Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ НАУКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА БІБЛІОГРАФІЇ

2020-01-23
015(477.87)"2020"
К 17
Календар краєзнавчих пам’ятних дат Закарпаття на 2020 рік : рек. бібліогр. посіб. / Департамент культури Закарпат. облдержадмін., КЗ "Закарпат. обл. універс. наук. б-ка ім. Ф. Потушняка" Закарпат. облради ; уклад.: Н. М. Куцова, М. Б. Бадида ; за участі: Є. Й. Слуцька, І. Р. Фофлак, І. М. Горват ; відп. за вип. О. А. Канюка.  –  Ужгород : TIMPANI, 2019.  –  312 с.  –  Імен. покажч.: с. 301-310. 
 
Календар-щорічник є орієнтиром для громадськості краю у перебігу подій, ювілеїв та пам’ятних дат у 2020 році. Основу календаря складають ґрунтовні наукові розвідки про визначних діячів краю, підготовлені провідними карпатознавцями. Окремим розділом подано календар знаменних дат, які відзначатиме в 2020 році громадськість світу та України. 
Представлені матеріали з успіхом можуть бути використані не лише в бібліотеках краю, але й у регіональній пресі, культосвітніх установах, навчальних закладах тощо.
 
 
 
 
050.9(477) 
Д 20
Дати і події : 2020 : календар знаменних дат № 1/2(15) / Нац. б-ка України ім. Я. Мудрого ; уклад. : В. О. Кононенко, О. І. Бохан [та ін.]. К. : НБУЯМ. – 2019. – 120 c. : a-іл. – Бібліогр. наприкінці розд. та у підрядк. прим.. – Покажч.: с. 108-111.
 
Календар «Дати і події», присвячений визначним річницям подій суспільно-політичного, наукового та культурно-мистецького життя України, які відзначатимуться у 2020 році. До випуску ввійшли помісячні переліки знаменних і пам’ятних дат на наступний рік, фактографічні довідки про ювілеї видатних особистостей, відомості щодо релігійних і професійних свят, днів заснування установ та населених пунктів України. 
Традиційно на початку розділів подано цифрові календарі на кожен місяць року, а також прислів’я, приказки та вірші українських поетів.
Завершує календар Перелік дат, уміщених у календарі, до яких було підготовлено статті за весь період існування видання (2013-2019 рр.). Матеріали переліку подаються у вигляді календаря з 1 січня по 31 грудня з посиланнями на рік, номер і сторінки, де надруковано відповідні матеріали. 
Видання адресовано працівникам культури і мистецтва, освітянам, широкому колу читачів.. Календар стане добрим помічником при плануванні роботи в закладах освіти і науки, зокрема в бібліотеках, інформаційних центрах. 
Надалі з відомостями про ювілейні дати на наступні роки можна буде ознайомитися в розділі «Календар знаменних і пам’ятних дат» сайту Національної  бібліотеки України імені Ярослава Мудрого http://nlu.org.ua/calendar_dat.php
019.94(477)
Н 35
Національна академія наук України. Анотований каталог книжкових видань. 2018 / упоряд. : М. В. Язвинська, Ю. В. Діденко. – К. : Академперіодика, 2019. – 404 с. – Покажч.: с. 395-402. 
 
Подано інформацію про збірники наукових праць, монографічні, науково-популярні, довідкові та навчальні видання, опубліковані вченими НАН України протягом 2018 року.
 
 
016:930(477)
К 67
Корнієвський Олександр Анатолійович : до 60-річчя від дня народж. : біобібліогр. покажч. / Нац. ін-т стратег. дослідж. ; Нац. ін-т стратег. дослідж. – К. : НІСД, 2019. – 52 с. : фот. кольор. – Бібліогр. у підрядк. прим. – Імен. покажч.: с. 43-45. – Предм. покажч.: с. 46-47.
 
У виданні висвітлено основні етапи життєвого шляху, наукової-дослідницької та науково-педагогічної роботи Корнієвського Олександра Анатолійовича – українського ученого в галузі історії та політології, дослідника історії становлення й розвитку української державності та громадянського суспільства, новітньої історії українського молодіжного руху, впливу інститутів та організацій громадянського суспільства на політику національної безпеки, її забезпечення на рівні недержавної системи за участі громадських об’єднань, їх взаємодії з органами державної влади у впровадженні європейських принципів ефективного врядування, забезпеченні життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства і держави. Уміщений у виданні бібліографічний покажчик одноосібних наукових, науково-методичних праць О. А. Корнієвського, інших публікацій за його участі стане в пригоді ученим і аспірантам, викладачам і студентам закладів вищої освіти, усім, хто проявляє дослідницький інтерес до історичних та суспільнополітичних студій, сучасної суспільно-політичної практики.

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день