некодифікованою мовою самих жінок, одна з яких шукала для себе канонічної героїчної біографії, друга сміливо й відчайдушно боролася за виживання, а третя – рятувала інших без огляду на ризик покарання нацистською або радянською владою.

81
Б 90
Булаховський, К. А. Цікаве мовознавство / К. А. Булаховський. - 2-ге вид., перероб. і розшир. - Львів : Апріорі, 2019. - 200 с.

Пропонована книжка запрошує читача в неймовірний і чарівний світ мовознавства. У ній ви дізнаєтесь, що таке мова, скільки мов на світі, якими можуть бути мови цивілізацій інших планет, як розшифрували єгипетські ієрогліфи та багато іншого. Значну увагу приділено українській мові – нашому з вами духовному багатству. Крім української, згадано десятки інших мов, наведено багатий ілюстративний матеріал, у тому числі призабуту українську лексику, приклади з фольклору та художньої літератури. Видання адресоване учням, батькам, учителям, студентам, викладачам, усім, хто цікавиться мовними питаннями.

159.9
М 19
Малихіна, М. С. Дитина у світі емоцій / М. С. Малихіна. - Харків : Основа, 2019. - 160 с.

Емоції оточують нас щомиті, без них життя просто не можливе. Ми радіємо чи сумуємо, захоплюємось чи розчаровуємось, сміємося, сумуємо, лютуємо, можемо бути сповнені щастя або журби. Емоції можуть виникати попри наше бажання, а іноді нам навіть важко впоратися з ними. Ця книга написана для батьків, які прагнуть розуміти свою дитину, допомогти їй навчитися контролювати свою емоційну поведінку, хочуть дізнатися, що таке емоційний інтелект і як він формується. Дорослі дізнаються, чому в дітей виникають істерики, агресія, страхи і як слід поводитись у подібних ситуаціях. І взагалі, щастя — це теж емоція. Бути щасливим можна навчитися і навчити дитину! Мабуть, саме цього бажають батьки.
 

37
Г 80
Гресь, А. Школа навиворіт. Що робити, якщо...? : ситуації, які можуть трапитися з дитиною в школі / А.  Гресь ; худ. О. Бабій. - Харків : Основа, 2019. - 80 с.

Ця книга адресована всім мамам і татусям, а також учителям, які допомагають дітям навчитися бути учнями. "Перший раз у перший клас" - це досить складне випробування для дитини. Шкільне життя для маленького учня часто видається нелегким. І справа взагалі не в оцінках. У книзі для дбайливих дорослих наведені підказки щодо того, як не допустити проблему, як допомогти, якщо вона вже виникла, а також пропонований аналіз найпоширеніших проблем, які можуть виникнути в дитини як у перші шкільні дні, так і пізніше.

32
Ф 89
Фріт, А. Політика для початківців : [для читання дорослими дітям мол. шк. віку] : [для самост. читання дітям серед. шк. віку] / А. Фріт, Р. Гор, Л. Стоуелл ; пер. з англ. В. Левицька ; іл. К. Стовер ; експерти з політики: Ґ. Дрочон, Д. В’єгофф. - К. : КНИГОЛАВ, 2019. - 128 с.

Книжка «Політика для початківців» у зрозумілій формі розкаже юним читачам про правління у країні, політичну систему, ідеології та ще багато цікавого. Зміни в нашій державі викликають чимало запитань у найменших. «Політика для початківців» стане справжнім інформаційним довідником, який допоможе батькам пояснити дитині про такі непрості речі як: права людини, свободу слова, фемінізм, вибори та голосування. Окрім пояснень та цікавих діалогів у книжці, «Політика для початківців» має окремий словник із найпоширенішими визначеннями. Книжка прийде в нагоді не лише для дітей, але і для дорослих.

658
Б 59
Біденко, С. Книга юного підприємця : 9 детальних планів своєї справи для підлітків / С. Біденко, І. Золотаревич. - Харків : Основа, 2019. - 144 с.

Ця книга – важливий крок підлітка в організації власної прибуткової справи. Адже в ній йдеться про реальні способи заробітку, даються корисні поради щодо подієвого плану створення своєї справи. Книга юного підприємця допоможе організувати свою роботу та роботу команди; знайти спільну мову з партнерами, замовниками, клієнтами; відстежувати доходи і витрати; зрозуміти, як влаштований великий і маленький бізнес, і головне: заробити свої власні перші гроші. Створювати та розвивати свою власну справу це цікаво! Переконайся в цьому сам!

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день